Da li je muskarcima muskos u 21 veku vise obaveza nego uzivanje?

Citao sam udzbenik za sociologiju Gidens-autor, i zainteresovao me je jedan deo u kome ima neka studija, i ispostavilo se da je muskarcima seksualnost vise kletva nego uzivanje, i da se mnogi ankeirani osecaju kao da ne mogu vise da zadovolje svoje devojke, kao da su ugrozeni. Zanima me vase misljenje o tome?

naravno.

zato je sve vise pedera.

"Ako je nekada prosecan muskarac uzivao sigurnost na trzistu rada, u porodici i drustvu u celini, njegova pozicija danas je ugrozena mnostvom sila koje njega i njegovu ulogu u drustvu cine nesigurnim"
"Zene su sekusalno slobodnije nego so su nekada bile, medjutim, zajedno sa ovom promenom, koju su muskarci sa blagonakolnoscu docekali, javila se i drskost koju mnogi muskarci tesko prihvataju. Muskarci sa kojima je Rubinova razgovarala cesto su govorili da se osecaju nedoraslim da se boje da nista nece uraditi kako treba, i da im je nemoguce da zadovolje zene ud anasnje vreme"
"Muska seksualnos kako velikibroj auora tvrdi postaje vise prinuda nego zadovoljstvo"
Izvukao sam par najzanimljivijih recenica

Ne mrze devojke da to rade. Nekima samo dosadi da to rade ceo zivot po vise puta na dan.
Ja se bas lozim na mog dragog kada usisava ili kada me ceka neka romanticna vecerica :heart:

hmm ne vidim na sta se tu lozis...? A i ne kapiram, nesto nisam video da se masa drugih devojaka loe na to, nego na neke totalno druge stvari.. Uostalom pogledaj samo forum :lol:

Pa svejedno i mi imamo konja za utrku. Napumpamo kozu i ostavimo je da sama gaji decu dok mi uzivamo u automobilima,studentkinjama,drozi,fudbalu i alkoholu! Ja ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da nisam glavni i zato necu ni da se zenim. Briga me!

ali gde ti je tu uzivanje...? Mislim da bi uzivao u svemu ome moras da krvavo radis.. Dok sa druge strane studenkinje "moraju" samo da rade ono u cemu uzivaju? Gde ti tu vidis balans :lol:

Patrijarhalni obrazac koji je u potpunosti ostavljao van svake sumnje musku muskost/muzevnost, primat je donekle narusen (govorim o nasem podneblju), a odredjene muske uloge su preuzele zene i dobro se nose sa njima. Pri tome, i dalje se za zene vezuju i zenske uloge, ali posledicno i ocekivanje da i muskarci mogu da nose / dele te neke zenske uloge.

Na oba nacina, muskost/muzevnost i primat muskarca su ugrozeni, te otud i anksioznost i nesigurnost - sto se lepo moze preneti i na seksualnost muskarca, tj. njihov dozivljaj seksa kao prostora manifestacije svoje muzevnosti (za koju dozivljavaju da je dovedena u pitanje). Zene ni na tom polju ne cute i ne klanjaju se njegovoj svetosti qrcu, vec i tu mogu da imaju ulogu bar ravnopravnog partnera, ako ne i dominantnog. Pocele su da traze i komentarisu... sto sve povecava musku anksioznost i tako u krug...

...Tako nekako...

(ps - neki bisexi muskog pola tvrde da im je lakse da budu sa muskarcima nego zenama, jer su manje "zahtevni" u svakom smislu)

Bilo bi lepo, dokolice radi, ponovo odvrteti stranicu nagore. Do (pokušaja) rasprave o savremenim/oslobođenim/svesnim/metro/kako god muškarcima koji se ne libe opasati kecelju. I o ženama kojima je takvo, i ino, muško gledište dokaz mužjačkog ponosa.

Bilo bi lepo čuti odgovor prosečne ženske osobe.

Bilo bi još lepše da taj odgovor bude istinit.

Najlepše bi bilo da manje tražim.

Back