Da li je monogamija mrtva?

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa kod nas više od 50% vara ili je varalo i muškarci i žene , čak štaviše , jako retki su brakovi za koje bih mogao da se zakunem da nije bilo toga a za većinu znam da je bilo i ko sa kim , pri tom nikad nisam gurao nos i interesovao se za te stvari , da sam čeprkao i kopao ko zna šta bih sve još čuo i doznao

Па данас је тако зато што се, путем медија, пропаганде и других средстава манипулације, у људску свест намеће да је такво понашање какво си описао нормално, руше се темељи брака и породице, народу се утувљује у главу да су моногамни брак и породица ,,неприродни" и онда се као резултат хавља све ово што си ти навео.

Дакле, то што си навео су само последице тога. Имај то у виду. Наравно, одувек је било прељуба у браку, али није било то масовно као данас. Некад је то било срамота и нешто лоше, а данас је то нешто сасвим нормално.

slazem se da je nekada to bilo sramotno a danas je preljuba relatizovana stvar. Ali mislim da je i ranije bila masovno rasprostranjena, samo se vestije krilo. Covak je ipak poligamno bice, i drustvene stege ne mogu da sprece da malo svrlja.

lagano umire
mislim da je prirodno nakon 20 godina da ti neko dosadi

Ако ти тог неког волиш, онда не може да ти ,,досади". И притом, не мешајте љубав са романтичном заљубљеношћу. Није исто.

Љубав је савршенство, зато је и моногамија савршенство. Једно са другим иде. А што се тиче тога шта је ,,природно", постоји више теорија шта је, за неке ,,природно" а шта није. Поготово данас.

Тако да...

Ако ти тог неког волиш, онда не може да ти ,,досади". И притом, не мешајте љубав са романтичном заљубљеношћу. Није исто.

Љубав је савршенство, зато је и моногамија савршенство. Једно са другим иде. А што се тиче тога шта је ,,природно", постоји више теорија шта је, за неке ,,природно" а шта није. Поготово данас.

Тако да...

sve si rekao :ok:

Back