da li i kako ostati u braku uprkos prevari

Ја не мислим да је љубав емоција.:confused: Ту се разликујемо.Заљубљеност је емоција, а љубав је свесна активност (воља, емпатија, сарадња, разумевање, узајамна подршка, допуњавање.......да не набрајам сад.) То је становиште неких психолога које се мени чини најлогичније и које сам прихватила.
Отуда неразумевање међу нама. ;)

Емоција је нешто што нема везе са вољом и свешћу, она настаје и нестаје ван наше воље. Ако не пдолегнемо емоцији коју код нас пробуди трећа особа - ми тада наступамо СВЕСНО, значи - чинимо СВЕСНИ, ВОЉНИ напор да бисмо сачували везу (брак) јер сматрамо да нам је то што имамо у вези (браку) много важније од пуке ЕМОЦИЈЕ (која је нестална)!
Разумеш ли сад зашто сам полемисала са оном твојом реченицом да ''треба све оставити и отићи кад те емоције тресну у главу''?:)

Jasno ... :ok:

Reci da ljubav nije emocija je blago receno cudno.
Da, to nije emocija poput zaljubljivanja kao da imamo 12 godina ali neko ko nije sazreo nece moci da prepozna vrstu emocija koja mu se desava.
Ljudi valjda sazrevaju i emotivno. :confused: To je upravo razlog zasto je neko u stanju da stabilno voli a neko je u stanju da podivlja zbog gluposti. Isto tako je neko u stanju da ceo zivot provede cuvajuci se od "emocija" - ovakvi deluju jako stabino i razlozno a ja smatram da su oni isto tako nezreli kao i ovi sto se zaljubljuju svakih 15 minuta.

Ја не мислим да је љубав емоција.:confused: Ту се разликујемо.Заљубљеност је емоција, а љубав је свесна активност (воља, емпатија, сарадња, разумевање, узајамна подршка, допуњавање.......да не набрајам сад.) То је становиште неких психолога које се мени чини најлогичније и које сам прихватила.
Отуда неразумевање међу нама. ;)

Емоција је нешто што нема везе са вољом и свешћу, она настаје и нестаје ван наше воље. Ако не пдолегнемо емоцији коју код нас пробуди трећа особа - ми тада наступамо СВЕСНО, значи - чинимо СВЕСНИ, ВОЉНИ напор да бисмо сачували везу (брак) јер сматрамо да нам је то што имамо у вези (браку) много важније од пуке ЕМОЦИЈЕ (која је нестална)!
Разумеш ли сад зашто сам полемисала са оном твојом реченицом да ''треба све оставити и отићи кад те емоције тресну у главу''?:)

svaka cast za napisano! u potpunosti se slazem!

Reci da ljubav nije emocija je blago receno cudno.
Da, to nije emocija poput zaljubljivanja kao da imamo 12 godina ali neko ko nije sazreo nece moci da prepozna vrstu emocija koja mu se desava.
Ljudi valjda sazrevaju i emotivno. :confused: To je upravo razlog zasto je neko u stanju da stabilno voli a neko je u stanju da podivlja zbog gluposti. Isto tako je neko u stanju da ceo zivot provede cuvajuci se od "emocija" - ovakvi deluju jako stabino i razlozno a ja smatram da su oni isto tako nezreli kao i ovi sto se zaljubljuju svakih 15 minuta.

Jasno mi je šta Hellen hoće da kaže ali bih se više složio sa ovim.
I ljubav je emocija i ako si stvarno zaljubljen u braku u tu osobu koju odabereš onda je nemoguće da ti se dešavaju stvari poput leptirića i zaljubljivanja sa strane.
Kada si u procesu zaljubljivanja u treću osobu pitanje je da li onoga sa kojim si u braku još uvek voliš.
Nekako mi je bolje objašnjenje da tada nekim slučajem i muškarce i žene ponesu hormoni i nagon.:think:

Zaljubljenost je samo prva stepenica ka ljubavi i ta dva stanja je teško razdvojiti ali
da li ti pokušavaš da kažeš da je moguće voleti jednu osobu a biti zaljubljen u drugu,pošto eto ljubav i zaljubljenost nisu jedno te isto ?

Apsolutno je moguce! Evo mene kao zivog primera. Zaljubljenost nije ljubav...najvise sto se moze reci je da moze da preraste u ljubav, ali uopste ne mora. Zaljubljenost je pocetna zaslepljenost nekim drugim bicem koje zapravo jako malo zaista poznajemo i vidimo u pravom svetu sa svim vrlinama i manama.

Apsolutno je moguce! Evo mene kao zivog primera. Zaljubljenost nije ljubav...najvise sto se moze reci je da moze da preraste u ljubav, ali uopste ne mora. Zaljubljenost je pocetna zaslepljenost nekim drugim bicem koje zapravo jako malo zaista poznajemo i vidimo u pravom svetu sa svim vrlinama i manama.

Ja nisam ni rekao da je zaljubljenost isto što i ljubav već jedan stepenik ka ljubavi ako ne vodi ka ljubavi čemu uopšte takva zaljubljenost.Pričamo o zaljubljenosti u kontekstu prevare.
Po vama je izgleda moguće voleti jednu osobu a biti zaljubljen u drugu, ima dosta takvih žena.
Evo upravo sretoh jednu koja verovatno voli svoga muža ali je zaljubljena u svog kolegu pa se viđa sa obojicom. :confused:
Ako ljubav i zaljubljenost nisu povezane ne znam onda kuda sve to vodi ,možda baš u preljubu o kojoj pričamo.

Poslednja izmena:
Ja nisam ni rekao da je zaljubljenost isto što i ljubav već jedan stepenik ka ljubavi ako ne vodi ka ljubavi čemu uopšte takva zaljubljenost.
Po vama je izgleda moguće voleti jednu osobu a biti zaljubljen u drugu, ima dosta takvih žena.Evo upravo sretoh jednu koja verovatno voli svoga muža ali je zaljubljena u svog kolegu pa se viđa sa obojicom. :confused:

Ко што каже Госпођица...;)

Па, чим постоје такви примери - вероватно је могуће.

...Има и таквих мушкарца....;)

Ко што каже Госпођица...;)

Па, чим постоје такви примери - вероватно је могуће.

...Има и таквих мушкарца....;)

Ja ne znam ni za jedan primer takvog muškarca niti sam ikad čuo.
Moguće je da vole jednu a da žele da kresnu neku drugu ili da ne vole nijednu pa da samo žele da kresnu ali nikad ne vole jednu a budu zaljubljeni u tu drugu i ne igraju im nikakvi leptirići u stomaku,samo im se digne nešto ...:per:
Eto kakvi su moji ortaci ... strašno :) i to ne svi naravno.Ima i onih koji samo gledaju i balave ali ne čine ništa konkretno pa ostaju verni. ;)

Ма, не знаш зато што је у мушком друштву срамота да причају да им играју лептирићи у стомаку и да су заљубљени!
Па онда, кад осете то, они кажу:''Е, ал би ја овој увалио!'' :zcepanje:, а то да им се тресу колена кад виде дотичну - то наравно прећуте да не би били проглашени млакоњама.....:mrgreen:

Шта нам урадише толико године патријархалног хришћанства! :(

Жену је срамота да каже да јој се ''ебе, јер је то фуј, фуј, неприлично нежној и осећајној женици...:confused:
А мушкарцу је срамота да каже да се затрескао, јер је то фуј, фуј, неприлично мачо мушкарчини... :confused:

И ето, ту смо где смо, живимо у заблудама и ви и ми....:(

Poslednja izmena:
Ма, не знаш зато што је у мушком друштву срамота да причају да им играју лептирићи у стомаку и да су заљубљени!
Па онда, кад осете то, они кажу:''Е, ал би ја овој увалио!'' :zcepanje:, а то да им се тресу колена кад виде дотичну - то наравно прећуте да не би били проглашени млакоњама.....:mrgreen:

Шта нам урадише толико године патријархалног хришћанства! :(

Жену је срамота да каже да јој се ''ебе, јер је то фуј, фуј, неприлично нежној и осећајној женици...:confused:
А мушкарцу је срамота да каже да се затрескао, јер је то фуј, фуј, неприлично мачо мушкарчини... :confused:

И ето, ту смо где смо, живимо у заблудама и ви и ми....:(

:klap::klap::klap: jasno glasno razgovetno

Back