To je poenta cele price, da li je fakultet isplatljiva investicija u trenutnom vremenu ? kriza predstoji, cim ti neko ko kontrolise drzavne finansije najavi recesiju, a sad je katastrofa... znaci najavi ti gore od goreg...
U eri znanja postavljaš pitanje da li se fakultet isplati?
Osim toga, kakve veze recesija ima sa obrazovanjem? Bile su i gore recesije, kao što su bila i bolja vremena, ali ljudi su se obrazovali i dalje.
Da su ljudi u USA u vreme velike depresije razmišljali kao ti, danas bi svoje postove kucao na pisaćoj mašini i slao ih poštanskom kočijom.
a sistem je takav da jednog prosecnog tinejdzera tesko da moze da zanima bilo sta sem kes love ... okruzenje je takvo.
Sistemi se menjaju. Osim toga, sistemi se ne ravnaju prema potrebama prosečnog tinejdžera.
Naravno da sam imao predmete koji su mi isli lako, ali nije da sam ih bas radio sa nekom ljubavlju, lol
Onda ti fakultet nije potreban.
U koju si srednju školu išao?
P.S: Par saveta. Nemoj da gledaš TV i da čitaš dnevne novine. Osećam veliku dozu beznadežnosti kod tebe, što i nije čudo kada pogledaš šta se sve piše i koje se sve kreature pojavljuju na TV-u. Odmori mozak, misli svojom glavom. Znanje nije roba, to moraš da shvatiš. Budi realan, nemoj život i svet oko sebe da prilagođavaš svojim potrebama, nemoj da potcenjuješ ljude koji teško rade za novac koji bi tebi predstavljao slepačenje. Budi razuman i nauči da filtriraš informacije koje ti se serviraju, nemoj da dozvoliš da te drugi huškaju. Trudi se da zdravorazumski rezonuješ, da čitaš između redova, da uvažavaš mišljenja starijih osoba i da na osnovu te kompilacije gradiš svoj stav.
Stanje u društvu je takvo kakvo je, može biti gore a može biti i bolje. Kao što je negde gore a negde bolje. To ti je sve jedna igra, a cilj tvog odrastanja je da provališ koje su konstante u toj igri. Neke od njih jesu ljubav, zdravlje, obrazovanje i humanost. Nekima ćeš više težiti, nekih ćeš biti delimično lišen, ali shvati da ljudi nisu roba i da je ceo ovaj svet nastao upravo zato što su ljudi uspeli da se izdignu iznad svojih potreba.