Da li Grcka ima teritorijalne aspiracije?

Askari

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.604
Da li Grcka ima teritorijalne aspiracije prema najvecem gradu u Turskoj a to je Istanbulu? Kad sam bio mali isao sam za Tursku, preko Grcke i mogao sam pored magistrale primjetiti okupljene gradjane sa transparentima Konstantinopolj koji su zahtjevali povratak tog grada u rukama pravoslavaca. Slucaj je da su Turska i Grcka clanice NATOa ali da su odnosi na najnizem nivou.

Нажалост то више није могуће, цитирам:

"Размјена становништва између Грчке и Турске (грч. Ἡ Ἀνταλλαγή, тур. Mübâdele) произашла је потписивањем конвенције о размјени становништва, потписане у Лозани 30. јануара 1923. од стране влада Грчке и Турске. Размјена је укључивала скоро 2 милиона становника (око 1,2 милиона Грка из Мале Азије, Источне Тракије, Трабзона, Кавказа и Понтијских планина, уз око 400.000 муслимана из Грчке), многи од њих су насилно направљени избјеглицама. "

Da li Grcka ima teritorijalne aspiracije prema najvecem gradu u Turskoj a to je Istanbulu? Kad sam bio mali isao sam za Tursku, preko Grcke i mogao sam pored magistrale primjetiti okupljene gradjane sa transparentima Konstantinopolj koji su zahtjevali povratak tog grada u rukama pravoslavaca. Slucaj je da su Turska i Grcka clanice NATOa ali da su odnosi na najnizem nivou.

Грци нису неке јуначине , они знају да би евентуални покушај да придобију Цариград био неуспешан , али Цариград никада није припадао њима , они су сами прогласили то својом историјом .Грци имају претензије на словенске земље , на Македонију имају претензију и можемо видети кроз историју да су они више нанели штете словенским , него било којим другим народима .Протерали словене и побили на Пелпонезу 804 године, затим отели Егеј , Западну Македонију ,Солун..много више штете словенима , него било коме другом

У Цариграду има више Турака,него Грка у читавој Грчкој.Грци никада не би могли да освоје Цариград

Back