Da li ili kako?!

А зашто бисте помогли?
Да тој особи најзад вратите ,,мило за драго''?
Као, надмоћнији сам, помажем ти и терам те из живота? :dontunderstand:

Licno ja ne bih pomogla zbog toga niti bih toj osobi zatvorila vrata i isterala je iz svog zivota jer to nikada necu biti u stanju uraditi vec bih joj pomogla zato sto mi je stalo do nje i zato sto osecam da je to ispravna stvar.
A da li ce ona to sutra ceniti ili ne...ne zelim da se zamaram sa tim.Ponecu se kao covek koji ce sutra moci da se pogleda u ogledalo i uvek cu se truditi da tako ostane.

Licno ja ne bih pomogla zbog toga niti bih toj osobi zatvorila vrata i isterala je iz svog zivota jer to nikada necu biti u stanju uraditi vec bih joj pomogla zato sto mi je stalo do nje i zato sto osecam da je to ispravna stvar.
A da li ce ona to sutra ceniti ili ne...ne zelim da se zamaram sa tim.Ponecu se kao covek koji ce sutra moci da se pogleda u ogledalo i uvek cu se truditi da tako ostane.

Ја се мирно погледам у огледало ако не помогнем неком ко ми је нанео зло, веруј ми!
Помогнем од срца неком, а не да бих била ,,велика''.

Ја се мирно погледам у огледало ако не помогнем неком ко ми је нанео зло, веруј ми!
Помогнем од срца неком, а не да бих била ,,велика''.

Mislim da sam dovoljno velika i nije mi potrebno da pomognem nekom da bih se tako osecala...vec jednostavno takva sam osoba da koliko god me gazio ako mi se pojavis u sred noci po pomoc rado cu ti je pruziti...E sad,mozda je zato dobro sto je mm susta suprotnost pa mi ne dozvoljava da idem u toliku krajnost i neda da ispadnem veci magarac nego sto vec jesam :roll:

Dobro, recimo da je takođe bitno da napomenem da se radi o tom nečijem zdravlju i o vrlo terminalnom ishodu bolesti :neutral:
Mislim, ja znam šta radim i kako radim.
Osetim se kao budala, vrlo često.
Ali sam mlakonja, kako reče Parka, i ne mogu da odbijem.

Ali me zanima, eto, kako bi vi postupili.
Nije u pitanju arhineprijatelj.
Samo neko ko se mnogo ogrešio, namerno ili ne, nije ni bitno.
I ne uviđa grehe, bez obzira na sve. Misli da je sve bilo vrlo ispravno.
Ako i ne misli, tako se ponaša. Kakogod uostalom...
I dalje se ponaša kao apsolutni tiranin i krelac.
A u teškom je zdravstvenom stanju...
I potrebna je pomoć..

Šta učiniti?!
I kako se postaviti?!

Ja sam uspela nekako samo da postavim barijere.
Osetim se nekad kao da me je pljunuo, ali obrišem taj osećaj sa sebe i nastavim.
Ne trčim da pomognem, ali ako zatraži - ne odbijam.
Ne mogu drugačije. Probala sam da ne uradim ništa i ne mogu, jednostavno...
Eto...

Dobro, recimo da je takođe bitno da napomenem da se radi o tom nečijem zdravlju i o vrlo terminalnom ishodu bolesti :neutral:
Mislim, ja znam šta radim i kako radim.
Osetim se kao budala, vrlo često.
Ali sam mlakonja, kako reče Parka, i ne mogu da odbijem.

Ali me zanima, eto, kako bi vi postupili.
Nije u pitanju arhineprijatelj.
Samo neko ko se mnogo ogrešio, namerno ili ne, nije ni bitno.
I ne uviđa grehe, bez obzira na sve. Misli da je sve bilo vrlo ispravno.
Ako i ne misli, tako se ponaša. Kakogod uostalom...
I dalje se ponaša kao apsolutni tiranin i krelac.
A u teškom je zdravstvenom stanju...
I potrebna je pomoć..

Šta učiniti?!
I kako se postaviti?!

Ja sam uspela nekako samo da postavim barijere.
Osetim se nekad kao da me je pljunuo, ali obrišem taj osećaj sa sebe i nastavim.
Ne trčim da pomognem, ali ako zatraži - ne odbijam.
Ne mogu drugačije. Probala sam da ne uradim ništa i ne mogu, jednostavno...
Eto...

Feliks bez veze je pisati ako ne napišeš ko je u pitanju!

Već sam napisala u postu iznad... ako napišeš ko je u pitanju ja ću ti odmah izneti svoje mišljenje... ovako da dumam je bzvz...

Tesko je takvu cini mi se komplexnu situaciju opisat rijecima i ti si to pokusala s namjerom jer si eto u jednoj moralnoj dvojbi ..
U moru ovih divnih postova , ja cu samo da kazem :
Probaj unatoc svemu pomoc , jerbo nas to naposljetku i cini ljudima , nadic se iznad svega i pomoc onome kome je tvoja pomoc bas potrebna !
Ako ti ipak dusa nece moc otrpit , odustani .. Bar ces imat mirnu savjest da si pokusala !

Eto dileme...
Jeste vezano ponajviše za porodicu, ali može biti i prijatelje...

Da li i/ili kako oprostiti nekom ko se ceo život grešio o vas a sada mu/joj je vaša pomoć neophodna?
Na koji način savladati sebe i bol koji vam je dotična osoba nanosila i ispasti čovek do kraja? I da li u toj situaciji bivaš čovek ili budala?
Da li ste nekad bili u takvoj situaciji?

Da (možda će grubo zvučati) svom zlotvoru postanete dobročinitelj?!
Nekom ko vas je tretirao vrlo ružno... i pride i dalje to čini.. očekujući pomoć a i dalje ne uviđajući svoje grehe..
Kako biti čovek?
Može li se?
Ili možda ipak ne?

I šta bi bilo ispravno?
Pomoći ili ipak sačuvati sebe?!

Pomozi....ne trudi se preterano ali pomozi....ali to ne znaci da zaboravis neke stvari......:)

Čisto hipotetički, ako se neko ogrešio o mene teško, bio nekorektan prema meni, pomogla bih samo u slučaju da se radi o spašavanju života, zdravlju, ili ako se to tiče nekog trećeg, npr njegovog deteta, ono mi nije ništa loše uradilo. Sve ostalo mi je potpuno bezveze, zašto bih trošila energiju i činila usluge onome ko nije dobar prema meni? Valjda prednost imaju oni koji su prema meni uvek bili fer i korektni?

Back