Da li hdd 2,5" sa lošim sektorima može da radi kada bi se ubacio u eksternu fioku da bih dobio externi hard

Hitachi 465gb je u pitanju a u te igle se ne razumem.
Imas unutra tri diska i tri igle koje ocitavaju podatke.Ako su diskovi osteceni,igle ne mogu da procitaju podatke sa njih,a to znaci da ne mozes da ih otvoris.Ima program HD Tune koji okupi te lose sektore u gomilu i jednostavno ih zablokira da se sire,ali opet to zavisi od diskova,ako se i dalje stete,dolaze novi losi sektori i smanjuju prostor na disku i unistavaju podatke.Taj HD Tune ne moze da zablokira vise losih sektora.

Imas unutra tri diska i tri igle koje ocitavaju podatke.Ako su diskovi osteceni,igle ne mogu da procitaju podatke sa njih,a to znaci da ne mozes da ih otvoris.Ima program HD Tune koji okupi te lose sektore u gomilu i jednostavno ih zablokira da se sire,ali opet to zavisi od diskova,ako se i dalje stete,dolaze novi losi sektori i smanjuju prostor na disku i unistavaju podatke.Taj HD Tune ne moze da zablokira vise losih sektora.
Ja sam te loše sektore nekako izolovao (ne pojavljuje mi se error greška posle punjenja laptopa) pomoću defregmentacije

Probaj sa HD Tune programom izoluj i sa njim lose sektore.Prikljucuj HDD svaki dan i svaki treci ,sa istim progtamom proveri dal' ima jos neki novi,ako za desetak dana ne bude novih,probaj prebaci neke podatke,ali ih nemoj brisati iz Lap topa dok se ne uveris da losi sektori ne rastu.Znaci samo ih kopiraj.Posle mesec dana,ako se ne javi ni jedan los sektor,prebaci jos podataka i dokumenata na njega,Pa na treci cetvrti dan opet proveri tim programom kakvo je stanje,ali pazi nemoj brisati iz Lapa jos dok se ne uveris da je sve u redu.Kazem ti to je veoma nezahvalno i sve radis na svoju ruku.Imam jedan HDD,koji mi je izbacen iz desktopa odavno i neke slike i muzika na njemu,ima par godina,ikad god sam ga kacio dosad je ocitavao,ali mi ne radi i ne vrte se diskovi non stop,vec samo tad kada ga proverim.Kod mene se ne sire,ali ti ne mogu garantovati da i kod tebe nece.Doduse ja imam jos dva HDD-a koji su ispravni,jer sam ih zamenio SSD-ovima,tako da i na njima imam sve podatke,a sa ovim sto ima lose sektore sta god da se desi.Dok mogu da ga otvorim neka ga,kad ne budem mogao,ide u ortpad.

Imas unutra tri diska i tri igle koje ocitavaju podatke.Ako su diskovi osteceni,igle ne mogu da procitaju podatke sa njih,a to znaci da ne mozes da ih otvoris.
Al si mu objasnio, ko da je domaćica, pa ga učiš kako da hekla.
I odakle ti to da postoje samo tri diska (zovu se ploče, inače)? A te igle se zovu glave.
Ali u principu se slažem sa tobom, ništa važno više ne snimati na njega, najbolje je kupiti nov, diskovi su sad toliko jeftini,
nije to vredno sekiracije kad ti nestanu podaci (koje možda možeš ponovo da snimiš) ili slike (koje nikad više ne možeš).

Menjaj ga,nije vredno togqa osim ako hoces da ga iskoristis za pakvanje podataka koji ti nisu ni preterano potrebni (igrice naprimer).
Meni je Sentinel pokazivao 4 week sektora, i tako je vukao godinu skoro.Da bi u roku od pola sata alarmirao da ima 16 bad sektora, i izgubio mi se drajver za internet..Odmah sam ga menjao i samo cu ga aktivirati da prebacim nesto slika sta mi je ostalo na njemu.

Menjaj ga,nije vredno togqa osim ako hoces da ga iskoristis za pakvanje podataka koji ti nisu ni preterano potrebni (igrice naprimer).
Meni je Sentinel pokazivao 4 week sektora, i tako je vukao godinu skoro.Da bi u roku od pola sata alarmirao da ima 16 bad sektora, i izgubio mi se drajver za internet..Odmah sam ga menjao i samo cu ga aktivirati da prebacim nesto slika sta mi je ostalo na njemu.
Meni je tako nestajao drajver za zvuk.

Al si mu objasnio, ko da je domaćica, pa ga učiš kako da hekla.
I odakle ti to da postoje samo tri diska (zovu se ploče, inače)? A te igle se zovu glave.
Ali u principu se slažem sa tobom, ništa važno više ne snimati na njega, najbolje je kupiti nov, diskovi su sad toliko jeftini,
nije to vredno sekiracije kad ti nestanu podaci (koje možda možeš ponovo da snimiš) ili slike (koje nikad više ne možeš).
Diskovi su jer su okrugli i imaju odredjenu debljinu.Takvi oblisi,pogotovo od metala se nazivaju diskovima, a da su samo tri,otvarao sam stare i video.

Diskovi su jer su okrugli i imaju odredjenu debljinu.Takvi oblisi,pogotovo od metala se nazivaju diskovima, a da su samo tri,otvarao sam stare i video.
Viđao sam ja i sa manje, totalno nebitno, bilo mi je smešno kako mu objašnjavaš, nisam hteo da te uvredim.

Viđao sam ja i sa manje, totalno nebitno, bilo mi je smešno kako mu objašnjavaš, nisam hteo da te uvredim.
Ma u redu je,zasto bih se vredjao,a i citao sam o yome ranije i na netu ih zovu diskovima.Kada nekom nesto nije jasno uvek pokusam da najblize opisem o cemu se radi.Doduse ima momenata,kada mi se ne cuka na tastaturu,pa odmah i nenapisem o tom problemu,vec kada malo pododjem.

Zao mi je,ali bolje da ti kazem istinu,nego da te ohrabrim,pa da ti podaci odu,a nisi ni svestan.Sve to zavisi od diskova i igala na njemu.
I zavisi kako i zašto su nastali ti loši sektori? Na jednoj kanti već 7 godina imam disk 200 GB i dosta često je koristim. Od prvog dana kada sam ga jeftino nabavio, do dan danas 'stoji' na 14 loših sektora.... Na drugomm disku je hrpa loših sektora na prvoj trećini. Tamo sam udario Ext4 particiju, ostalo NTFS i sasvim lepo radi na Windowsima jer se ni ne vidi prva particija!

I zavisi kako i zašto su nastali ti loši sektori? Na jednoj kanti već 7 godina imam disk 200 GB i dosta često je koristim. Od prvog dana kada sam ga jeftino nabavio, do dan danas 'stoji' na 14 loših sektora.... Na drugomm disku je hrpa loših sektora na prvoj trećini. Tamo sam udario Ext4 particiju, ostalo NTFS i sasvim lepo radi na Windowsima jer se ni ne vidi prva particija!
Zato moze i da se desi da rikne odjednom,a da nisi ni svestan momentalno zasto.

Back