da li ga puštate nekad iz ruku?!

I da je motorola (zbog kvaliteta softvera)
razumes se u telefone, ko Marica u krvi .l.
Motorola je običan kinez, ostalo je samo ime od Motorole, nista vise!
Šta znam

Evo da vam postavim jučerašnji dan

Samo pozivi o zvučnim porukama ni da ne govorim

Sto se tice poziva malo je blaže kad sam na odmoru ali su pojačano whatsapp i viber

🤷🏻‍♀️

Pogledajte prilog 1398453

Pogledajte prilog 1398454Pogledajte prilog 1398455Pogledajte prilog 1398456
samo telefoniranje mi u sustini i ne smeta toliko... Ljudi na koje sam u uvodnom postu mislio, jednostavno bulje u telefon, ne telefoniraju.
vidim jutros na dorucku devojku koja ustaje od stola i odlazi do Buffet-a da doneser jus hrane, u jednoj ruci nosi tanjir, a u drugoj telefon!
ej, za 5 metara od stola nosi telefon!
to je vec za psihijatriju, za lečenje bolesti zavisnosti... ili jos bolje za popa Petranovića ;)

nisam mogao da se odlučim gde da postavim temu... mislio sam prvo na kompjuteri/mobilni, pa na Svaštara, ali pošto se radi o sociološkoj temi, a takvih je najviše ovde na 40+, mislim da joj je možda ovde najprikladnije mesto iako se ne odnosi samo na ljude od preko 4 banke.
...
elem.. trenutno sam u Egiptu na odmoru u jednom resortu i ono što primećujem ovde je da većina ljudi bukvalno ne ispušta mobilni iz ruku. Kada se prodje plažom bukvalno 90% ljudi ima telefon u rukama. u restoranu ljudi jedu i u drugoj ruci drže mobilni. na ulici, u kafićima, restoranima, u dolasku na aerodromu, posle i u avionu (iako ne radi internet) neverovatan je broj ljudi koji konstantno imaju telefon u rukama... od dece od 5 god. do matorih od 70-80 god.!
ne znam prosto koji nas je .l. snašao?
baš danas na plaži posmatram ljude oko sebe (pritom dosta je ljudi iz Srbije) kako svi d*kaju telefon, ne možeš da vidiš čoveka više koji na plaži čita knjigu, koji igra karte ili jednostavno uživa u Suncu, plaži, moru...

naravno da i ja koristim mobilni, pa i ovu sad temu ne kucam na posaćij mašini, nego na mobilnom, ali nemam potrebu da mi je telefon stalno u rukama, da konstantno nešto, gledam, čitam, dopisujem se...

'ajde sad iskreno... jeste li jedan od tih?
jel mislite da je to u redu i potpuno u skladu sa vremenom ili mislite da je svet kolektivno poludeo i postao zavistan od mobilnih telefona?
imam mobilni koji od funkcija ima jos samo matematiku. Mobilni mi sluzi iskljucivo za telefoniranje. Zgrozim se pri pomisli da postanem rob mobilnom i da samo u njega buljim dok zivot neprimetno prolazi pored mene. Najvaznije od svega, ne zelim da nekakva NSA prati moje kretanje i komunikaciju. Nisam nikakav relevantni faktor za americku nacionalnu bezbednost al mi je iz ponizenja da, kao ljudsko bice, to svesno prihvatim.

razumes se u telefone, ko Marica u krvi .l.
Motorola je običan kinez, ostalo je samo ime od Motorole, nista vise!

samo telefoniranje mi u sustini i ne smeta toliko... Ljudi na koje sam u uvodnom postu mislio, jednostavno bulje u telefon, ne telefoniraju.
vidim jutros na dorucku devojku koja ustaje od stola i odlazi do Buffet-a da doneser jus hrane, u jednoj ruci nosi tanjir, a u drugoj telefon!
ej, za 5 metara od stola nosi telefon!
to je vec za psihijatriju, za lečenje bolesti zavisnosti... ili jos bolje za popa Petranovića
;)

pa sad

povezani smo sa mnogo ljudi preko mobilnog, prijatelji drugovi drugarice brat sestra itd itd + chak su i stari navikli da brishu prstom po telefonu npr. moja mama ima 75 godina i brat joj utrapio jabuku pametni telefon i da vidish kako moja maajka brishe prstom i chachka po viberu nazove sestre po hercegovini i upali kameru da se gledaju , vikendom se ne gasi na telefonu sve redom zove ili je zovu

danas su nama upadljivi ljudi koji odbijaju telefon ili ga slabo koriste isto tako smo mi koji ga cesto koriste njima upadljivi

inace da odgovorim na temu ..pustam ga naravno a cesto ga i zaboravim da ponesem :lol:
spadam u one koji ne vole da pricaju preko telefona po ceo dan
Meni je često u ruci moram priznati . Ipak jedan put sam ga zaboravija, ostavi ga u kladionici. Kako sam tamo došao biciklom tako i nastavi. Imao sam za cilj da prodajem jednu brdsku dionicu koju dotada nisam mogao savladati. Taj put sam uspio u svojoj namjeri ali se silno umori. Izvali se jedno 10 minuta u šumarku da se malo odmorim. Kad sam došao sebi posegnuh za mobilnim ali njega nema. Sjetio se odma di ga ostavio, kad sam došao nazad u kladaru izazvao sam opće čuđenje što ranije nisam primjetila da mi nedostaje mobilni, prošlo je bilo otprilike dvi ipo ure.

Koristim mob kad treba da pošaljem poruku,za pozive,zanimljivosti gledam kada pijem sama kafu i u slobodno vrijeme.
U društvu nikad ga ne uzimam čak što više držim ga u torbici. To mi je nekako nepristojno i volim da ispoštujem osobu sa kojom sa u društvu. :)
Kući dešava mi se da ga negdje spustim i posve zaboravim na njega. Onda sama sebe zovem sa fiksnog da vidim gdje je. :D

Back