Једино ако користиш Тор, али то не рачунам да се користи за нормалну претрагу.
Када се користи телефон и таблет, Гугл бележи ранију историју, нпр то се најбоље види на Јутјубу (пошто је Јутјуб гуглова фирма).
Никада не иду random понуде већ нешто слично ранијим претрагама.
Тако Гугл неће излистати страницу из Финске, већ ће прво листати локалне странице из Србије. Такође појављују се рекламе релевантне не за жене већ за мушкарце тако да је и у том смислу Гугл средство које прати кориснике.
https://medium.com/swlh/the-google-search-bubble-7cbfec5746fb
da, kada trazis hotel, logicno i to je trgovina, ali mi pricamo o informativnom ratu i informativnoj blokadi i oblikovanju javne svesti, ...
kada citas vesti o ratu u ukrajini logicno je da ti ispadaju ukrajinke za upoznavanje, pa da zena sumnja, itd
ali, vidi, ako
- obrises kolacice - nema vise search history, browsing history, shopping history
- surfujes iza vpn, tj, posrednickog/proksi servera - nema vise tvoje lokacije, vec si prikazan iz koje god zemlje ili grada ti odaberes - ne vidi se odakle surfujes, ne moze da se zna nista o tebi
e, cak i u tom slucaju, kao anonimni radoznalac, da kazemo ucenik ili konzument vesti ili istorije ili nauke, ti ne dobijas kvalitetne informacije, kao pre 5 ili 10 godina, jer je napravljena masovna cenzura i ogranicavanje "stetnog" sadrzaja - armija cenzora je odlucivala godinama vec sta je sve STETNO, NEPOZELJNO da ti saznas, a sta TREBA da ti se servira na tvoj upit, prosto su rangirali sve sto postoji na internetu, sta je drustveno pozeljno, korektno, a sta nije, u svakoj oblasti zivota
djavolski pokvareno su etiketirali svaki opozitni stav zvanicnom DIKTATU
TERAJUCI SVE DA IMAJU:
1 misljenje
1 stav
1 saznanje
1 stranku/partiju
1 lek
1 boga/religiju
1 vlast
1...
ja necu to njihovo 1, ocu drugo, ili trece, necu uniformisanost kao u komunistickoj diktaturi, da mi neko drugi odredjuje sta smem, a sta ne smem da znam, nisam drzavni neprijatelj, crna ovca, hocu da imam svoje, a ne tvoje ili njihovo misljenje, pa jel nemam pravo?