Da li je bezobrazluk?!

Da se udajem (a udati se neću) volela bih da to bude na nekom ostrvu, plaži, samo on, i ja sa kumovima...I to onako spontano bez halabuke, pravljenja svadbe i sl...Jer da se ne lažemo sam čin venčanja bitan je samo mladencima i njihovim porodicama...(mama, tata, brat)...

Budu dvoje zajedno i reše da se venčaju i šta se dešava ...sete se oni da će na venčanju da dobiju uglavnom iste stvari kao što su slike,servisi za ručavanje,pegle, lampe i dr...e sad oni se dosete da bi bilo zgodno da napomenu zvanicama da im umesto poklona daju pare u vrednosti poklona koji su hteli da im kupe pa da oni sami sebi kupe šta im je već potrebno...e sad ja pitam da li je to pametno ili je to bezobrazluk?! :think:

Bezobrazluk je, i prosto je. Na tvoju sreću, većina ljudi na prostakluk ne odgovara istom merom, pa ćeš verovatno dobiti novac.

Da se udajem (a udati se neću) volela bih da to bude na nekom ostrvu, plaži, samo on, i ja sa kumovima...I to onako spontano bez halabuke, pravljenja svadbe i sl...Jer da se ne lažemo sam čin venčanja bitan je samo mladencima i njihovim porodicama...(mama, tata, brat)...

images

Zeni se svadba, i protagonisti rese da pozovu sporedne glumce, statiste, nadju scenu, smisle muziku,...... bla, bla,bla....
Pre ili kasnije, mora da se umesa producent, ili onaj kod koga stoji novcanik !!!
Sve ostalo je stvar folklora, obicaja, navika..... bla, bla, bla.... long story short: malogradjanstina i besmisao, dvojni moral i povrsni odnosi su uzrok i posledica :)

Zasto bi bilo ko u 21. veku u sred Evrope pravio Svadbu :dash:
Zato sto "cenis goste" :zcepanje:
zato sto zelis "nesto do te na njih podsetja" :zcepanje:

... a zvanice od usta odvajaju da se pojave na paganskom obredu, da nekoliko sati budu zatocenici tanjira koji bulje u njih, da jedu nezanimljivu vec-milon-puta-prozderanu hranu, da po stopedeset milioniti put slusaju drdavke, da se protokolarno znoje, ljube po tri puta sa znanim i neznanim,.... i da posle pricaju "kako su se super proveli" pokazujuci slike sa svadbe koje su potpuno iste kao i slike sa bilo koje svadbe :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

pozdrav svima, opet sam ubacio teget majicu u beli ves, pa u sitne sate radi Vanish :)

Svi ti običaji su nekada imali smisao. Ali...
U slučaju koji si navela ne treba uopšte ni praviti svadbu.
Ako im trebaju statisti onda neka ih i plate... Ima dosta ljudi koji bi statirali za neku razumnu cenu.
Tako da, što se ovakvih situacija tiče, uzmeš prosto svoju devojku za ruku, odvedeš je do matičara, pokupiš dva prosjaka koji prose tu negde blizu opštine, i venčate se a da niko i ne mora da zna... A onda sutradan ujutru ponovo na posao i ne smete da zakasnite jer će vam se odbiti 10% od plate ako budete kasnili... I, napred, u nove radne pobede! :confused: :rotf:

Back