Da li imate albume sa fotografijama?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.720
Digitalna fotografija jedna je od bezbroj dobrih stvari koje nam je donelo savremeno doba. Razvoj tehnologije učinio je da svako ko ima mobilni telefon može da napravi na stotine fotografija i kreira izvanredne albume. Živimo u vreme kada se očas posla može urediti fotografija za Instagram ili profilna slika na Fejsbuku. Jednostavno, fotografija danas putuje raznim digitalnim kanalima s jednog uređaja na drugi i na drugi kraj sveta ako to poželimo.

Pa ipak, čak i u digitalnoj eri, izrada fotografija i pravljenje tradicionalnih foto-albuma i dalje ima posebno mesto
Prelistavanje albuma sa fotografijama bila je jedna od omiljenih aktivnosti za evociranje uspomena u prošlim vremenima a i danas budi u nama nostalgicne emocije.
Sve i da su se u jednom momentu našli u senci novih tehnoloških dostignuća, albumi za slike uvek pronalaze svoj put dok ljudskih srca, i samim tim se iz godine u godinu vraćaju u modu.

Da li vi svoje uspomene cuvate iskljucivo u digitalnom formatu ili najzanimljivije izradjene fotografije redjate ih u album?

Clip.jpg

Digitalna fotografija jedna je od bezbroj dobrih stvari koje nam je donelo savremeno doba. Razvoj tehnologije učinio je da svako ko ima mobilni telefon može da napravi na stotine fotografija i kreira izvanredne albume. Živimo u vreme kada se očas posla može urediti fotografija za Instagram ili profilna slika na Fejsbuku. Jednostavno, fotografija danas putuje raznim digitalnim kanalima s jednog uređaja na drugi i na drugi kraj sveta ako to poželimo.

Pa ipak, čak i u digitalnoj eri, izrada fotografija i pravljenje tradicionalnih foto-albuma i dalje ima posebno mesto
Prelistavanje albuma sa fotografijama bila je jedna od omiljenih aktivnosti za evociranje uspomena u prošlim vremenima a i danas budi u nama nostalgicne emocije.
Sve i da su se u jednom momentu našli u senci novih tehnoloških dostignuća, albumi za slike uvek pronalaze svoj put dok ljudskih srca, i samim tim se iz godine u godinu vraćaju u modu.

Da li vi svoje uspomene cuvate iskljucivo u digitalnom formatu ili najzanimljivije izradjene fotografije redjate ih u album?

Pogledajte prilog 1228577
u digitalnom formatu a trebalo bi da pocnem da ih pravim i stavljam u albume
jer mi je vec jednom otisao laptop i sve sto sam imala na njemu mi je bilo izbrisano i tad sam psihicki pukla jer nista nisam sacuvala jer mi je laptop bio to safe place za sve slike, snimke itd

Pogledajte prilog 1228577
Sadasnje slike cuvam u digitalnom formatu,a imam dosta albuma sa starim slikama.

Da sam uradila svaku koju sam ovde podelila, imala bih jedan poveliki selfi album. Neko je mogao i da dođe na ideju da od toga napravi biznis!
:zcepanje:
Šalim se...
Imam albume, ali uglavnom sadrže sećanja iz detinjstva, škole, sa ekskurzija, svadbi i sl., a sve obećavam sebi da ću iskoristiti neku akcijsku ponudu na netu pa da napravim albume fotografija koje sam napravila otkako posedujem lični telefon. Google pamti čak i nešto sličica koje sam napravila bezmalo pre jedno 15god sa nekom VGA kamerom sa mog ljubljenog LG telefona na preklop, neverovatno!

Ja prebacim slike sa mobilnog u komp
He... pa, da... da mi komp ne treba za druge stvari, i ja bih, ali fotografije su sve veće i jače. Imam nekoliko USB stikova sa fotkama koje ne čuvam više na telefonima, ali one se svakako obretnu i na Google nalogu, tako da sam možda ''džabe krečila''.
Negde sam naišla na informaciju da su Google fotografije obrađene i da im je smanjen kvalitet u odnosu na ono kakve su primarno, ali... mislim da je to za nekog uobičajenog korisnika neprimetno golim okom.

16695841872438519787953708858230.jpg

Ova velika Lidlova torba je puna fotografija.Sve to je skenirano i prebačeno na eksterni hard disk+ sve fotografije i filmići sa kojekakvih memorijskih kartica.
Eksterni hard disk pohranjen zajedno sa ostalim stvarima.Ne dira se.
Fotografije blede. Užas! Jednostavno propadaju ubija ih vreme. :(
Ovako na hardu će ostati.
E da taj omot od Milke je iz 1997.

Back