DA LI JE LUDO RODITI SA 40 ?

• Začetnik teme Začetnik teme yucca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne,nikako...nije ludo!!!Moja majka je vec sa dvadeset jednu rodila mene,kasnije i mog brata,ali posto smo ga nesrecnim slucajem izgubili,ona je resila posle dve godine da krene dalje i u roku od dve godine rodila jos dvoje dece:)Sa nepunih 40 ih je rodila,mi smo sada jedna srecna porodica,oni imaju 13 i 11 godina i ja ih obozavam.Velika je razlika u godinama,ali ja sam ih uvek svuda vodila sa sobom i cuvala,mnogo smo vezani...:)
Za mene moja mama je heroj zena....:)Ako nesto zelis i osecas da to mozes,uradi bez obzira koliko imas godina!!!!

Sustinski je vazno da Neko bude dobar sam sa Sobom, i da bude sasvim Ceo, i tek onda onda, i samo tada, i jedino u tako, moze da bude nekome Roditelj. Pre i posle toga, samo u takvom stanju moze da se razmenjuje sa sebi ravnopravnim partnerom....pa onda... kako se vec dogovore :)

To nema bas nikakve veze sa godinama.

Vecina roditelja je sasvim pogresna, .... i u “najboljim” godinama
Proizvod njihove licne nemoci da srede prvo sebe, je nesrecno, frustrirano, i sobom nezadovoljno dete.
Na svu srecu po mladunce, ima Neko ko im je Pravi Otac, i ko se mnogo dobro brine o njima, i samo On im izdasno pokloni Zivot, urodjene tehnike prezivljavanja, talente, unutrasnju snagu, i Mogucnost Izbora.....

Ono sto je je najdirektnije povezano sa roditeljstvom nisu godine, vec Zadovoljna Osoba, dobra sama sebi, i dovljna sama sebi. Sve ostalo, bas sve ostalo, je manje vazno: uticaj sredine, klima, meseceve mene, rodbina, ratovi, skola, novac, politicko uredjenje, vera, zemljotresi, skakavci, ...... whatever. Sve ostalo moze mnogo da olaksa, a moze i da mnogo uslozi celu akciju.
U bilo kojoj situaciji, na bilo kom mestu na Planeti, mladunac je usmeren na staratelja, i preslikava model svog staratelja. Prima njegove strahove, hrabrost, slicno reaguje, na slican nacin je siguran, nesiguran, od majke Lavice nauci da lovi istim nacinom na koji lovi i Ona, od oca Majmuna nauci da podvije rep u istim slucajevim kad ga podvije i On, itd, itd, itd.......
Mladunci su Osobe pre nego sto se rode, i tako se valja ophoditi sa njima. Nista vise, nista manje. Nista od ovoga nema veze sa godinama, a nedovljno godina nosi mnogo vise ogranicenja nego “previse” godina

Niko me ne pita, ali ja glasam za celu, zadovoljnu sobom, samostalnu zenku u svojim zrelim godinama. ... bolje ce izabrati svog muzjaka, i samo ona zna da li joj “je vreme”.....

Ps
Pitanje u uvodnom postu nema veze sa “poznim porodjajem”.......
Kome to nije jasno, treba malo pazljivije da slusha

Imam punih 39 godina, ove godine punim cetrdeset i sina od 15 godina.Za drugo dete se ranije nisam odlucila iz razloga sto nikada nisam imala stabilan posao i tako su prosle godine....Grozno je sto ni sada nemam stabilan posao i sve je od danas do sutra, i sve je neizvesno.Sada mi je jako zao sto se nisam usudila roditi prethodnih godina ali nisam imala hrabrosti.Suprug mi je ovih dana nametnuo temu o drugom detetu, ja iskreno mislim da je sada besmisleno tako nesto uraditi i da je kasno za takav potez, mada ima slucajeva.Sta vi mislite o tome ? Ima li neko slicno iskustvo?

Ма само напред сестро.:klap:

Ма, да, то је она прича:,,ТИ роди, ЈА нећу!'' :rtfm:
Као кад те неко саветује да се разведеш. ,,ТИ треба да се разведеш, а ја трпим зато што морам!''

Јако је лако рећи неком ,,Само напред, ТИ то и то уради...'' :sad2:

Ма, да, то је она прича:,,ТИ роди, ЈА нећу!'' :rtfm:
Као кад те неко саветује да се разведеш. ,,ТИ треба да се разведеш, а ја трпим зато што морам!''

Јако је лако рећи неком ,,Само напред, ТИ то и то уради...'' :sad2:

...DA ovo je velika istina...lakše je davati savete nego primeniti na sebi....

То ћеш рећи и својој ћерки од 12 година, да је управо у правом времену за рађање, само ако има с ким? :roll:
Mojoj cerki sa dvanest godina kupio sam knjigu kako da se cuva, ali tvoju pretpostavku podvedi pod osim.... Kad se kaze u principu to znaci uvek je vreme , osim, ali ne znaci osim uvek je vreme za tupljenje iznimcima.

A da prevedem to znaci uvek je vreme za zenu u emotivno i fizicki zrelom dobu, bez vecih zdravstvanih problema ili jos blize , nije opravdanje nista osim napred navedenog.

Добро. Значи ипак није УВЕК. ;)

А ''физички зрело доба'' је.... од - до?

Девојка је већ са после прве менстурације физички способна да зачне и роди, природа је тако удесила....али да ли је то баш ПРАВО време за рађање? :think:
Или организму ипак дајемо неколико година форе да да се потпуно припреми за рађање (од 12. до 18. године, рецимо...), па тек онда наступа ПРАВО ВРЕМЕ....зар не?

На другом крају пута, после зрелости долази старење, долази климакс, менопауза, почиње старачка далековидост, проблеми са зглобовима, бурне хормонске промене, брже замарање, пад физичких способности....а дешава се да неке жене и тада могу да затрудне.... Па, реко, не знам докле траје зрелост а кад почиње старост за рађање? Ако је организму потребно неколико година да се припреми за право време за рађање, да ли му је можда потребно и неколико гоидна да полако изађе из те улоге?

Да ли је право време оно време када је жена физиолошки способна да зачне, или је право време ипак одређено још нечим? :think:

Poslednja izmena:
Добро. Значи ипак није УВЕК. ;)

А ''физички зрело доба'' је.... од - до?

Наиме, после зрелости долази старење....а дешава се да неке жене и тада могу да затрудне.... Па, реко, не знам докле траје зрелост а кад почиње старост за рађање?
U to si verovatno upucena bolje nego ja, osim toga promasicemo temu.:)
Mozda ti vise odgovara odgovor da ja mislim da je trenutno 60% zena u okvirima granica radjanja.

Poslednja izmena:
Ooooooooo, mudrice koliko vam je trebalo da to shvatite?:) Salim se, ali to je prava istina savetodavaca bez odgovornosti. Jos veca je ona druga istina "Sto tebi da bude bolje nego nama".
Ali za radjanje gresite, za to je uvek vreme, ako imas s kim.

....prvo nije mi jasno što se pored toliko postova zakači baš za mene...:eek:
....al' ajde nema veze...nova si bar tako izgleda....:think:
....i ne slažem se baš sa tobom....naročito ne za ovo boldovano....po tome
bi ispalo da možeš bilo s'kim...:mrgreen:

pa ako mozes sa bilo kim da spavas onda mozes i sa bilo kim da radjas. To je znacilo "ako imas s kim". Nisam se zakacio za tebe nego me je iznenadilo kad sam video da iskusne forumasice pricju o notornoj cinjenici da je savetodavaca mnogo i da su skoro uvek losi u licnim stvarima. Tebe ne cudi?

U to si verovatno upucena bolje nego ja, osim toga promasicemo temu.:)
Mozda ti vise odgovara odgovor da ja mislim da je trenutno 60% zena u okvirima granica radjanja.

Е, а ја у међувремену допунила свој пост, да буде јасније на шта мислим.:confused:

Не треба да одговараш онако како би мени одговарало, него онако како заиста мислиш. ;)

Не разумем ово за проценте. :confused: Говориш ли о правом времену за рађање или о женама које су способне да роде?

pa ako mozes sa bilo kim da spavas onda mozes i sa bilo kim da radjas. To je znacilo "ako imas s kim". Nisam se zakacio za tebe nego me je iznenadilo kad sam video da iskusne forumasice pricju o notornoj cinjenici da je savetodavaca mnogo i da su skoro uvek losi u licnim stvarima. Tebe ne cudi?

...ništa mene više ne čudi...savetodavci su nekad dobro došli, zavisi samo o čemu
se radi...ovde je bilo samo pitanje o našem STAVU i MIŠLJENJU..a savet kao
savet nije presudan....

Mozda bi te iznenadilo da ustvrdim da zene biraju oca nasumicno iliti slucajno, usput, a ne kao coveka koji treba da bude otac i to bi bila promasena tema, ali ako te zanima mozemo i o tome.

...pa ne bi baš rekla da si u pravu...ali pošto nije tema, nećemo o tome...:ok:

Е, а ја у међувремену допунила свој пост, да буде јасније на шта мислим.:confused:

Не треба да одговараш онако како би мени одговарало, него онако како заиста мислиш. ;)

Не разумем ово за проценте. :confused: Говориш ли о правом времену за рађање или о женама које су способне да роде?

Hellen, pitanje je da li je ludo roditi sa 40? Prvo siris temu, drugo konkretizujes jedno sasvim principsko pitanje. Ja odgovarm onako kako mislim, znaci mislim da bi zena u 40 godina mogla da rodi ako je zdravstveno i emotivno pogodna.

Hellen, pitanje je da li je ludo roditi sa 40? Prvo siris temu, drugo konkretizujes jedno sasvim principsko pitanje. Ja odgovarm onako kako mislim, znaci mislim da bi zena u 40 godina mogla da rodi ako je zdravstveno i emotivno pogodna.

Ја сам браним став да НИЈЕ УВЕК право време за рађање.
Ок, можда си се неспретно изразио....;)

Back