Da li je moj grad Subotica ili Szabadka?

Па, могу они да се труде колико хоће, битно је да им је то, реално, и правим методама, онемогућено. И, у мери у којој то буде тако, нема разлога за већу бригу.

Da, trenutno. Ali te stalne tendencije da se briše sve srpsko govore o njihovom odnosu prema ržavi Srbiji, odnosno da njihova lojalnost nije iskrena, i da će iskoristiti prvu priliku koja bi im se ukazala, da proteraju državu Srbiju iz Subotice. to može biti za 100 ili 500 godina, ali oni od toga neće odustati.
Dok u Mađarskoj Srbima tako nešto ne pada na pamet, jer je tamo asimilacija učinila svoje, a oni koji nisu asimilovani su prevaspitani da Mađarsku smatraju svojom državom.
To je čist dokaz da preterano negovanje prava manjina samo može biti štetno za državu.

Da, trenutno. Ali te stalne tendencije da se briše sve srpsko govore o njihovom odnosu prema ržavi Srbiji, odnosno da njihova lojalnost nije iskrena, i da će iskoristiti prvu priliku koja bi im se ukazala, da proteraju državu Srbiju iz Subotice. to može biti za 100 ili 500 godina, ali oni od toga neće odustati.
Dok u Mađarskoj Srbima tako nešto ne pada na pamet, jer je tamo asimilacija učinila svoje, a oni koji nisu asimilovani su prevaspitani da Mađarsku smatraju svojom državom.
To je čist dokaz da preterano negovanje prava manjina samo može biti štetno za državu.
И доказ да је поента не у Мађарима, него у овој држави.

Da se razumemo nemam nishta protiv madjarskog jezika niti sam ikada imao. Sa gadjenjem bi osudio svakoga ko bi uskratio pravo da govore na svom jesiku. Ovde se radi o elementarnoj pristojnosti. Jednostavno nije normalno i nije u redu da zive decenijama u Srbiji (to jest SFRJ kada je bila, ne menja poentu) i da ne znaju da beknu srpski. Josh ako rade u drzavnoj administraciji,a ne znaju da kazu ni "Dobar dan" e to je vec chist bezobrazluk:thumbdown:

Skupština grada predstavila je službeni sajt, kojeg će korisnici moći pronaći na dve adrese: www.suboticaonline.rs i www.szabadkaonline.rs. Kako je tom prilikom rekao predsednik Skupštine grada Jene Maglai korisnici će na sajtu -- na srpskom, hrvatskom i mađarskom jeziku -- moći pronaći sve relevantne informacije vezane za rad ovog tela.
"Posetioci sajta će moći pronaći sve informacije vezane za odluke Skupštine grada, ali i sve o odborničkim grupama, komisijama, savetima, javnim preduzećima, mesnim zajednicama i svim ostalim relevantnim podacima o životu u gradu i njegovoj okolini. Osim toga, na sajtu smo otvorili i mogućnost da sami građani učestvuju u njegovom kreiranju, kroz primedbe, sugestije ili na neki drugi način", rekao je Jene Maglai.

Sve bi ovo bilo lepo da već nije postojao zvaničan sajt www.subotica.rs , i da nema još nešto, što mene dovodi do, u naslovu, postavljenog pitanja.

Ovaj sajt je izradila neka privatna agencija za koju u Subotici niko nije čuo. Direktor te agencije je neka Mađarica, koja jedva priča srpski, te se prilično mučila da predstavi sajt na današnjoj promociji.

Kao što možete videti sajt je na tri jezika sredine, kako ovde vole da kažu, srpskom, mađarskom i hrvatskom. A, sajtu možete pristupiti ako ukucate www.suboticaonline.rs ili www.szabadkaonline.rs . Ali, bez obzira da li kucali jedan ili drugi naziv, vama će po konekciji uvek pisati http adresa szabatkaonline.rs . Znači, to je zvaničan, jedan i jedini naziv sajta, a ono suboticaonline je samo redirekcija na deo sajta na srpskom, odnosno hrvatskom jeziku.
Pa, se ja pitam, u kojoj to ja državi živim, da li sam prošao kroz vremensku rupu, pa sam se obreo u Hortijevoj Mađarskoj, u kojoj se moj grad zvao Szabadka.

Da ne spominjem druge falinke, kao što je izostanak ćirilice na srpskom delu, očajan kvalitet i dizajn sajta, potpuno neprofesionalan, što se i moglo očekivati od neke no name agencije. Ali, njima verovatno u cilju i nije bio kvalitet, a i zvanična prezentacija skupštine grada je već postojala (što će nam dve zvanične), nego je njima bilo bitno da nam svima provuku na finjaka kako je ovaj grad Szabadka, a ne Subotica.
Dalje, u dizajnu se vide konture verskih i kulturnih građevina Subotice, i to ovim redom: katolička katedrala i sinagoga, od verskih, i palićki vodotoranj, pozorište i gradska kuća, od kulturnih građevina. Gde je srpska pravoslavna saborna crkva, pitam se ja. Da li u Subotici žive samo katolici i judejci?

Tako to biva kada je gradonačelnik bivši pica-majstor, koji je podržan od strane mađarskih partija, a inače kadar DS-a i Srbin. Džaba mu što je Srbin, kada je dozvolio da postane gradonačelnik Szabadke, a ne Subotice.

Da ni ne postavljam pitanje čiji je kadar (stranački) dotična vlasnica te no name agencije ili koliko su pride para od grada maznuli za taj "grandiozni" projekat, i koliko će još da mažnjavaju za održavanje i ažuriranje sajta?
Ништа Брате...нађеш доброг хакера...и све се среди...ако буду требале донације..само јави на п.п!
:super:

Hakerski rezultati traju par dana, a za preradu ovog bezobrazluka bi trebalo uputiti jednu ozbiljnu peticiju vlastima na pokrajinskom i republickom nivou. Tekst koji se potpisuje mora biti mnogo pazljivo srocen da zvuchi gradjanski, a ne nacionalisticki i inicijativa treba da postoji od strane svih stranaka na lokalu kojima je stalo do srpskih interesa. Kada se na nesto naizgled malo i nebitno reaguje burno i putem svih vrsta glasila i svim sredstvima, onda se mogu postici rezultati itekakvi. Tako Madjari od tuche dva pijana klinca kloshara, naprave nacionalno pitanje. Problem je jedino u tome sto su za ovakve akcije Srbi uglavnom inertni.

To ništa ne rešava. Podići će ponovo sajt, i sve po starom. Mnogi od nas smo uputili protestna pisma gradonačelniku. Ako ne odreaguje, doći će do pokretanja kampanje u znak protesta.

Колико видим сад кад се приступа са адресе http://www.suboticaonline.rs/ у прегледачу стоји иста адреса (http://www.suboticaonline.rs/). Занима ме да ли је то дело хакера или су реаговали на многобројна негодовања поводом овога и исправили "пропуст"?

Колико видим сад кад се приступа са адресе http://www.suboticaonline.rs/ у прегледачу стоји иста адреса (http://www.suboticaonline.rs/). Занима ме да ли је то дело хакера или су реаговали на многобројна негодовања поводом овога и исправили "пропуст"?

AAAAAAAAAAAAAAA...!!!!!! POBEDAAAAAAAAA!!!!!

:vatromet::vatromet::vatromet:

:pivce::orkestar::zurka::maramica:

Ne mogu da verujem da se i to čudo desilo. Neko je obratio pažnju na proteste građana, i usvojio primedbe. Neka me neko uštine, da se uverim da ne sanjam.

Još uvek ima nade za Srbiju da postane normalna država.

Nije i jedno i drugo. Grad se zove Subotica, a Mađari ga zovu Szabadka. Isto kao što se glavni grad Austrije zove Wien, a Srbi, Hrvati, Mađari, i još neki ga zovu Beč. Ali, on se zbog toga ne zove i Wien i Beč.

Pa za nas je Bec,kao sto je Subotica za Madjare Szabadka. Jel to nesto lose sto Madjari imaju drugaciju verziju imena za isti grad od srpskohrvatske verzije? Jel ce Srbi i Hrvati ikada reci za Pecs da nije Pecuj, Szeged da nije Segedin,Timisoara da nije Temisvar? Sta pise na tabli na ulazu u Suboticu? Dakle,svaki narod ima svoju verziju imena,koja je sasvim ravnopravna sa ostalima. Ali eto jedan narod ima jedan naziv,drugi narod drugi i nije na nama da sudimo koja je verzija ispravnija.

P.S : Wien/Vienna je Bec za Srbe,Hrvate,Madjare,Slovake i mislim za Rumune. Bec je zapravo Becs,i preuzeli smo je svi skupa od Madjara. :D

Poslednja izmena:
Hakerski rezultati traju par dana, a za preradu ovog bezobrazluka bi trebalo uputiti jednu ozbiljnu peticiju vlastima na pokrajinskom i republickom nivou. Tekst koji se potpisuje mora biti mnogo pazljivo srocen da zvuchi gradjanski, a ne nacionalisticki i inicijativa treba da postoji od strane svih stranaka na lokalu kojima je stalo do srpskih interesa. Kada se na nesto naizgled malo i nebitno reaguje burno i putem svih vrsta glasila i svim sredstvima, onda se mogu postici rezultati itekakvi. Tako Madjari od tuche dva pijana klinca kloshara, naprave nacionalno pitanje. Problem je jedino u tome sto su za ovakve akcije Srbi uglavnom inertni.

AAAAAAAAAAAAAAA...!!!!!! POBEDAAAAAAAAA!!!!!

:vatromet::vatromet::vatromet:

:pivce::orkestar::zurka::maramica:

Ne mogu da verujem da se i to čudo desilo. Neko je obratio pažnju na proteste građana, i usvojio primedbe. Neka me neko uštine, da se uverim da ne sanjam.

Još uvek ima nade za Srbiju da postane normalna država.

Kazem ja ...:cool::lol:

Back