Da li ispiti ostaju priznati nakon ispisivanja?

Opcija zamrzavanja studijske godine vam je na raspolaganju u sledećim okolnostima:
ako bolujete od teške bolesti;
ako pohađate stručnu praksu u trajanju od najmanje šest meseci;
ako izvršavate obavezu služenja vojnog roka;
ako odgajate svoje dete uzrasta do godinu dana;
ako održavate trudnoću;
ako se pripremate za Olimpijadu, svetska ili evropska prvenstva (kada imate status profesionalnog sportiste);
u drugim slučajevima određenim statutom univerziteta ili fakulteta.
Ovo sam našao na netu kao po zakonu kada mozes da zamrzenes

Ali prošao je upisni rok u tome je problem.
Nemoj se ispisati, pojavi se u idućoj školskoj godini i napiši molbu za nastavak.
Ne traži sad ni uvjerenje o položenim ispitima, nemaš status, plaćaš ga i mogu te uvjeriti da se moraš ispisati. Ne moraš. Na to uvjerenje uvijek imaš pravo. Po zakonu te podatke moraju čuvati 50 godina ;)

Nemoj se ispisati, pojavi se u idućoj školskoj godini i napiši molbu za nastavak.
Ne traži sad ni uvjerenje o položenim ispitima, nemaš status, plaćaš ga i mogu te uvjeriti da se moraš ispisati. Ne moraš. Na to uvjerenje uvijek imaš pravo. Po zakonu te podatke moraju čuvati 50 godina ;)
Добро теби ово иде... само му још дај или бр. рачуна или бр. телефона... :lol:

E pa i ja to znam da status moze da se obnovi. A one kao kazu ne moze... Ko sve radi ja ne verujem. Da stvar bude gora mislim da godinama rade tu.

pusti šalteruše..idi kod nekog ko je bitan...pitaj dekana ili prodekana za nastavu da te primi na par minuta i sasluša i objasni mu svoju situaciju...
Али претходно да се „наоружа” правилником или неким законом, да зна нашта се позива. Ако баш ништа не нађе, онда може и онако, људски, прође и то понекад, додуше све рјеђе...

Али претходно да се „наоружа” правилником или неким законом, да зна нашта се позива. Ако баш ништа не нађе, онда може и онако, људски, прође и то понекад, додуше све рјеђе...
Na kraju moram da placam advokata za ovo hahaha

E pa oni su mi rekli iskljucivo po uslovima bolesti, sluzenja vojnog roka ili neke prakse i tako to. Drugu koliko sam cuo i ne prizanaju koliko se secam jedan lik je imao slican slucaj kao ja i nisu mu odbrili.
Već su ti dali dobre savete, uzmi pravilnik i proveri, ne idi opcijom, čuo sam, reklis u mi i sl. Mislim da postoji mogućnost priznavanja položenih ispita ali ponavljam, dobro prouči statut i pravilnik ustanove na kojoj se školuješ.

Back