Da li je cena odraz kvaliteta?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li vam se dogadjalo da platite skupo neki proizvod,a naknadno ustanovite da taj jeftiniji proizvod nije ništa lošiji od skupo placenog
Koji su to proizvodi koje ne vredi placati skupo.
Sta uvek treba platiti skuplje?
Kakvo je vase iskustvo?
Dogadjalo mi se i jedno i drugo.
Ovisi sta kupujem, ako je stvar manje vrijednosti, tipa zamrznute lasagne, odlucujem se za jeftiniju varijantu.
Ako je u pitanju nesto skuplje, procitat cu recenzije i odluciti se za skuplju opciju.

Poslednja izmena:
Ne znam kako bih formulisao, rekao bih da jeste ali pre sam kupio u onom Vaikikiju onu majicu sa kragnom za 900 dinara, bukvalno je posle prvog pranja bila neupotrebljiva jer se razvukla kao zavesa. Sad, reklo bi se, šta bi ti za 900 dinara ali ono je toliko neupotrebljivo da ne vredi ne 900 nego ni 200 dinara.

^Da, uglavnom, ali ima izuzetaka.
Da li vam se dogadjalo da platite skupo neki proizvod,a naknadno ustanovite da taj jeftiniji proizvod nije ništa lošiji od skupo placenog
Vrlo retko. Uglavnom kad su u pitanju namirnice i druge jestive stvari. Kad je u pitanju tehnika, tu uvek dobro razmislim i vodim računa šta plaćam.
Kakvo je vase iskustvo?
Recimo, računare i IT opremu uvek gledam da platim malo više (naravno, kad sam u stanju da to priuštim), jer je tu cena skoro uvek odraz kvaliteta.

Koji su to proizvodi koje ne vredi placati skupo.
Kakvo je vase iskustvo?
Код нас није вредно куповати скупе ствари из више разлога. Прво зато што смо за већину брендираних произвођача потрошачи трећег реда због чега добијамо и робу за трећеразредна тржишта. Друго кад и добијемо нешто што можда више вреди, то често изгуби на квалитету чекајући купца који то себи може да пријушти. Треће, контрола тржишта је очајна, због чега се често осетите превареним у вези с производом који сте платили скупље, рачунајући да ћете тиме добити и квалитетније.

Вреди платити више домаћу храну, прехрамбене производе и пића попут вина и ракија које производе мањи предузетници.

Нажалост наша домаћа производања је мала, и мало шта друго домаће уопште можемо купити. Ми смо и мало тржиште, при том и сиромашна земља, што све заједно не оставља много шанси да цену може оправдати квалитет.

Back