Да ли има спаса од пљувача?

Знам и мени је било одвратно да је поставим :zcepanje: али зашто избегавати да причамо и о нечему ружном што нас прати. Има оваквих примера пуно, не зна се који је одвратнији (пљување, истресање носа, запи*авање сваког дрвета, степеница, стуба, што од кучића што од мушкараца, опушци на све стране, смеће,...)
Данас је знак питања шта све човек може на ципелама, са улице, да унесе у кућу.
Некада су нас учили да када идемо, да НЕ ГЛЕДАМО у земљу, него испред себе, сада је то неизводљиво, иначе, у нешто од наведеног ћеш сигурно да угазиш. Права је егзибиција ходати нашим тротоарима. Једном сам умало хтела да бацим нове патике, наравно, стала сам у г**** које је остало на тротоару од нечијег кућног љубимца. Чини ми се да смо годинама постали све некултурнији. Кућне љубимце не могу да кривим за то...али човек и оно његово "ХРК - ПЉУЦ" свуда око себе, ме излуђује!!!

Једнако осуђујем и пушаче који витлају опушке свуда око себе ( то је ствар НЕКУЛТУРЕ), али мислим да је по здравље опасније да станеш на нечији испљувак и унесеш га у кућу, него ли да покупиш неки опушак.
nek mi neko dokaze da se iko razboleo od necije pljuvacke,osim ako se ******io s jezikom usta,ako neko kine ili istrese bakterije u maramicu,u nju pljune slajm,a to uradi bez rukavica,i uhvati se za rukodrzace u busu,jel to vise opasno od pljuce na asaltu koju djonom razmazemo?

Opet, izjednacavas pozdravljanje zive osobe koja prolazi pored tebe i koracanje nekom stranom? Neverovatno... Pa, ljudi cak i kad nisu mogli da govore gestikulacijom su se obracali jedan drugom...

Za mene je gore to sto milijarde ljudi kao ovce za sisanje bespogovorno prihvata neke obrazce ponasanja koji su im nametnuti sa strane nego to sto ja idem kuda mi se vise svidja a da ne ugrozim nikoga time.

Kada koracas "nekom stranom" pored tebe prolaze mrtve osobe?

- pljuvanje,
- mokrenje,
- bacanje zvaka,
- bacanje papirica i slicnog djubreta,
- neciscenje za tzv. kucnim ljubimcima,
- bacanje pikavaca, tresenje stoljnjaka i piksli kroz prozor,
- ...

imam nekog kretena u zgradi, koji ima stan iznad mog poslovnog prostora
i svako jutro nadjemo zatrpan ulaz mrvama, escajgom koji mu ispadne iz stolnjaka, zguzvanim salvetama
i probala sam lepo komsijski da ga opomenem, al ne vredi
i sad se nesto mislim, kojim mukama da ga mucim? :think:

i svako jutro nadjemo zatrpan ulaz mrvama, escajgom koji mu ispadne iz stolnjaka, zguzvanim salvetama

aaaa!!! Iznad mene živi komšinica koja ovo radi već 20 godina. Nema pomoći. Escajg, optaci od salame, a jedno vrem i mačiji pesak. Sve leti dole. Par puta sam dobio mrve na glavu. Ne da mi ide na nervus pudendus, nego :besna:

aaaa!!! Iznad mene živi komšinica koja ovo radi već 20 godina. Nema pomoći. Escajg, optaci od salame, a jedno vrem i mačiji pesak. Sve leti dole. Par puta sam dobio mrve na glavu. Ne da mi ide na nervus pudendus, nego :besna:

ja sad stvarno ne znam sa cime da je mucim
napisala sam jedan kulturan dopis i stavila na oglasnu tablu u njihovom ulazu
svi procitali - nema sanse da oni nisu, jer su svi prokomentarisali kako sam jako ljubazna i uvadjajna, a oni teski skotovi
i sta sad?
da zapalim rostilj, pa da pustim da dimi ka njihovom prozoru?
da istresem jastuk pun perja?
kojom mukom da ih mucim?

svi procitali - nema sanse da oni nisu, jer su svi prokomentarisali kako sam jako ljubazna i uvadjajna, a oni teski skotovi
i sta sad?
kojom mukom da ih mucim?

Uzmeš te mrvice i isporučiš im na prag ulaznih vrata. I tako svaki put.

i sta sad?
kojom mukom da ih mucim?

Snimi ga, pa na YouTube.

nek mi neko dokaze da se iko razboleo od necije pljuvacke,osim ako se ******io s jezikom usta,ako neko kine ili istrese bakterije u maramicu,u nju pljune slajm,a to uradi bez rukavica,i uhvati se za rukodrzace u busu,jel to vise opasno od pljuce na asaltu koju djonom razmazemo?

I koja se osuši pa vetar raznese bakterije naokolo a ti ih udahneš.

I gde je granica sa ostavljanjem izlučevina po ulicama? Pljuvanje ti je ok? Onda je ok I da, kada ti se ide u wc, skineš pantalone I obaviš nuždu tamo gde si se zatekao, zar ne?

Pljuvanje je znak najgoreg primitivizma. Rešenje je opaučiti po džepu pa kada iskeširaš 100e za sopstvenu šlajmaricu na pločniku ima da pljuckaš u maramicu kao engleski lord.

- - - - - - - - - -

Počneš da mu ostavljaš svoje kese sa đubretom ispred vrata. Ako se pobuni reci mu "pa komšija, uzvraćam Vam ljubaznost":)

bacanje pikavaca je nevaspitanje,duvanje dima drugima,tresenje pepela,kao i gledanje drugih ljudi i komentarisanje sta rade i sto nisu po nasem tripu,moras da obavis nuzdu gde si se zateko mozda nema wca u blizini ili je 30 din kojih nemas a muka naterala,ybg znas kako kad neko serenda previse baca ti se pegla najmanje sto mozes da uradis je da ga pljunes

bacanje pikavaca je nevaspitanje,duvanje dima drugima,tresenje pepela,kao i gledanje drugih ljudi i komentarisanje sta rade i sto nisu po nasem tripu,moras da obavis nuzdu gde si se zateko mozda nema wca u blizini ili je 30 din kojih nemas a muka naterala,ybg znas kako kad neko serenda previse baca ti se pegla najmanje sto mozes da uradis je da ga pljunes

Ako sam dobro shvatila tvoje fekalije na ulici su ok, tvoja pljuvačka je opravdana tuđom glupošću ali tuđa cigareta čiji dim se razvodnji na zillion kubika vazduha je nepristojnost?

Možda ne bi bilo lose da najpre sopstvene manire dovedeš u red pre no što kreneš sa, kako si ono napisao, ah da "komentarisanjem šta drugi rade".

gde sam ja pisao o mojim fekalijama?ako ih bacam one su uglavnom inspirisane pusacima smradovima i nevaspitanjem,sta ti nije jasno u tome sto neko zasluzi samo da ga pljunes i zapisas?

Zapišavanjem, pljuvanjem i sličnim neverbalnim rabotama se služe oni kojima manjkaju verbalne sposobnosti. Iskazivanje stave pišaćom i pljuvačkom. "Kulturo eve me":lol:

prodjes pored smrdljivog parfema,pljuc,neopranog pazuha i zuba,pljuc,ides iza pusaca ciji smrad dima udahnes,pljuc,prodje namrstena istripovana riba.pljuc,neko te gurne zgazi ne kaze izvini,pljuc,bilo ko ko misli da je bogom dan i stane na put na bilo koji nacin makar negativnim komentarom,pljuc,a i nuzda no2 moze da padne

Zato grad i izgleda kao smetlište odnosno ogromna posuda za izlučevine i fekalije.

Smrdljiv parfem, cigareta, istripovana riba i nepristojni ljudi nisu povod za tvoju nekulturu. Samo opravdanje za istu.

Na tvoju sreću ne postoji novčana kazna za takvo ponašanje. Inače bi bankrotirao.

Nego, dok slikaš dupiće nepoznatim maloletnicama po ulicama je l i tada pljuckaš ili ti samo bale idu na usta?

Малопре кроз отворен прозор чујем тај одвратни звук, а онда оно сочно "хрк - пљуц" на тротоар. Одвратно! Брзо затворих прозор.

Како на вас делује ово НЕПОДНОШЉИВО пљување, не само по улици, тротоару, него по свим могућим местима куда пролазите? Ова појава је толико узела маха, у шоку сам, на страну то што ми се желудац преврће сваки пут када поред мене прође особа која онако звучно пљуне...И нема правила, то раде и стари и млади и чини ми се, УГЛАВНОМ мушкарци.

images

Ова тема није нимало лепа, али шта да радим, ;) испровоцирана, пошто сам немоћна да било шта урадим, постављам је, можда постоји начин да се овом злу стане на пут. КАКО ? :ljutko:
Знам да је законом то забрањено и да су казне врло мале, али сам сигурна да никада нико није због тога био кажњен (мислим на Србију)

najgore kmi je blo kad sam videla dedu na stanici..lik je obavio prste oko nosa i istresao ga na plocnik ko voda sa slavine bljak...:I
a u norveskoj il nekoj od tih severnih zemalja je zabranjeno da se zvaka baci na pod..
kako stati svamu u ovoj zemlji?drugacije vaspitanje..al to je malo tesko...
Eto ocevi i majke vaspitajte svoje sinove drugacije,da naredne generacije zena ne bi imale na sta da se pozaleXDDDDDDDDDd

Малопре кроз отворен прозор чујем тај одвратни звук, а онда оно сочно "хрк - пљуц" на тротоар. Одвратно! Брзо затворих прозор.

Како на вас делује ово НЕПОДНОШЉИВО пљување, не само по улици, тротоару, него по свим могућим местима куда пролазите? Ова појава је толико узела маха, у шоку сам, на страну то што ми се желудац преврће сваки пут када поред мене прође особа која онако звучно пљуне...И нема правила, то раде и стари и млади и чини ми се, УГЛАВНОМ мушкарци.

images

Ова тема није нимало лепа, али шта да радим, ;) испровоцирана, пошто сам немоћна да било шта урадим, постављам је, можда постоји начин да се овом злу стане на пут. КАКО ? :ljutko:
Знам да је законом то забрањено и да су казне врло мале, али сам сигурна да никада нико није због тога био кажњен (мислим на Србију)

Ruzno jeste.Nekultura.
Zasto pdf zene?

cekaj cekaj ovo je kao napad i to argumentovan s dokazima,to sto si navela to je nekultura,i manjak samopouzdanja,komplexi,nevaspitanje kompromitujucim informacijama,taman za jednu socnu slajmaricu po sred celenke takvim poput tebe koji ovaj grad upropastise

Da rezimiramo.

Ti pljuješ po ulici. Ja ne.
Ti smatraš da je ok vršiti nuždu po gradu. Ja ne. Niti zapišavam drveće, žbunje, kulturne znamenitosti i sl.
Ti voajerišeš po gradu fotkajući nepoznate cice (uglavnom duplo mlađe od sebe) i bez njihovog znanja&dozvole im kačiš fotke pozadina na Krsti. Ja to ne radim.

I da, u pravu si, takvi poput mene koji se ne bahate, zloupotrebljavaju druge i ne lepe fekalije i šlajmaricu naokolo definitivno upropašćavaju tvoj grad. Kulturom:)

images

uzasava me, pogotovo kad ide iza tebe i to radi, sva se stresem da me nije pogodilo :zima:
ja bih tu mnogo strozije kazne, oni tupavi komunalci mogli bi malo da to sprovedu u delo, i govanca po ulicama i slicne gadosti....pa da manje kukaju o praznim kasama i da manje isteruju frustracije po sirotinji na pijaci

Back