Da li je normalno

aj zamisli scenu ako je ne razumes... zena se ubi da napravi harmoniju gde se sva deca slazu i u to ulozi sve sto kao zena i majka zna i ume... i sad muz dileja ode sa drocom a ona treba tek tako da pljune na svoj zivot trud i ulozen napor...neretko se i sama deca gnusaju jednog od roditelja koji je otisao ne mareci za njih i nalaze utehu bas u razorenom porodicnom gnezdu sa bracom i sestrama gde su bili... a majka ili maceha, sad treba da je tek tako izmarsira iz kuce jer nije njena krv.. ne ide bre jer ako to uradi ni ona nije bolja od njega...
nije ovo nikakav empatican stav jer se nje grozim, ali kad nesto ne ide, ne ide pa da ga ebesh....

Ti stvarno misliš da je to tako?
Žena je napravila samo jednu grešku- počela je da zaradjuje manje od njega, to ga je vezivalo, samo komfor, a kad je to netsalo ljubavi tu nije bilo sa njegove strane i on je odlučio da opet potraži sebe.
Sve vreme samo površnim čitanjem mi dobijamo informciju šta je ona uradila, koliko se žrtvovala , ko je koliko zaradjivao, gde je bilo čije dete... nije tu bilo topline, ljubavi, žena je htela muža, ne osobu, muža i za to je mislila da je dovoljno da "pridobije" njegovo dete, i ta je mala bila samo objekat ( ako je voli to dete zar je važno da li detetova majka "traži sebe" po inostranstvu, to bi bio nebitan podatak, ali je u kontekstu priče pomenut i jako bitan on realno sve govori o osobi, ljubavi , odnosu)

Da, da ta divna, malogradjanska, ucenjivacka ideja ljubavi. Kako sada ona taman zavolela pa zato sto je sveze, steta ljubavi. Stvarno?
Neka nastavi i dalje da je voli ali ne u njenoj kuci.

a sto, sto je problem da dijete ostane s njom ako zeli?
nije ljubav uslovljena samo biologijom
meni bi bio problem da tek tako pustim i macku, a ne dijete i nekako uopce ne vidim dijete, ijedno, kao kamen spoticanja u citavoj prici
vec to sto su odrasli sebi dopustili luksuz da se ponasaju infantilno

Ti stvarno misliš da je to tako?
Žena je napravila samo jednu grešku- počela je da zaradjuje manje od njega, to ga je vezivalo, samo komfor, a kad je to netsalo ljubavi tu nije bilo sa njegove strane i on je odlučio da opet potraži sebe.
Sve vreme samo površnim čitanjem mi dobijamo informciju šta je ona uradila, koliko se žrtvovala , ko je koliko zaradjivao, gde je bilo čije dete... nije tu bilo topline, ljubavi, žena je htela muža, ne osobu, muža i za to je mislila da je dovoljno da "pridobije" njegovo dete, i ta je mala bila samo objekat ( ako je voli to dete zar je važno da li detetova majka "traži sebe" po inostranstvu, to bi bio nebitan podatak, ali je u kontekstu priče pomenut i jako bitan on realno sve govori o osobi, ljubavi , odnosu)
da ne drvim mnogo mislim da sam rekao dosta o ispovesti.....nema samo jednostrane krivice, ne moze ona da gine i umire za brak, a da on visi po kafanama i sa qurwama... to je fikcija i niko normalan to ne bi trpeo dugo... a ako je stvarno tako i trpela i jela njegova gowna, onda je njena krivica ista ako ne i veca sto ga nije odyebala na vreme nego cekala kurshlus ove vrste

a sto, sto je problem da dijete ostane s njom ako zeli?
nije ljubav uslovljena samo biologijom
meni bi bio problem da tek tako pustim i macku, a ne dijete i nekako uopce ne vidim dijete, ijedno, kao kamen spoticanja u citavoj prici
vec to sto su odrasli sebi dopustili luksuz da se ponasaju infantilno

Pa nije fora u tome sta to dete zeli. Ili sta njena deca zele. Ili sta njen bivsi zeli.

Sta svi oni zele nije bitno. Nema to veze sa ljubavlju. Na kraju krajeva , majka te devojke ( koja je u inostranstvu) takodje je uradila sta ona zeli.

Bitno je sta se moze u odredjenim okolnostima.

Zivot ne definisu klasifikacije nego pokusaji pod odredjenim okolnostima.

Pa nije fora u tome sta to dete zeli. Ili sta njena deca zele. Ili sta njen bivsi zeli.

Sta svi oni zele nije bitno. Nema to veze sa ljubavlju. Na kraju krajeva , majka te devojke ( koja je u inostranstvu) takodje je uradila sta ona zeli.

Bitno je sta se moze u odredjenim okolnostima.

nema tu nikakve fore
fore ne pale kad se radi o tome sta djeca stvarno zele i sta je dobro za njih
a to bi trebalo da je primarno kad vec odlucimo da ih donesemo na svijet

Ali ona se sa njegovom ćerkom nije dobro ni slagala, nisu funkcionisale. Što bi naknadno produžavale agoniju zbog navodne ljubavi? Drugo bi bilo da su se bolje uklopile.
Zato mi se i čini da su ona i muž potpuno drugi tipovi ličnosti, dobra komunikacija bi možda malo izgladila razliku, ali i ona je izostala pa je bio taj efekat, tempirane bombe. Ćerka je temperament izgleda nasledila od oca i bolje da budu zajedno.

Back