Da li je moguce nesto novo

gost 349039

Aktivan član
Poruka
1.234
Pitanje za programere a i da li bi to bilo korisno za forumase .
Pretpostavljam da je krsta na VB , interesuje me da li su ostvarljivi neki dodaci (moduli) i sta misle drugi forumasi da li bi nam to koristilo za laksu orijentaciju na forumu ?
1. postoji li (i da li je moguca) opcija da posle citiranja dobijemo u " temama koje pratimo " da nas je neko na tom mestu (postu) citirao i da tako automatski odemo na citat , ili visestruke citate ?
2. postiji li (i da li je moguca) opcija "bockanja " , odnosno ako je neko odgovorio na vaš post bez citiranja da se isto to pojavi u "temama koje pratimo" ili na nekom drugom mestu , tako da mozemo da odemo na tu temu i time unapredimo pracenje tema i odgovora ?
3 može li da posle dužeg niza godina , većina starih tema ode u paralelnu arhivu i da se ponovo započne sa pisanjem tema. Naime , neke stvari su se promenile posle toliko godina postojanja krstarice , tako da blokiranje nekih tema poput " već je bila tema 1389 godine na forumu " dovodi do toga da noviji članovi ne mogu postavljati neke teme a i samim tim sajt gubi posećenost i sopstveno finansiranje.
4. da se osveži i poveca lista smajlija , ovi su vec demode.
Pozdrav

Sa 3 - slazem se da vremenom se misljenja promene.
Mada nikad nisam dosla u situaciju da mi zatvore temu.... ako je lepo postavim, i sastavim smisleni uvod.
Recimo naLjiS-u sam otvarala X tema,recimo - Zasto zene varaju muzeve?
a sigurna sam da je i bilo mnogo takvih tema ~~~~

Sa 4 se slazem-narocito na telefonu... tamo su jos uvek 20 nepokretnih sajlija.

Ali,ima ove veliki broj smajlija.... a mozes i svoje da ubacis,ako imas instalirano -zar ne??

Прва три су заиста непотребна, не видим проблем у томе да одеш на тему и провериш да ли си цитирана? Ви бисте да вам се све сервира на тацни.. А што се тиче смајлића сложио бих се.. Ови су заиста задовољавајући, али може и боље..

А шта уколико тема нема уз који да се физионише?
И на крају крајева, мноштво тема се закључа јер немају смисла, а уколико и добију смисао, то буде препуцавање и вређање.. Такве теме не би требале да егзистирају на форуму..

Прва три су заиста непотребна, не видим проблем у томе да одеш на тему и провериш да ли си цитирана? Ви бисте да вам се све сервира на тацни.. А што се тиче смајлића сложио бих се.. Ови су заиста задовољавајући, али може и боље..
Bas su potrebna , jedino ako programeri ne znaju , onda je ok , ali svim forumasima je ovo bitno.

Ja da sam na mestu nekog kome zatvore temu - jer je kao bila....

pitao bi da je ne zatvore.... vec prespoje sa tom, pa da nastavimo da diskutujemo ^^
Sto se tiche mene sve jedno mi je za teme , nik je noviji ali ne i ja . A sto se tiche zarade krstarice koja zivi od reklama , mislim da treba dopustiti ponavljanje tema.

Generalno predlog oko automatskih notifikacija citiranja je i meni zanimljiv , i koliko znam za VB odavno postoji takav mod :D

I meni se ponekad desi da mi na nekoj temi neko postavi zanimljivo pitanje pod citatom koji mi promakne, pa ispadne kao da sam ga ignorisao :lol:
Tacno je da se ne moze sve ispratiti bez dodatnih alata.

1. zbog preglomaznosti krstarice u ovom tenutku nije moguce to sprovesti na zadovoljavajuci nacin.
2. nije mi jasno kako mislis da neko odgovori bez citiranja.. na forumu mozes da koristis brzi odgvor i odgovor..ako koristis brzi odgvor forum nema pojma kome pises i odgovaras a ako koristis klasican odgovor post na koji se odgovorara se automatski citira
3. ne vidim potrebu za tim kad je moguce aktivirati tu staru temu. to je i zanimljivo u nekim slucajevima jer se moze videti kako je evoluiralo razmisljanje nekih forumasa tokom godina :)
paralelna arhiva je besmislena jer ti imas arhivu na samom forumu, svi postovi se cuvaju....ovo o cemu pricas je moguce na nekim malim forumima, krstarica zbog ogromnog prometa ima toliko tema da bi se na kraju arhiva svela na zaseban pdf od par stotina stranica i nista sustinski ne dobijas.
4. ako pogledas druge forume videces da krstarica ima ubedljivo najvecu ponudu smajlica ali i pored toga ubacujem periodicno nove tako da ce sigurno biti novih smajlija u narednom periodu (u ovom trenutku ih imam arhiviranih stotinjak za postepeno ubacivanje :kez: ). zato i postoji tema o smajlijima iz koje uzimam nekad neke predloge.

- - - - - - - - - -

N

Ja sam stekla utisak da se teme ne zatvaraju cesto s obrazlozenjem - vec je bila :lol:

moderatori imaju uputstvo da kad zatvaraju temu pod obrazlozenjem da vec postoji takva tema da obavezno stave i link od te postojece teme da bi je korisnici nasli.

ako to ne urade skrenite im paznju (ili se meni javite)

1. zbog preglomaznosti krstarice u ovom tenutku nije moguce to sprovesti na zadovoljavajuci nacin.
2. nije mi jasno kako mislis da neko odgovori bez citiranja.. na forumu mozes da koristis brzi odgvor i odgovor..ako koristis brzi odgvor forum nema pojma kome pises i odgovaras a ako koristis klasican odgovor post na koji se odgovorara se automatski citira
3. ne vidim potrebu za tim kad je moguce aktivirati tu staru temu. to je i zanimljivo u nekim slucajevima jer se moze videti kako je evoluiralo razmisljanje nekih forumasa tokom godina :)
paralelna arhiva je besmislena jer ti imas arhivu na samom forumu, svi postovi se cuvaju....ovo o cemu pricas je moguce na nekim malim forumima, krstarica zbog ogromnog prometa ima toliko tema da bi se na kraju arhiva svela na zaseban pdf od par stotina stranica i nista sustinski ne dobijas.
4. ako pogledas druge forume videces da krstarica ima ubedljivo najvecu ponudu smajlica ali i pored toga ubacujem periodicno nove tako da ce sigurno biti novih smajlija u narednom periodu (u ovom trenutku ih imam arhiviranih stotinjak za postepeno ubacivanje :kez: ). zato i postoji tema o smajlijima iz koje uzimam nekad neke predloge.

- - - - - - - - - -

moderatori imaju uputstvo da kad zatvaraju temu pod obrazlozenjem da vec postoji takva tema da obavezno stave i link od te postojece teme da bi je korisnici nasli.

ako to ne urade skrenite im paznju (ili se meni javite)
Odgovreno pod brojem 2 nisam ni pitao
Pod brojem 3 je ok , samo trazi dosta vremena za listanje tema

Back