svarozic
Buduća legenda
- Poruka
- 35.145
Pa ček druže, ko ima bolju opciju, on i ne mora da radi... Ti očigledno imaš izbora. Ne znam zašto kukaš? Doduše, nisam siguran da je prosjačenje baš zakonito, ali šta da se radi... Ja takodje imam poznanikakoji ima 32, nije nikad nista radio, lezilebović ceo svoj život, pa ima identične zdravstvene probleme kao tvoj prijatelj. Samo, on se nije oženio i nema ko ni da ga pogleda i brine o njemu, jer teško će koja žena takve...
Moj deda ima 83 godine i već punih 72 je kovač (sa 11 počeo da uči zanat), i dan danas radi bar 7,8 sati dnevno... I nikad nije kukao da nema posla!! Evo, ko hoce, on je uvek otvoren za šegrete, ko bude dobro radio, garantujem da će za par godina doći sigurno do cifre od preko 1000 evra mesečno...
Ali ne... taj posao je težak...
Veruj mi - ima posla!
Moja keva je kad je počeo haos, posle završene više ekonomske, pa ekonomskog fakulteta, završila frizeraj, i nije joj bilo ispod časti da posle 10 sati u banci radi još par sati kao frizer... Ali ko će raditi 12 sati, jel tako!? Znam, teško je to...
Hoćete posao? Evo znam bar 10 poljoprivrednika koji kukaju iz godine u godinu kako niko neće u nadnicu da kopa, da bere, da vrše... Prljav je to posao, a i mora da se radi, ne može da se sedi i otvara pasijans... Svi bi da za 8 sati otvaranja pasijansa dnevno dobiju 600, 700 evra platu, 30 dana godišnjeg ako može itd...
E takvog posla zaista nema... To priznajem...
Ko kaže da nema?!
U 90% državnih i opštinskih ustanova piče solitare i ispijaju kafe i dobijaju plate, tople obroke, regrese, viškove, dnevnice... bar kod nas u RS, a slično je kako kažu i u Srbiji...