da li je normalno?

a da li ste mozda nekad razmishljali na temu da volim svog psa i da ako on ne moze da zivi vechno rado bih volela da ga imam kroz njegovu decu.

zashto se psi moraju gledati kroz rasu,
bez ljutnje, ali meni je to jako povrshno!

kao kad bi tebi neko zabranio da imash decu, jer copash na levu nogu. i zashto bi onda produzavao vrstu ako ce ti deca biti copava?!?

Najvise mrzim kad neko pse gleda kao ljude.Nisu oni kao ljudi.

Dobro ti ces uzeti jedno stene.

A sta sa ostalih 5?

Ima toliko napustenih pasa koje mozes da udomis,sebicno je ovo gledati kroz svoje oci - sta cu kad njega ne bude?

Uzeces jedno stene a ostali?

Cak i ako udomis sve,onda ce njihovi vlasnici da razmisljaju isto,a zenka psa se koti dva puta godisnje,to je bar 10 stenaca godisnje.

Ali ko sto rekoh muzjaka treba nauciti sta da radi sto ranije,posle je neupotrebljiv,mozes da probas vestackom oplodnjom,ali je skupa.

Poslednja izmena:
Najvise mrzim kad neko pse gleda kao ljude.Nisu oni kao ljudi.

Dobro ti ces uzeti jedno stene.

A sta sa ostalih 5?

Ima toliko napustenih pasa koje mozes da udomis,sebicno je ovo gledati kroz svoje oci - sta cu kad njega ne bude?

Uzeces jedno stene a ostali?

Cak i ako udomis sve,onda ce njihovi vlasnici da razmisljaju isto,a zenka psa se koti dva puta godisnje,to je bar 10 stenaca godisnje.

Ali ko sto rekoh muzjaka treba nauciti sta da radi sto ranije,posle je neupotrebljiv,mozes da probas vestackom oplodnjom,ali je skupa.

uf... mnogo daleko gledash.
ne znachi da ce dobiti 5 psica.
a i bez problema bih uspela da ih udomim. :p

A da ne pričamo da krši zakon! Ajde on, neka radi šta hoće što se tiče sebe samog, ali to što radi psu je klasično zlostavljanje! Zar nije jedna od glavnih stavki za oduzimanje onih nesrećnih mečki bilo to što su alkoholičarke?! :rtfm:

A ti koja sebe smatraš lepom, zgodnom i neophodnom, za druge kažeš da gledaju predaleko a zapravo si sama "kratkovida". I to što hoćeš svog psa da imaš na neki način i kad više ne bude tu je opet sebično i može da dovede do trauma i kod tebe i kod tog tvog novog šteneta. Šta ako ne bude ni nalik na oca? Sa mešancima je sve to lutrija. Možeš ti da odabereš štene koje liči na njega fizički ali da mu psiha bude skroz drugačija. I onda ćeš ga voleti manje nego svog psa i ono će to da oseća... Ako si već bila dovoljno humana i udomila svog sadašnjeg psa koji bi inače uginuo sam na ulici, zašto to ne uradiš ponovo?! Toliko je štenaca izbačeno svakog proleća da to prosto boli svakoga ko ima i trunku savesti i čovečnosti. Ja bih bila najsrećnija kad bih imala uslova da imam po jednog rasnog i jednog mešanca kostatntno. Ako sam bila spremna sa Gizmom da rizikujem, ne znajući hoće li postati prgav i biti ružan kao njegovi rođaci pekinezeri ili će imati blagu narav i izrasti u lepšeg psa, bila bih spremna da opet rizikujem!

Ja sam kupila zenku za naseg muzijaka. On ne zna, naskace na glavu, a ona i kad on uspe da se malo nacilja krije guzu i rezi. Kad sam se nacitala odlucila sam se za sterilizaciju, jedino sto mi je zao je cinjenica sto to nije nesto o cemu ona odlucuje. Sto ce verovatno biti zbunjena sto sam je ja odvela negde i sto je nesto boli. To me jedino ubija. Ali sta da se radi tako je najbolje. I moj Bak voli da nam cirne pivo, a oboje nes kafu. Samo stave glave u solje. Ali zato sto vole to ne znaci da treba da im se da. Dobiju po njusci i to je to.

Ali uzmi neko sredstvo koje neće da škodi detetu tipa Frontline ili Virbac ampule, one se apsorbuju u limfu, nema ih više na koži posle 48h ali u međuvremenu ne sme da se kvasi. Ima tema Buve, krpelji i ostala gamad.

aaaa- u limfu!!! naravno! zato nemojte koristiti te hemikalije - frontline je protiv krpelja- mada ne deluje na otvorenom /van grada- posebno ne deluje na krpelje koji zive blizu vode...
Jedna od nasih kerusa je u vikendici pokupila 10 komada i to sa svezim frontline- nije vredelo mojima odbajsnjavati da je to toksin koji na suncu tek ne valja stavljati.
NIKAKO DA GA NE KORISTE : Psi sa kancerom koze, psi sa oboljenjima linfnih cvorova-kancerima linfnih... .. psi sa ranama, psi sa ulkusima creva.. itd...

One ogrlice- nekada se nisu smele stavljati stencima- danas stavljaju ljudi i ne pitaju-- nekada je tu kesicu sa ogrlicom kad otvoris- bilo pozeljno prvo je ostaviti malo da stoji na vazduhu.. sto bi nasi rekli "da malko izhlapi" .. par sati- pa tek onda psu oko vrata stavljali- kratkodlakim psima to nisu ni stavljali nekad- vec rucnom metodom uklanjali gamad.
Hemija je jako stetna za pse i macke- posebno u letnjem periodu-.

nekada su davnasnji veterinari pre pregleda, zahvata- umirivali zivotinje tako sto im malo rakije (naravno domacica je u pitanju ) namazu na uho- to je i kod Konja i kod Pasa ,macaka..delovalo- (kolicina je u odnosu sa velicinom zivotinje... a to je kap- dve..tri...na krpicu pa natrljaju na uho- to brzo ispari.. nije opasno)
ali nije preporucljivo da piju alkoholna pica naravno.

Kako mokri kerusica pomenuta u prvom postu?

Prijateljica ima kerusicu koja se nikada nije parila- maltezerka je.. ima oko 10 godina.. cesto se "samozadovoljava" (kako je navela devojka koja je postavila temu)

Ova zenkica je cesto bivala sama- da, u kuci- ali bez ukucana (koji su stalno bili u obavezama van kuce)
njeno "mesto" bilo je u amer. plakaru .. (iako se naravno slobodno kretala kucom- nije joj nista branjeno bilo..)
ali, piskila je po kuci i vecu nuzdu takodje vrsila.. smatrajuci njen brlog u ormanu svojom kucom - sve ostalo joj je samo teritorija.. tu u ormaru zaticali su je kako po 20 minuta lize sebe..
a cim je neko pomazi ili dotakne, od gostiju ili ukucana..ona proverava da li joj je "ona stvarcica" na mestu- da je neko nije maznuo :lol:.. a vlasnica je nju pustala da to radi od prvog dana kad je primetila- kao normalno je.. ipak- da,svi imaju potrebu- ali to ne znaci da je tako cesto sprovode u delo na ovaj nacin... a i ne bi trebalo da prerasta u svakodnevnu okupaciju misli jednog psa...
jednostavno- ne treba da preteruju..

aaaa- u limfu!!! naravno! zato nemojte koristiti te hemikalije - frontline je protiv krpelja- mada ne deluje na otvorenom /van grada- posebno ne deluje na krpelje koji zive blizu vode...
Jedna od nasih kerusa je u vikendici pokupila 10 komada i to sa svezim frontline- nije vredelo mojima odbajsnjavati da je to toksin koji na suncu tek ne valja stavljati.
NIKAKO DA GA NE KORISTE : Psi sa kancerom koze, psi sa oboljenjima linfnih cvorova-kancerima linfnih... .. psi sa ranama, psi sa ulkusima creva.. itd...

One ogrlice- nekada se nisu smele stavljati stencima- danas stavljaju ljudi i ne pitaju-- nekada je tu kesicu sa ogrlicom kad otvoris- bilo pozeljno prvo je ostaviti malo da stoji na vazduhu.. sto bi nasi rekli "da malko izhlapi" .. par sati- pa tek onda psu oko vrata stavljali- kratkodlakim psima to nisu ni stavljali nekad- vec rucnom metodom uklanjali gamad.
Hemija je jako stetna za pse i macke- posebno u letnjem periodu-.
Nije za ovu temu, ali moram da pitam Koma-komu - šta ti onda koristiš kao zaštitu?
Svesna sam da je sve to jako štetno, ali kako se onda boriti sa buvama i krpeljima? Virbac je relativno bolji od frontline, ali i on je štetan. Postoji medaljon, samo ja uopšte nemam poverenje u nešto što treba non stop da stoji psu 2 godine i još je i magnet - ko zna kakve promene može da izazove..
Ostaje beli luk - prskanje/jedenje - koji baš i nije delotvoran..

moj pas vec godinama koristi frontline i on mu najbolje deluje,bolje nego sve one ampule jer je jako dlakav i ima puno podlake pa ne znam ni kako mu dolazi do koze...ali efikasno je...jednom kad je bio nezasticen upao je u leglo krpelja i skidali smo mu tada preko 110-20 krpelja....

inace sto se piva tice,jednom su se iz nekog cegera prevrnule potrosene flase piva i sa dna je krenulo da curi na pod...on je ko pomahnitao dotrco da to lize,ja bila u soku :eek: i vise nikad pivo nije okusio :lol:

nego sticem utisak da ljudi olako sterilisu pse a nesto nisam ubedjena da je to najsrecnije resenje - mozda najlakse za vlasnika,ali ne verujem da je i za zivotinju :neutral: isto ko sto u americi mojoj rasi cesto seku glasne zice jer mnogo laje :roll: pa kao da ne bi urlao toliko...meni je to toliko nehumano u odnosu na zivotinju....

Ona je vec stara da bi je parili,bolje je strilisi.

A sto se piva tice,nemoj joj davati.

Zasto je ne bi mogli upariti u tim godinama...ne razumem.Jedna od mojih kuja je uparena u 11-oj godini,izvela je stenad bez problema i bez posledica.
Ako ne ide prirodnim putem pokusaj sa ,vestachkom oplodnjom.
A za pivo se stvarno ne slazem,nije zdravo za pseci organizam nikako.

moj pas vec godinama koristi frontline i on mu najbolje deluje,bolje nego sve one ampule jer je jako dlakav i ima puno podlake pa ne znam ni kako mu dolazi do koze...ali efikasno je...jednom kad je bio nezasticen upao je u leglo krpelja i skidali smo mu tada preko 110-20 krpelja....

inace sto se piva tice,jednom su se iz nekog cegera prevrnule potrosene flase piva i sa dna je krenulo da curi na pod...on je ko pomahnitao dotrco da to lize,ja bila u soku :eek: i vise nikad pivo nije okusio :lol:

nego sticem utisak da ljudi olako sterilisu pse a nesto nisam ubedjena da je to najsrecnije resenje - mozda najlakse za vlasnika,ali ne verujem da je i za zivotinju :neutral: isto ko sto u americi mojoj rasi cesto seku glasne zice jer mnogo laje :roll: pa kao da ne bi urlao toliko...meni je to toliko nehumano u odnosu na zivotinju....

Čini ti se, nije nehumano i ljudi se teško odlučuju. Inače sam volontirajući u Orki videla masu tumora i ostalih potencijalno fatalnih poremećaja koji ne bi bili ni primećeni sve dok ne bude prekasno a koji su odstranjeni na vreme zahvaljujući CNR programu i sreći koju su te kuje imale da se našu u kraju savesnih ljudi, koji vole životinje.

Back