Da li je internet razmena reci pravno vazeca ?

Pozdrav forumasi,

Zbog jednog pokusaja tovarenja odredjenog tereta na moje ime, putem interneta, zanima me koliko i da li je takav vid razmene reci i recenica vazeci? Konkretno mislim na fejsbuk chat i moj profil i neke stranice , sve to cemu i drugi imaju pristup

Šta je za tebe važeća razmena rečenica?

Komunikacija ili postoji, ili ne postoji. Sve jedno je pisana ili izgovorena. Jedino ako misliš da li je ono što je razmenjeno podložno nekim određenim zakonskim regulativama. Ako na to misliš, onda mora da pogledaš nekoliko zakona i pronađeš određene prekršaje ili krivična dela na koja sumnjaš, a posle toga ide utvrđivanje identiteta osobe koja je pisala. Tek posle toga možeš nekog da teretiš za nešto.

zavisi od namere onog koji je nešto pisao. dakle, ako si primera ti se obratio nekoj gospoji sa nepristojnom ponudom ne znajući da se iza njenog imena krije njen muž, onda te ta nepristojna ponuda ne bi obavezivala prema mužu :)
na sudu ti je sve stvar dokazivanja određenih činjenica i koliko će sudija prihvatiti, tj kako će ceniti te dokaze.

u svakom slučaju, najbolje da se obtatiš advokatu za profesionalnu pomoć i zastupanje ukoliko si u problemu.

Back