- Poruka
- 29.459
gde je domacica d akaze dal kreci celu kucu i kako oni racunaju cenu kvadrature?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je ona jedna velika prostorija u kojoj si sedela kada si bila kod mene, kuhinja, kupatilo, predsoblje i hodnik ceo, i u prizemlju i na spratu.onda je majstor povoljan. mi nijednom do sada nismo platili manje od 400 evra za ceo stan. ako budes zadovoljna, sacuvaj kontakt, trebace mi do kraja godine
koliko je to prostorija koje krecite?
Evo me. On je izračunao da je to 200m2 površina za krečenje. Širina x dužina x visina prostorija. Recimo, trpezarija i dnevni boravak imaju 4x8x2,7m. Tu ima više od 80m2 za krečenje. I tako sam ja pokazivala šta treba da se kreči, a on računao koliko je to. I rekao 2,2€ po m2. Tako dođosmo do 450€.
Sada ostaje da mi javi da li će moći sledeće nedelje, i onda da uradi kako treba. Mada, ja nisam tu nešto zahtevna. Samo da mi ne usvinji mnogo okolo. To mi je bitno.
Taj kvinsin je otprilike kao ovaj moj. Jer kuća u osnovi ima oko 80m2.
Moleri ne odbijaju otvore, oni sve računaju kao pun zid.
Recimo, ja u kuhinji imam pločice 1,5m visine na svim zidovima. Na jednom zidu imam prozor i balkonska vrata širine 2m, a prostorija je široka 3m..
Ako ćeš sama da kreči, naravno da ćeš dobijati otvore. Nećeš kupovati materijal za krečenje kao da je zid, a ono prozor. Logično.msm, a sta ako neko zivi u staroj gradnji u stanu gde su mu prozori od zida do zida? meni je takav stan bio na bb. u obe sobe dupla stakla od jednog do drugog zida i skoro do plafona, jedino je zid bio ispod prozora i to tamo gde nisu vrata za terasu?
ili sad npr u kupatilu, ja imam plocice svuda osim na plafonu da nece mi mozda racuna zidove kupatila za krecenje.
isto su mi u kuhinjskom delu plocice samo 1,4 m visine.
hodnik je ispresecan sa troja vrata i ulazom u kuhinju koja nema vrata.
plus je hodnik uzan staju skoro cela ulazna vrata, samo sto su moja vrata cini mi se sira od uobicajenih vrata. iznad vrata ima parce malo za krecenje, jer je iznad i sklopka za struju.
ma idi, nema snase da zovem molera kad mi bude se nadiglo okrecicu sama.
Ako ćeš sama da kreči, naravno da ćeš dobijati otvore. Nećeš kupovati materijal za krečenje kao da je zid, a ono prozor. Logično.
Ali moleri ne odbijaju otvore. Ne potroše materijal, ali se zezaju jer ne mogu sve valjkom da okreče, pa dok zaštite okvire... Najlakše se okreči prazan zid.
OK. Ja ne delim to tvoje mišljenje, jer mi ne pada na pamet da kreči sama.al to je opet potkradanje, narocito ako neko ima proozre preko celih zidova. on racuna materijal i ruke za nepostojecu kvadraturu.
OK. Ja ne delim to tvoje mišljenje, jer mi ne pada na pamet da kreči sama.
Moj posao je da pravim torte, njegov da kreči, i gotovo.
Nikog ja ne potkradam ako kupim kg plazme za 500 dinara, a prodam za 1000, jer je gospođi teško da smulja plazmu i puter/margarin i sok od narandže. Lakše joj da to ja uradim. Onda mora i da mi plati.
Ne da su lopurde... , nego lopurde "na kvadrat"!ja samo konstatujem da su teske lopurde. kome to odgovara slobodno neka pristane na to, ja svakako necu.
nevezano z atebe....zid od hodnika duzina 4,7 m visina 2,8...to je 13,6 kvadrata. ali na toj strani su i dvoja standardnih vara i ulaz u kuhinju duzine 130 cm...taj ulaz nema nigde gore zid sve je slobodno do plafona.
vrata su 3,78 kvadrata ukupno i taj ulaz 1,3 x 2,8 + 3,64.
13,6- 7,42 koliko iznosi kvadratura dvoja vrata i ulaza u kuhinju je zapravo 6,18 kvadrata, ali ce neki idiot da mi to racuna kao 13,6, jer ne uzima u obzir otvore.to ne biva kod mene.
![]()
Ne da su lopurde... , nego lopurde "na kvadrat"!
Taj kvinsin je otprilike kao ovaj moj. Jer kuća u osnovi ima oko 80m2.
Moleri ne odbijaju otvore, oni sve računaju kao pun zid.
Recimo, ja u kuhinji imam pločice 1,5m visine na svim zidovima. Na jednom zidu imam prozor i balkonska vrata širine 2m, a prostorija je široka 3m..
100 kvadrata je povrsina stana, znam da to u kvadratima za krecenje izadje mnogo vise. do sada smo krecili 3 puta, uglavnom bude za slicnu cenu. nijednom nismo bili prezadovoljni, svaki nesto isfusari, ali generalno bude okda on je racunao kao i ja sto sam racunala za stan u obzir se uzima visina. ja sam oduzimala vrata i prozore za svaku prostoriju.
onaj kvinsin sto je trazio 500 evra za stan od 100 kvadrata je bas povoljan, jer kao sto rekoh to je mnogo veca kvadratura kada se racuna za svaki zid duzina zida puta visina.