E ovako, da napišem i ja svoje iskustvo koje sam imao sa Herbalife-om u Beogradu. Prijavio sam se na infostud-ov oglas (maj 2010). Firma se zvala
Vidic consulting i pozvan sam na razgovor. Lokacija je bila preko puta Doma omladine u nekom velikom stanu. Od početka mi je bilo sumnjivo...gomila ljudi u odelima, poređane stolice kao u bioskopu, nigde klupe ispred, kapiram nije testiranje, već je prezentacija ali pošto sam tu hajde da vidim o čemu se radi. Neko je već opisao kako to ide, daju vam formular da popunite svoje podatke, a onda kreće prezentacija. Nas oko 20-ak slušamo. Na video bim-u nam prikazuju vlasnike kompanije, njihove vile, bazene, ferarije...a onda kreću da se predstavljaju redom, i pričaju nam šta su završili, pokazuju svoje dolarske čekove (zamislite!?) i govore nam o tome kako tu leži neograničena mogućnost, samo je mi još nismo otkrili...klasično vrbovanje. Sećam se da je bio neki Grk Janis Papageorgiu, pa Marinko Popov i tako redom, svi prikazuju slike sa svojih putovanja, svoje čekove i pričaju o svom uspehu. A onda sam se totalno iznervirao...na kraju razgovora nam svakom posebno, onako nasamo, u poverenju, nude da kupimo nekakve ulaznice za prezentacije u hotelu In. Zamislite sramote, kakva je to komapnija i kakav je to razgovor za posao gde vam nude da kupite nešto!?? A svi na rukama nose nekakve iste Herbalife narukvice, znak im je palac okrenut nagore, svi imaju neke diplome, supervizori, ma kao sekta neka, sačuvaj Bože. To me podseti na one prevarante
GEM-ovce a kasnije i na
Magic Gold, koji drže prezentacije po hotelima i vrbuju neuki narod da uplati nekoliko stotina evra, a onda im nude zaradu po sistemu piramide ako pronađu još koji će da uđu u sistem. Ovaj sistem sa herbalife-om je sličan, nađite što više ljudi koji će da "rasturaju" robu i logično - imate procenat, a najveći kolač uzimaju oni na vrhu - gore već pomenuti Marinko i Janis, a sa njima i dragi Milutin koji i ovde na forumu pokušava da napravi ovce od nas! I da, naravno nisam naseo na "
instant karijera" priču i odbio sam da kupim karte. Posle me je jedno 5-6 puta u razmacima od po 2 nedelje zvao neki Nenad Paunović, umarao me da kupim karte za neke nove seminare. Na kraju sam ga pogađate......o...o! Ljudi, moj vam je savet, ne idite tamo, samo gubite vreme sa prevarantima. Oni non-stop na infostudu traže saradnike, samo menjaju ime kompanije kako ne biste mislili da je jedna te ista...Vidic consulting, Internacionalna kompanija, Wellnes kompanija itd imaju preko 15 imena, sramota i bruka! Taman pomislite imate razgovor za posao, kad ono prevaranti po ko zna koji put...samo je pitanje dana kada će im zabraniti oglašavanje i reklamiranje na infostud-u. Ta njihova prodaja je klasičan američki fejk, koji teško može da prođe u našoj zemlji, morate duboko da progutate svoj ponos kako biste to "uvaljivali" ljudima da kupe, a onda tako iznova svaki dan. A putovanja i čekove koje ste videli platili su im njihovi poslodavci, kako bi se oni reklamirali ovde kod nas, zaposlili kod njih armiju mladih ljudi da rasturaju Herbalife po Srbiji...oni su tu zaposleni i prvi su uleteli za Srbiju, zauzeli svoja mesta, i sad bi da mi rasturamo robu i oni kidaju procenat od naše prodaje.

Hvala bogu, pametan sam čovek, razlikujem belo od crnog, imam završen fakultet i neću nikad dozvoliti da neko pravi majmuna od mene, pogotovo ne
Milutin i kompanija!