Da li i kada očekujete novi talas u Srbiji?

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Kao brojke padaju u poslednje vreme, stišava se situacija...
Kafići i kafane u zatvorenom kao nasušna potreba srbalja furaju punom parom.
I ne samo to, bahanalije, noćni klabing, veselja, proslave itd će uskoro, brže bolje, biti odobreni...
Ugostiteljski gmazovi čekaju kao zapete puške na afirmativni mig vođe, yebeš one sugrađane sa kovid teškim kliničkim slikama, kafedžije su bitne...
Ma koliko god ogavno zvučalo, sprema se i velika napredna fešta i proglašavanje "pobede".

Kakve su vaše procene, hoćemo li dobiti novi šamar od korone, tj. hoće li biti novog naleta i uspona virusa?

I ne samo to, bahanalije, noćni klabing, veselja, proslave itd će uskoro, brže bolje, biti odobreni...
Ugostiteljski gmazovi čekaju kao zapete puške na afirmativni mig vođe, yebeš one sugrađane sa kovid teškim kliničkim slikama, kafedžije su bitne...
Ma koliko god ogavno zvučalo, sprema se i velika napredna fešta i proglašavanje "pobede".

Kakve su vaše procene, hoćemo li dobiti novi šamar od korone, tj. hoće li biti novog naleta i uspona virusa?
A šta misliš ko je spremio slogane "pobede" ? Država ili narod?

Mislim da trenutno to zavisi od toga koliko ima vakcinisanih i onih koji su preležali u zadnjih 6meseci...vrlo je moguće da uradi neki osrednji talas ali neće da bude to nešto preterano strašno kao što je bilo prošle godine i zimus što je bilo...Osim ako se ne pojavi neki soj koji se dovoljno izmenio da imuni sistem kod onih koji su skoro preležali ili vaksinisani ne može da ga prepozna...Onda smo ga svi kolektivno naebali ko žuti mravi jer se vraćamo na nulu i sve iz početka ide zatvaranje,haos,panika,kuku lele...

Vakcinišite se ljudi.Znam da vakcine,bar one kineske ne garantuju potpuni imunitet za svakog ko ih primi,ali daju bar mnogo manje šanse za komplikacije i što više ljudi se vakcinišu to su manje ljudi koji će umreti od komplikacija ili izvuči neke ozbiljne posledice...a i što više ljudi je imuno to manje virus može da se širi i manje ima šanse da mutira da dođe do toga da se vraćamo na nulu

Bice manjih talasa od 500 do 1000 zarazenih dnevno, verovatno vise puta do jeseni.
Ostaje da se vidi sta jesen nosi.

очекујем нови талас глупости, контроле и диктатуре. чиме се ви бре замарате? потпуно сте одсечени од реалности. носите фацијалне куртоне како би нас 99.85% остало међу живима, на кинески увозни пролећни грип гледате као на црну кугу а на сваку реч јеврејина с ртс-а као на светињу. да ли сте у стању да изродите једну једину самосталну мисао, нешто што се не своди само на пуку нарацију?

Znaci tebi vise nista ne znace reci strucnjaka i smrt miliona ljudi? Cega si ti strucnjak osim IT posto ste vi tviterasai najveci IT strucnjaci....
Istina je da si ti nevazan element, ali su problem vase glupe kolege koji zive virtualnu stvarnost, ali platu dobijaju od drzave da rade neki posao u realnom svetu.

sećamo li se darijinog papagajskog ponavljanja koja je uoči izbora išla i srala na svim televizijama kako to više "onaj virus", kako je oslabeo... samo da bi relaksirali penzionere da izađu na biralašita...
koliko je to samo života odnelo, jezivo... koliko njih će ostati hronični invalidi... hoće li neko odgovarati?
moja procena je da smo izgubili minimum oko 20k ljudi do sada od korone, iako režim vešto skriva umrle...

Vazno je da kafane i kafei rade.Pozivam sve forumase,ali i forumasice,da napune kafane i kafee u beogradu.Evo ja placam za sve koji sutra od
2O casova odu u te kulturne centre,da ce biti moji gosti,da mogu da jedu i piju sta god hoce,na moj racun.......

Ako se mene pita sve je moguće. Jer kovid je virus. Samim tim postoje 2 solucije: da se iskorijeni preventivom tj.vakcinacijom kao velike boginje ili da se vuče još neko vrijeme. Kako stvari stoje ovo sad drugo je izglednije ali nadam se da ipak globalno sve više i više ipak u nekom opadanju.

Inače kovid virus nije nepoznata vrsta virusa, datira još od prije pola vijeka samo što je tada etiketiran kao bezazlen. Sad koliko ima istine da je namjerno laboratorijski "nadograđen" ....moguće je. Možemo se mi baviti tim teorijama zavjere zbog "zarad priče, ličnog mišljenja i diskusije" ali u principu nema svrhe. Bolje bi nam bilo da snage usmjerimo na održanju glave na ramenima i sopstvene psihe, naše porodice. Jer ako nas korona ne ubije to sigurno hoće polagano ali sigurno dokrajčiti. Jer ja radim na fakultetu sa omladinom evo skoro pa 30 godina i baš je zabrinjavajuće u zadnje vrijeme. Svi samo bulje u mobilne telefone, nema ašikovanja, druženja. od kako je korone nema ni radosti, niko ništa ne uči, pali ili položili ispit studentima svejedno. Nema graje po hodnicima, prosto nastupilo neko mrtvilo i tupilo.

Vakcina? Istina....nije dovoljno ispitana i sklepana je po principu "daj šta daš". Da nije se krenulo u nabavku bilo bi....a što nije? Kad jeste....a što jeste-da mi nismo zamorci? Pa jesmo to ljudi....ali iz nužde, nije bilo druge. Da ako ništa drugo da se smanji pritisak na zdravstveni sistem. Jer prostorno i fizički to ne može da se izdrži. Jeste da je to posao medicinskom osoblju ali ono o čemu se malo razmišlje je da su i oni ljudi. Da im je teško i da ne mogu da rade ko dragstor non stop bez prestanka, da nema dovoljno obučenog kadra za rad po kovid odjeljenjima, da ne može svako da dozira kiseonik i da su svi obučeni na rad na respiratorima. Da nose pelene za odrasle jer su upakovani kao marsovci u one uniforme, da padaju u nesvjest i završavaju na infuzijama od iscrpljenosti.

Ironija života. Ne poštivanje mjera, privatne žurke rad kafića. Sa jedne strane nekorektno od naroda što se više ne pretrpe a sa druge strane narodu dokundisalo zabrane, te nemoj ovo ono....i onda se pored svih tih njihovih ličnih muka, napakuje država, korona i stvara se beznađe, taj neki kontraefekat-moram-uzjoguni se nešto u čovjeku. Nemoć države da daju nadoknadu vlasnicima uslužnih djelatnosti za nerad i stvara se tu stvara neki začarani krug tipa "lud *ebe zbunjenog" i "niko nema pojma šta radi"-što nije ni daleko od istine.

Lijek protiv korone? Daj Bože...da me savremena medicina uvjeri da je to moguće. Jer za viruse lijeka nema samo prevencije. Odrastala da ako liječiš gripu da traje sedmicu dana, a ako se ne liječi,onda heftu. Sad neznam možda smo svi mi postali isuviše nepovjerljivi prema zdravstvu. Jedino u šta se optimistički uzdam je u stvaranje tog nekog kolektivnog imuniteta kog bi mogla vakcina da obezbjedi. Pa makar se i sezonski vakcinisali....pa kako nam dalje bude.

Jel su se svi vakcinisali? :mrgreen:

183281959_961000564665946_2328237326933872529_n.jpg

Sve nešto dramatično i napeto. Šta će sa ovim silnim ludacima koji su odlepili i više ne izlaze iz stanova ili svakoga na ulici pitaju dal je vakcinisan? Sediš na klupi u parku i psihopata te pita jesi li vakcinisan pa onda tek sedne pored tebe?

Pa tako je kad ti je više od 50 posto naroda podložno medijskoj manipulaciji, posebno kada se radi o stvarima koje se odnose na život i zdravlje.

Sećam se kada je pre ne znam koliko godina bilo ono pomračenje sunca, tada su putem medija naplašili narod od nekakvog negativnog zračenja.
I dok su širom sveta ljudi masovno izlazili iz kuća da posmatraju ovaj prirodni fenomen, kod nas su zamračivali ko za vreme bombardovanja.

Back