agapi_8
Aktivan član
- Poruka
- 1.081
Zasto bi tebe deca postovla ako si im pruzila ono sto kazes da je osnovna roditeljska obavzeza?
Znaci oni treba da ispune svoje osnovne decje obavzez da bi ih ti postovala?
Licno postovanje i dostojanstvo je nesto drugo. Ja cu moje dete postovoti, da bi ono samo sebe postovalo, da zna da je covek i da ima sva prava coveka na izbor, greske, osecanja, lutnju, uspeh itd...
A ne zato sto je ispunilo svoje decje obaveze..pa mislim da ni ja necu da budem nekis avrsen roditelj..da bi me dete postovaolo samo zbog toga sto "Sve sam ti pruzila, a ti ne ispunjavas osnovne obaveze"....prema..kome? sebi? pa onda je dete nesposobno da se brine o sebi, a za to hm...ako nije hendikepirano, zaista nema drugog krivca do roditelja...."![]()
Ja stvarno neznam sta nije jasno u mom postu pogotovu u ovoj recenici
.Moja deca su vaspitavana tako da postuju svoje roditelje zato sto su uradili sve sto je u njihovoj moci da bi ta deca imala lepo i bezbrizno detinjstvo i uslove za skolovanje,sto je po meni osnovna obaveza roditelja.
Nije vaspitanje nije samo ono sto govorimo deci nego nasa DELA koja mnogo veci utisak ostavljaju od bilo kojih reci.Moja deca VIDE sta mi sve radimo za njih i znaju da to cene i da ne bi bilo nejasnoca tu najmanje mislim na finansijski momenat.Da si procitala moje ranije postove videla bi da se odnose na odraslu 'decu'.