Da li íma zaborava prva ljubav ?

Zao mi sto nisam imala neku pravu prvu ljubav, da mi bude prva prava veza, da bude prvi kojeg volim.
Sve se to nekako podelilo.
Mislim da sam samo jednog volela pre braka ili sam samo bila zaljubljena svejedno, ali trajalo je godinama i bolelo.
Imala sam i veze pre braka, jedna je bila prilicno duga, "ocekivalo se od nje" ali nekako je bila siromasna, bez emocija, lepih uspomena.
A onda sam napunila osamnaest i vecno poznanstvo sa sadasnjim muzem je preraslo u vezu. Ostalo tako i do danas pa se sve nesto ponekad pitam da li je on u stvari i prva ljubav jer sve te maloletnicke veze i emocije nisam mogla ozbiljno shvatiti...

Moj sin ima tek sedamnaest i u vezi je vec drugu godinu sa devojcicom iz skole. Nikad se nisu posvadjali, nikad. Nikad se mimoisli u misljenju. Isto drustvo,ista skola, ista interesovanja, isto misljenje o filmovima, sportu...
Za njega nece biti sumnje ko mu je prva ljubav, ali meni je tako zao sto se nisu upoznali sa dvadeset i pet. neki ljudi se sretnu prekasno neki prerano.

Zao mi sto nisam imala neku pravu prvu ljubav, da mi bude prva prava veza, da bude prvi kojeg volim.
Sve se to nekako podelilo.
Mislim da sam samo jednog volela pre braka ili sam samo bila zaljubljena svejedno, ali trajalo je godinama i bolelo.
Imala sam i veze pre braka, jedna je bila prilicno duga, "ocekivalo se od nje" ali nekako je bila siromasna, bez emocija, lepih uspomena.
A onda sam napunila osamnaest i vecno poznanstvo sa sadasnjim muzem je preraslo u vezu. Ostalo tako i do danas pa se sve nesto ponekad pitam da li je on u stvari i prva ljubav jer sve te maloletnicke veze i emocije nisam mogla ozbiljno shvatiti...

Moj sin ima tek sedamnaest i u vezi je vec drugu godinu sa devojcicom iz skole. Nikad se nisu posvadjali, nikad. Nikad se mimoisli u misljenju. Isto drustvo,ista skola, ista interesovanja, isto misljenje o filmovima, sportu...
Za njega nece biti sumnje ko mu je prva ljubav, ali meni je tako zao sto se nisu upoznali sa dvadeset i pet. neki ljudi se sretnu prekasno neki prerano.
ne mora da znaci da je prerano.ako je prava ljubav,druga iskustva im i ne trebaju.tako su moji roditelji,od 16 godine zajedno,jedno drugom su bili prvi i dan danas su kao golubovi

Moja prva ljubav je bila burna, snažna, vatrena, vanvremenska...ali su nam karakteri toliko različiti da to jednostavno nije moglo da traje ceo život.
I nikada posle toga nisam tako volela. I nikada nisam prestala da ga volim na neki način. I žao mi je što on i dalje beži od mene i neće da čuje za mene.
I što ni dan danas neće da shvati zašto je moralo tako biti...

Moja prva ljubav je bila burna, snažna, vatrena, vanvremenska...ali su nam karakteri toliko različiti da to jednostavno nije moglo da traje ceo život.
I nikada posle toga nisam tako volela. I nikada nisam prestala da ga volim na neki način. I žao mi je što on i dalje beži od mene i neće da čuje za mene.
I što ni dan danas neće da shvati zašto je moralo tako biti...

ma da, prvo se posrala po chovjeku, pa bi sad da budete dobri drugari, a mozda se ogrebesh i za snoshkicu, hau najs <3

Kako ko,sve zavisi sta trazis na drugoj ljubavi,kriterijumi itd.
pa recimo da se ucimo na greskama pa napredujemo ka boljim osobama..a vecina pravi opet iste greske i bira pogresne..a ispada da su prave koje se ne mogu preboleti koje smo izgubili..ja ne gledam tako i nikad se ne bih vratio na neku proslu za razliku od onih koji se izjasne da je nezaboravna

Poslednja izmena:
Eto sad si me bacio u razmisljanje...nemam pojma ko se racuna u prvu ljubav.
Ovaj kojeg sam ludo volela 4 godine, a nikada se nismo ni poljubili , nazalost poginuo je.
Kada se spomene prva lubav, ne znam zasto ali uvek mi on padne na pamet.
A ovaj posle njega "konkretizovani" nikad.
Sta je zapravo prva ljubav :think:

Eto sad si me bacio u razmisljanje...nemam pojma ko se racuna u prvu ljubav.
Ovaj kojeg sam ludo volela 4 godine, a nikada se nismo ni poljubili , nazalost poginuo je.
Kada se spomene prva lubav, ne znam zasto ali uvek mi on padne na pamet.
A ovaj posle njega "konkretizovani" nikad.
Sta je zapravo prva ljubav :think:

Ovo je pravo pitanje...
Niti mogu definisati tačno šta je ljubav,još manje šta je prva...Nekad se tu prepliću osobe,vrijeme,jačina,optičke varke...:)
Niti sve ljubavi znače isto u momentu dešavanja i posle,sa neke vremenske distance...niti smo mi isti nekad i sad...
U osnovnoj školi sam mislila da je ljubav kad mi se neko sviđa zato što ima zelene oči...:lol:
A i nekako mi ne idu brojevi uz ljubav...prva,druga,treca,deseta...stota...
Nema tu stroge definicije,matematike,izračunavanja...I nije mi ta "prva" ni po čemu bitnija od "drugih",niti nešto što je prvo mora da bude na neki način izdvojeno od ostalog...Uvijek se mora od nečega početi...ali kraj je najvažniji...
A u principu,ko ima dobro pamćenje sjeća se svega...:)))

Poslednja izmena:

Back