Da li je feminizam pozitivna ili negativna tekovina?

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Objasni ti to onim zenama, koji svoj zivot shvataju kao zrtvu svom, naravno Bogom datom muskicu, kojeg iz dana u dan sluze...dok njih nema nigde.
Tuga je to... :sad2:

Nije tuga, to je priroda i žena tu ne podnosi nikakvu žrtvu, ona koja izabere takav put jednostavno živi život žene majke i supruge...
..e, fazon sa feminizmom je da se stane na rep onima koji omalovažavaju samu i osnovnu prirodu žene sputavanjem, maltretiranjem i vredjanjem...

Nije tuga, to je priroda i žena tu ne podnosi nikakvu žrtvu, ona koja izabere takav put jednostavno živi život žene majke i supruge...
..e, fazon sa feminizmom je da se stane na rep onima koji omalovažavaju samu i osnovnu prirodu žene sputavanjem, maltretiranjem i vredjanjem...

E vidi paradoksa.
Žena, majka i supruga su socijalne kategorije. Da, čak i majka u kontekstu, uz ove dve.
Žene, majke i supruge imaju potrebu da ih svrstavaju u biološku.

Jer misle da nisu dovoljno vredne, pošto ništa drugo ne rade u životu.
Same sebe omalovažavaju. I to nema veze ni sa feminizmom ni sa muškim šovinizmom.

a misliš da nikakvog uticaja na ovu konstataciju nema činjenica da je upravo zbog patrijarhalnog sistema vrednostima ženama bilo onemogućavano da se školuju, jer po tom sistemu žena nije bila za škole, već za muža, da njemu čisti, kuva i odgaja njegovo potomstvo? Naravno da ne misliš, jer se slažeš sa takvim sistemom, prepostavljam :D

A što se tiče onog da muškarci treba da budu glavni, pa izvoli, budi, samo bez startne privilegije. Dokaži svoju superiornost ne ovde na forumu, meni ili drugima, već u realnom životu. Uporedi se sa sestrom, prijateljicom, devojkom ili suprugom, sa koleginicom, pa ko bude uspešniji, neka bude i superiorniji. Ako si zaista superioran, nikakva početna privilegija ti ne treba. A ako nisi, onda možeš da kriviš feminizam za svoju zlu kob.
Ju sto sam bila pametna :D
Zaboravila sam da mi nickname bio mesechewa :D

Back