gost 434148
Primećen član
- Poruka
- 723
Žao mi hdd da ga bacim pa da ga iskoristim ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ako se šire da li bi radio normalno kada bih da iskoristio za externi ?Loši sektori se u principu šire, baci ga.
Kako ces ga koristiti kad ce ti losi sektori jesti podatke? Plus sto takav disk drasticno usporava masinu.Pa ako se šire da li bi radio normalno kada bih da iskoristio za externi ?
Koliko losih sektora ima,jesi li ih pronasao (prebrojao)?Pa ako se šire da li bi radio normalno kada bih da iskoristio za externi ?
87healtKoliko losih sektora ima,jesi li ih pronasao?
Ako ima vise od 5 nije sigurno prebacivati bilo kakave vazne podatke na njega.Mozer raditi i godinu dana,a moze se desiti da ode za par.87healt
Oko 10desetak nisam siguran
Hitachi 465gb je u pitanju a u te igle se ne razumem.Zao mi je,ali bolje da ti kazem istinu,nego da te ohrabrim,pa da ti podaci odu,a nisi ni svestan.Sve to zavisi od diskova i igala na njemu.
Imas unutra tri diska i tri igle koje ocitavaju podatke.Ako su diskovi osteceni,igle ne mogu da procitaju podatke sa njih,a to znaci da ne mozes da ih otvoris.Ima program HD Tune koji okupi te lose sektore u gomilu i jednostavno ih zablokira da se sire,ali opet to zavisi od diskova,ako se i dalje stete,dolaze novi losi sektori i smanjuju prostor na disku i unistavaju podatke.Taj HD Tune ne moze da zablokira vise losih sektora.Hitachi 465gb je u pitanju a u te igle se ne razumem.
Ja sam te loše sektore nekako izolovao (ne pojavljuje mi se error greška posle punjenja laptopa) pomoću defregmentacijeImas unutra tri diska i tri igle koje ocitavaju podatke.Ako su diskovi osteceni,igle ne mogu da procitaju podatke sa njih,a to znaci da ne mozes da ih otvoris.Ima program HD Tune koji okupi te lose sektore u gomilu i jednostavno ih zablokira da se sire,ali opet to zavisi od diskova,ako se i dalje stete,dolaze novi losi sektori i smanjuju prostor na disku i unistavaju podatke.Taj HD Tune ne moze da zablokira vise losih sektora.
Hitachi je i meni riknuo i to od 2tb pun slika i dokumenata.Hitachi 465gb je u pitanju a u te igle se ne razumem.
Jesi li ga nosio u neki servis da se vade podaci ?Hitachi je i meni riknuo i to od 2tb pun slika i dokumenata.
Al si mu objasnio, ko da je domaćica, pa ga učiš kako da hekla.Imas unutra tri diska i tri igle koje ocitavaju podatke.Ako su diskovi osteceni,igle ne mogu da procitaju podatke sa njih,a to znaci da ne mozes da ih otvoris.
Meni je tako nestajao drajver za zvuk.Menjaj ga,nije vredno togqa osim ako hoces da ga iskoristis za pakvanje podataka koji ti nisu ni preterano potrebni (igrice naprimer).
Meni je Sentinel pokazivao 4 week sektora, i tako je vukao godinu skoro.Da bi u roku od pola sata alarmirao da ima 16 bad sektora, i izgubio mi se drajver za internet..Odmah sam ga menjao i samo cu ga aktivirati da prebacim nesto slika sta mi je ostalo na njemu.
Diskovi su jer su okrugli i imaju odredjenu debljinu.Takvi oblisi,pogotovo od metala se nazivaju diskovima, a da su samo tri,otvarao sam stare i video.Al si mu objasnio, ko da je domaćica, pa ga učiš kako da hekla.
I odakle ti to da postoje samo tri diska (zovu se ploče, inače)? A te igle se zovu glave.
Ali u principu se slažem sa tobom, ništa važno više ne snimati na njega, najbolje je kupiti nov, diskovi su sad toliko jeftini,
nije to vredno sekiracije kad ti nestanu podaci (koje možda možeš ponovo da snimiš) ili slike (koje nikad više ne možeš).
Viđao sam ja i sa manje, totalno nebitno, bilo mi je smešno kako mu objašnjavaš, nisam hteo da te uvredim.Diskovi su jer su okrugli i imaju odredjenu debljinu.Takvi oblisi,pogotovo od metala se nazivaju diskovima, a da su samo tri,otvarao sam stare i video.
Ma u redu je,zasto bih se vredjao,a i citao sam o yome ranije i na netu ih zovu diskovima.Kada nekom nesto nije jasno uvek pokusam da najblize opisem o cemu se radi.Doduse ima momenata,kada mi se ne cuka na tastaturu,pa odmah i nenapisem o tom problemu,vec kada malo pododjem.Viđao sam ja i sa manje, totalno nebitno, bilo mi je smešno kako mu objašnjavaš, nisam hteo da te uvredim.
I zavisi kako i zašto su nastali ti loši sektori? Na jednoj kanti već 7 godina imam disk 200 GB i dosta često je koristim. Od prvog dana kada sam ga jeftino nabavio, do dan danas 'stoji' na 14 loših sektora.... Na drugomm disku je hrpa loših sektora na prvoj trećini. Tamo sam udario Ext4 particiju, ostalo NTFS i sasvim lepo radi na Windowsima jer se ni ne vidi prva particija!Zao mi je,ali bolje da ti kazem istinu,nego da te ohrabrim,pa da ti podaci odu,a nisi ni svestan.Sve to zavisi od diskova i igala na njemu.
Zato moze i da se desi da rikne odjednom,a da nisi ni svestan momentalno zasto.I zavisi kako i zašto su nastali ti loši sektori? Na jednoj kanti već 7 godina imam disk 200 GB i dosta često je koristim. Od prvog dana kada sam ga jeftino nabavio, do dan danas 'stoji' na 14 loših sektora.... Na drugomm disku je hrpa loših sektora na prvoj trećini. Tamo sam udario Ext4 particiju, ostalo NTFS i sasvim lepo radi na Windowsima jer se ni ne vidi prva particija!
Ako je 'spoljni' faktor doveo do tih loših sektora, NE može više da nastanu novi jer više NIJE u tim uslovima! Mehaničko oštećenje, problem sa napajanjem itd....Zato moze i da se desi da rikne odjednom,a da nisi ni svestan momentalno zasto.