Da li je dobar ovaj fotoaparat?

ancika

Iskusan
Poruka
5.441
Zanima me kako ocenjujete ovaj fotoaparat: http://www.letsgodigital.org/en/camera/specification/3056/show.html Poshto se bavim pravljenjem nakita, treba mi fotoaparat koji pravi oshtre slike, a da, pritom, ne koshta vishe od 70-80 eura. Imam informaciju da u Bugarskoj gore navedeni fotoaparat koshta oko 60 eura. Koliko koshta kod nas? Na netu nalazim cene od 90 eura pa navishe, pa mi se prosto ne veruje da je tolika razlika u cenama. Koji biste mi fotoaparat preporuchili za moj posao, a da ne koshta vishe od 80 eura. Hvala :)

evo ga za 60e
[TABLE="width: 480"]
[TR]
[TD="bgcolor: #EEEEEE, align: center"]GIGATRON[/TD]
[TD="width: 1, bgcolor: #DDDDDD, align: center"][/TD]
[TD="bgcolor: #FAFAFA, colspan: 2"][TABLE="width: 250"]
[TR]
[TD="width: 180, align: left"] Kirovljeva 17[/TD]
[TD="width: 70, align: right"]011/3541378[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 180, align: left"] Cara Nikolaja II br. 41[/TD]
[TD="width: 70, align: right"]011/3085715[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 180, align: left"] TC Ušće - Bulevar Mihajla Pupina 4[/TD]
[TD="width: 70, align: right"]011/2854446[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[TD="bgcolor: #F3F3F3, align: center"]24.Mar[/TD]
[TD="bgcolor: #FAFAFA, align: center"]58.18 €[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #999999, colspan: 8"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #EEEEEE, align: center"]COMTRADE SHOP[/TD]
[TD="bgcolor: #FAFAFA, colspan: 2"][TABLE="width: 250"]
[TR]
[TD="width: 180, align: left"] TC Delta City - Jurija Gagarina 16-16A[/TD]
[TD="width: 70, align: right"]011/3129600[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 180, align: left"] Golsvortijeva 38[/TD]
[TD="width: 70, align: right"]011/3446357[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 180, align: left"] TC Ušće - Bul. M. Pupina 4[/TD]
[TD="width: 70, align: right"]011/3120866[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 180, align: left"] TC Mercator, BUlevar Oslobođenja 102 Novi Sad[/TD]
[TD="width: 70, align: right"]021/6368210[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 180, align: left"] TC Ušće Bulevar Mihajla Pupina 4[/TD]
[TD="width: 70, align: right"]011/3120866[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[TD="bgcolor: #F3F3F3, align: center"]25.Mar[/TD]
[TD="bgcolor: #FAFAFA, align: center"]58.26[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ima 16 megapiksela, jaci nego moj profi :lol: Sto se jacine piksela tice to ti je vise nego dovoljno imaces ostre fotogrfije.

Vidi, samsung generalno ima lose ove digitalne "idiote" i mislim da je 90 evra mnogo za ovakav aparat. Canon i Kodak imaju dobre digitalne idiote i ja bih pre njih uzela. Nemoj da kupujes Nikona jer koliko god da su im dobri jaci aparati, aparati ovog tipa im i nisu nesto.

Hvala na odgovoru :) Sad jedno glupo pitanje, poshto se ja nishta ne razumem :D Da li bih sa ovim fotoaparatom mogla da pravim jasne nocne slike, t.j. recimo ako se nalazim u noncom klubu pa treba da fotografishem svirku, a da slike ne budu mutne?

Sa blicem bi trebalo ako su staticne fotografije.
Ovo je kalsican amaterski aparat koji bih ja recimo svom detetu kupila da se zeza na ekskurziji. Nista specijalno.

Zanima me kako ocenjujete ovaj fotoaparat: http://www.letsgodigital.org/en/camera/specification/3056/show.html Poshto se bavim pravljenjem nakita, treba mi fotoaparat koji pravi oshtre slike, a da, pritom, ne koshta vishe od 70-80 eura. Imam informaciju da u Bugarskoj gore navedeni fotoaparat koshta oko 60 eura. Koliko koshta kod nas? Na netu nalazim cene od 90 eura pa navishe, pa mi se prosto ne veruje da je tolika razlika u cenama. Koji biste mi fotoaparat preporuchili za moj posao, a da ne koshta vishe od 80 eura. Hvala :)

Ako ti stvarno treba samo u te svrhe i sa tom osobinom ( oštre fotke), možeš slobodno da uzmeš i polovnjak ( Canon, Olympus, Fuji) za 20-30e ...ili da uzmeš mobilni sa nešto jačom kamerom od recimo 5 mpx ( Nokia i Sony Ericson po meni imaju najbolje kamere). Uz jako svetlo, i sa mobilnim ćeš napraviti dovoljno dobre fotke za katalog ( naravno, i najstariji digitalac je bolji od najnovijeg telefona).

Mislim da Samsung i HP digitalci ne vrede ni 5e novi, a HP je barem odustao i prestao da se bruka.

Ako ti stvarno treba samo u te svrhe i sa tom osobinom ( oštre fotke), možeš slobodno da uzmeš i polovnjak ( Canon, Olympus, Fuji) za 20-30e ...ili da uzmeš mobilni sa nešto jačom kamerom od recimo 5 mpx ( Nokia i Sony Ericson po meni imaju najbolje kamere). Uz jako svetlo, i sa mobilnim ćeš napraviti dovoljno dobre fotke za katalog ( naravno, i najstariji digitalac je bolji od najnovijeg telefona).

Mislim da Samsung i HP digitalci ne vrede ni 5e novi, a HP je barem odustao i prestao da se bruka.

Probala sam sa mobilnim da slikam- I sa Nokiom I sa Samsungom I ne ide. Slike su mutne. Drugarica ima Samsung fotoaparat, ne znam techno koji model, 12 megapixela- pravi odlichne fotografije, ali ima jak blic. Ne znam kako stoje stvari sa ovim fotoaparatyom za koji ja pitam- ne znam koja mu je jachina blica.

Na onom fotoapratu shto sam ja "predlozila" pishe da mu je senzor CCD. Shta to znachi?

Ništa posebno. To je tip senzora koji koristi 99% digitalaca u kompakt klasi ( obični, neprofesionalni aparati).

Probala sam sa mobilnim da slikam- I sa Nokiom I sa Samsungom I ne ide. Slike su mutne. Drugarica ima Samsung fotoaparat, ne znam techno koji model, 12 megapixela- pravi odlichne fotografije, ali ima jak blic. Ne znam kako stoje stvari sa ovim fotoaparatyom za koji ja pitam- ne znam koja mu je jachina blica.

Ne videh digitalac da ima "kilav" blic.
Tu nema šta da razmišljaš, svaki digitalac makar i 10 godina star ( vrednosti 20e) je bolji od najnovijeg telefona od 400e. Pikseli su manje bitni ( utiču na veličinu fotografije) , optika ( utiče na oštrinu, zumiranje, geometriju fotke) je mnogo važnija a telefoni tu nemaju šta da traže.

Evo ti prelistaj malo IT svet. Baci pogled na komentare, proveri na netu pa izaberi nešto. Šta god uzmeš, imaš pravo da bez objašnjavanja i molbi vratiš robu u prvih 10 ( ili 15) dana, dakle u slučaju da ti se ne svidi kvalitet fotografija. Takav je zakon o zaštiti potrošača
http://www.itsvet.com/proizvodi/kriterijum/comp_tehn_camera/top50/asc

Ništa posebno. To je tip senzora koji koristi 99% digitalaca u kompakt klasi ( obični, neprofesionalni aparati).

Ne videh digitalac da ima "kilav" blic.
Tu nema šta da razmišljaš, svaki digitalac makar i 10 godina star ( vrednosti 20e) je bolji od najnovijeg telefona od 400e. Pikseli su manje bitni ( utiču na veličinu fotografije) , optika ( utiče na oštrinu, zumiranje, geometriju fotke) je mnogo važnija a telefoni tu nemaju šta da traže.

Evo ti prelistaj malo IT svet. Baci pogled na komentare, proveri na netu pa izaberi nešto. Šta god uzmeš, imaš pravo da bez objašnjavanja i molbi vratiš robu u prvih 10 ( ili 15) dana, dakle u slučaju da ti se ne svidi kvalitet fotografija. Takav je zakon o zaštiti potrošača
http://www.itsvet.com/proizvodi/kriterijum/comp_tehn_camera/top50/asc

Drugarica ima ovaj fotoaparat: http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-ec-st30/comp_tehn_camera/1/1145 On pravi odlichne slike. Preko dana chak i rosu na cvecu odlichno zabelezi, a nocu u totalnom mraku slika odlichno. E sad, osim ako postoji drugi sa oznakom ST 30, ali ja to ne znam. Ona mi je poslala ime modela- samsung st 30. Sad, ne znam dali je bolji ovaj, ili onaj shto sam ja pitala za njega- samsung st 66. Da li mogu da naruchim da mi aparat stigne poshtom?

Šta god uzmeš, imaš pravo da bez objašnjavanja i molbi vratiš robu u prvih 10 ( ili 15) dana, dakle u slučaju da ti se ne svidi kvalitet fotografija. Takav je zakon o zaštiti potrošača

Nije baš takav zakon o zaštiti potrošača. Tamo piše da kad je roba kupljena _na_daljinu_ onda može da se vrati bez obrazloženja u roku od 14 dana. To je zato što kupac nije imao prilike da "opipa" proizvod pre kupovine. Ako robu kupiš u radnji, zakon ti ne daje nikakva prava da robu vratiš osim ako na njoj ne postoji nekakvo oštećenje ili "nesaobraznost". Uostalom to je i logično, zamisli da neko ode i kupi foto aparat Nikon D800 24-70 f2.8 koji košta cirka 4000-5000 eur, ode na more, ispuca par hiljada slika i onda po povratku ode do radnje i kaže kako hoće da vrati aparat i to bez obrazloženja.

Ovakvu liku pravi moj novi fotoaparat. Za one koji su zainteresovani. Za amatere je odlichan. Pravi dobre nocne fotografije.
a.jpg

Back