Da li je greh i sramota ostaviti devojku?

Pozdrav, imam dugu vezu koja traje 5 godina. Bila je puna lepih trenutaka, doduše i manjih svađa zbog čega sam verovatno i krenuo pre oko mesec dana da se dopisujem sa drugom devojkom koju sam slučajno upoznao, čujemo se svake noći video pozivom. Ta druga me nagovara da ostavim svoju devojku i da pođem s njom.
Ja to odlažem iako sam joj obećao da hoću. Prosto me ubija pomisao da mogu da povredim svoju devojku i da je ostavim, a ako joj priznam da sam se dopisivao sa nekim bila bi slomljena i razočarana. Srce me vuce na jednu stranu a duša i savest na drugu.

sad-couple-break-up.jpg
Prijatelju moj ovako, zanemari sve one koji ti kažu drugačije i kažu da si ti kriv za tu situaciju:

NIŠTA TI NISI KRIV moj prijatelju, ti si htio samo najbolje, iako istina jest da je put u pakao popločan dobrim namjerama.

Ali ako ja i ti idemo u pakao i ono postoji, reći ću kojim sam putem došao, dobrim namjerama.

To što ti pišeš jako boli, znam ja to, posebno ako te cura iskreno istinski voli, to boli više nego kad tebe neko ostavi, svakoga čovika koji ima srce to boli učinit, ali drugog izbora nemaš frende moj, naprosto nemaš.

Prekini iskreno i iz srca, odi negdje sam, pusti neku tužnu pjesmu u autu, stavi cvike i isplači se ako treba 4 sata dok voziš, iduci dan nece bit ništa bolje... ni onaj nakon toga... ali nakon nekog vremena će biti, svatit ćeš da si učinija njoj i sebi uslugu.

P.S. Ovo za drugu ne moraš spominjati, nije to da te ja nagovaram da prešućuješ, nego neke istine bolje da se ne znaju, poštedi je toga, ovo ostalo, svoju istinu iz srca joj reci i prekini, to je to.

Imamo jedan život, ljubavi dolaze i odlaze, nosimo ih sve sa sobom, budi lipo čovjek i reci joj, a znam nekako da jesi, reci joj prijatelju, toliko od mene.

Ne vredi ona kao čovek čim se upustila sa tobom u romansu a znala je da imaš devojku. A nisi trebao uopšte da se upuštaš u romansu sa njom, ti si tu najveći krivac.

Ajde sad pustimo ko je krivac, ok krivac je, ajmo radije viditi što treba učiniti, a zna se što se MORA učiniti, a to je da odabere, ovaj status sa dvi žene uništava psihu, srce i sve odreda tko god ima iti malo savijesti kao muškarac, sudim po sebi :)

Prema tome... ovo je užasno, nemojmo sad tko je krivac nego neka napravi onako kako mu srce nalaže a moral i kultura zahtjeva, to je sve.

Bože sačuvaj, samo uvijek: ti si kriv ti si kriv ti si kriv, je hebote eto, on je kriv, kriv je, i zna to očito jako dobro, kao što znamo ovdje i ja i vi da će patiti što god da učini, znači ovo je doslovno u isto vrijeme po njega za naredno jedno vrijeme win win i lose lose situacija u isto vrijeme.

Win win ako kaze djevojci da je ostavlja, jer to je moralno da učini i iz ljubavi prema njoj to mora učiniti, ali opet lose lose jer će ga boliti srce gore nego da ga bičuje neko, a opet je i win win i lose lose ako nastavi ovako, i to je pakao, kriviti ga i samo mu nabijati osjećaj krivnje, e pa ako to netko od vas ne može svatiti i humano mu nešto napisati znate što: hebite se eto tako i vaš savršeno provedeni život u svim vezama u kojima ste bili :).

A njemu se čudim da je uopće i došao ovdje, kad nailazi na ovakve odgovore, možda da se i makne cijela ova sekcija i umjesto da ljudi zatraže savjet da se preimenuje u: "mi smo savršeni dođite nas pitati kako smo mi to učinili"

Eto tako.

Dobro, pošteno i lijepo od tebe.

Ali hoćeš li onda ostati sa njom iz samilosti? Zapitaj se bi li ti htio da netko ostane s tobom iz samilosti? Samo lijepo stani i upitaj se.
Hvala ti na podršci. Na kraju sam morao da priznam, bilo je jako bolno za nju. Ja sam tad čak i bio srećan ali tek sad nakon 10 dana počinje da me hvata depresija i tuga.

Hvala ti na podršci. Na kraju sam morao da priznam, bilo je jako bolno za nju. Ja sam tad čak i bio srećan ali tek sad nakon 10 dana počinje da me hvata depresija i tuga.
Da, u tome trenu se osjetiš oslobođen... sreća i olakšanje.

Pakao savijesti stiže poslije u paketu.

Neke najmanje sitnice što te podsjećaju na nju, njene oči pune nade što je htjela s tobom, riječi napisane i izrečene a nikad ostvarene, pjesme koje čuješ i podsjećaju te na vas, i onda sve to dok ti se događa ti sebi govoriš kako si jadan što si otišao, ALI NISI... nisi... baš suprotno, bio si hrabar, puno hrabriji nego da si ostao.

Elvis je davno rekao, kad je ovu pjesmu ispjevao iz duše znajući da mu se kraj bliži (a nije bezveze izabra baš ovu pjesmu koja nije njegova, ali je ispjevao iz duše što čini MUŠKARCA):

Yes, there were times I'M SURE YOU KNEW (baš ti), when I bit off more than I could chew, but trough it all... whenever in doubt I ate it ALL and spit it out, I FACED IT ALL AND I STOOD TALL, AND DID IT MY WAY.

Živio i zdrav bio, poštovanje.

Back