Prvo, nije ti ishrana po pekarama neka stvar izbora, pa da o tome pričaš kao o mazohizmu. Znaju ljudi da je loše, ali moraju da jedu. Retko koji zaposleni građanin ili školarac ima kantinu na poslu/školi gde može da pojede nešto kuvano preko dana, a radno vreme i plata skoro nikome ne dozvoljava da pauzu za ručak provodi u kafani. Ja verujem da kad bismo sami birali kako ćemo provoditi dane, svi bi bili bogati slobodni umetnici, ali to tako ne ide.
Lovi i ribolov su najstarija ljudska zanimanja, stočarstvo sledi odmah posle sakupljačke privrede. U pitanju su milioni godina istorije, nije ti to rat u Bosni pa da se stav promeni za 10 godina. Ustvari, mislim da su lov i ribolov postojali i pre čoveka, izmislili su ih mesožderi. Ljudi su po svojoj prirodi homo sapiensa predodređeni da budu svaštojedi, prirodno je da osećaju nagon za raznovsnom ishranom, uključujući i meso. To što ti imaš problem sa svojom ljudskom prirodom i tvoj problem te tera da suzbijaš svoje najosnovnije nagone, to je tvoja stvar.
Ali osuđivati druge ljude zato što imaju urođene ljudske nagone, to je već malo bezobrazno. Ustvari, bio bi bezobrazno da nije smešno.
Ako pažljivo razmisliš, Bin Laden u ovom trenutku nije ama baš nikakva pretnja po čovečanstvo.

A ovo da je prerada mesa najveći uzročnik globalnog zagrevanja je notorna glupost... Ko vama servira ovakve naopake informacije???? Ameri, da bi izbegli protokol u Kjotu? Ne smeš slepo da veruješ svojim izvorima. Ima izvora koji služe samo da bi se ljudima ispirao mozak, to ti ja kažem kao neko ko radi u ekologiji. A posle se čudiš što mnogi ovde vas vegane smatraju za sektaše.
Odosmo mi predaleko od mode.
E da, da budem eksplicitna kad me već vučeš za jezik: plastične cipele su loše za stopala jer u njima koža ne može da diše pa se posle dužeg nošenja upali, ojede, počne da smrdi, i u perspektivi u takvoj lošoj klimi mogu da se navuku neke gljivice i td.Sa prirodnim materjalima se to ne dešava. Nemam ništa protiv kupovine cipela od skaja, ja sama imam gomilu pošto biram po estetici a ne po udobnosti, samo ne mogu da verujem da neki ljudi ovo ne znaju.