Da li i koliko proveravate ....

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam jos danas odgledao ovaj stravican video,kosa mi se digla na glavi...Pomislio sam da mi to neko uradi detetu na ovakav nacin..Pa ostavio bi je samo u zivotu,polu mrtva bi bila..A posle bi otisao u policiju sa video snimkom i prijavio bi se..Ne bi me zanimala kazna koju bi dobio..Naravno,pre toga bi odveo dete u hitnu pomoc..

Ja sam za batine , da se deca tuku kad zgrese ali ne ovako brutalno i ne ovako malu decu tuci... Ali niko nema pravo da tuce decu osim roditelja, ne mogu ucitelji, vaspitaci i dadilje...

Zna se cime se deca tuku, tuku se motkom ili kaisom i ne tuko se ovako mala deca. A ova garava ciganka ubi boga u njoj. Da bog da ostala u kolicima i jela na slamku ceo zivot...
Ovo je pokusaj ubistva...

Ja sam za batine , da se deca tuku kad zgrese ali ne ovako brutalno i ne ovako malu decu tuci... Ali niko nema pravo da tuce decu osim roditelja, ne mogu ucitelji, vaspitaci i dadilje...

Zna se cime se deca tuku, tuku se motkom ili kaisom i ne tuko se ovako mala deca. A ova garava ciganka ubi boga u njoj. Da bog da ostala u kolicima i jela na slamku ceo zivot...
Ovo je pokusaj ubistva...

deca se ne tuku.motkom?si ti lud?

osobu kojoj poveravate dete na cuvanje?
Kako bi ste vi reagovali da ste na mestu roditelja ove malene devojcice ?

http://www.kurir.rs/planeta/uznemir...tac-devojcice-brutalno-osvetio-clanak-1621418

sta je ovo - preformulirana tema?
rekoh vec, ok je slamcica...samo voditi racuna da bude sto uza

inace, odgledala sam dio videa i kad je udarila dijete vise nisam mogla gledat
ali jesam potrazila malo citavu tu pricu na netu
nije zavrsila u kolicima
zapravo, imala je snage da ode i prijavi oca tog djeteta
ali jeste uhapsena i ceka sudjenje u decembru
dijete je prezivjelo i dobro je

http://www.bbc.com/news/blogs-trending-30181134

Prvo ovo dete nista nije krivo sto je povratilo,da bi dobilo batine,ili je previse pojelo pod prisilom ili hrana nije u redu i nikako nije zasluzilo nikakve batine,a kamoli ovo sto snimak pokazuje.Bebisiterka je zasluzila sta je strefilo,samo sto bi je ja jos malo pustio sa kolicima na neku nizbrdicu.Osoba koja ovako nesto uradi detetu nikad nije dovoljno kaznjena.Razume se ima i nemirne i neposlusne dece,ali dete nikada ne treba tuci po glavi,a kamoli sutirati.Sakom ili prutem po guzi ili po ruci i to ponekad da dete shvati da ne moze da radi bas sta hoce.

a jel a oni narkomani u Bosni što su tukli dečaka do smrti pred roditeljima?
ajte...

eno ga stručnjak čime se tuku deca - motkom i kaišem...
ako ti posle kaiša i motke i dalje možeš da voliš roditelje i da im to oprostiš onda si poremećan od batinanja

to ona dva mentola sto su vodila dijete hodzi umjesto doktoru?

nego, jel bi bio ti u stanju da se fizicki obracunas sa nekim ko ti je ovako napao dijete?

ja...dva puta u zivotu sam se fizicki obracunala s nekim
jednom kao dijete, drugi put na fakultetu...
i oba puta sam bila savrseno svjesna zasto to radim.

da mi neko fizicki nasrne na dijete
bila bi savrseno sposobna da ga solidno namlatim
a da sam "vlast" bez problema bi okrenula glavu
i zvizdukala dok se u roditelj ne obracuna s nasilnikom
kasnije bi unijela u zapisnik da se pocinilac okliznuo na koru od banane, naravno...

druga stvar je sto se ovo desilo u zemlji koja ima specifican problem sa
zlostavljanjem zaposlenih, narocito posluge, od strane poslodavaca
to je za njih izgleda goruca tema, ali to nije i ne moze biti opravdanje
da ovako tretiras dijete pa makar ti njegovi roditelji bili najljuci neprijatelji : (

Naravno da treba proveravati osobu kojoj se daje dete na čuvanje.
Malo dete se daje na čuvanje poznatoj osobi od poverenja.
i namerno kažem malo dete jer starije dete može domah da prepriča događaj koji bi nagovestio da nešto nije kako treba.
Vrtići su nešto drugo, polazim od pretpostavke da su tamo vaspitači već provereni, postoje inspekcije i sl.

:) iskljucivo po debeloj preporuci....a i pre nego sto je pocela da cuva sina i muz i ja i muzevljevi roditelji su proveli vreme sa njom, nije bilo tesko zakljuciti kakva je osoba, blaga, tiha, pazljiva.....razmazila mi je sina najstrasnije ali neka, ne bih ni mogla drukcije....

....zbog ovakvih slučajeva se uvodi zakon o fozičkom kažnjavanju dece,
pa roditelj, odn onaj ko čuva dete ne sme ni popreko da pogleda dete.
čak ni kad dete sebe dovodi u opasnu situaciju
npr penje se po visokom bedemu, naginje kroz prozor ili nekontrolisano trči pored prometnog puta.

Imamo devojku, ona je fizioterapeut i bavila se i jogom, sve najbolje i veliku sreću smo imali. 12 godina je sa nama.

Kao Meri Popins je. Inače, ne mogu da gledam više YT sa agresijom. Nisam ni ja kontejner, .tako da, nemam komentar na snimak jer ga svesno nisam pogledao.

Kad sam bila mladja cuvala sam za novac devojcicu od 3 godine.Toliko me je zavolela da smo se jedva rastale kada je napunila 7godina.
Pokusavala sam da se drzim poslovnog odnosa jer sam od toga opstajala ali emocije su vrlo brzo odradile svoje pa sam je cesto cuvala i bez trenutne nadoknade.Dete se vezalo za mene tako da je kao vrlo razmazeno u dobrostojecoj porodici jedino moja rec imala tezinu.Mene je bezuslovno slusala ali i ja sam nju;)Posvecivala sam joj svo radno vreme i bila njena ziva igracka koju voli i postuje.Ubrzo su me i roditelji zavoleli kao i njihova rodbina.Tretirali su me kao clana porodice a ne kao prostu radnu snagu.Dobili su kvalitetnu i iskrenu brigu i posvecenost a ja bezrezervno poverenje roditelja,ljubav njihovog deteta,postovanje citave njihove porodice i prijatelja,prijateljstvo koje je dugo trajalo i nakon prestanka mog rada i naravno novac...i vise nego sto sam trazila.

Svoje dete bih poverila jedino osobi sa kojom bih mogla da izgradim ovakav odnos a to se danas tesko nalazi.

Back