Da li forum ili neki drugi nacin online komunikacija izvlaci iz vas ono najgore.

Dugo sam na Netu,pamtim pocetke ove vrste komunikacija,godine iskustva i zivota su iza mene ali uvek nosim jedno misljenje i pitam se da li sam u pravu,nosi li ovaj vid komunikacije za posledicu otvaranje mracne strane nas samih.
Voleo bih iskreno misljenje,bez samoljublja,laznih izgovora i opravdanja drugi su,ja nisam taj.
Jeste li forum mesto lecenja kompleksa iz realnog zivota,pravdanje svega sto smo pogresili ali tajimo duboko u nama,krpljenje rupa na dusi i savesti..... :(

Ko napise da je ovde radi druzenja banovacu ga......:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Mislim da ne mora sve imati neki skriven motiv. Na forum možeš dolaziti i iz dosade, da bi popričao malo o temama za koje nemaš sagovornike u realnosti, da se nasmeješ, opustiš, malo otkloniš od dešavanja iz realnog života, da vežbaš izražavanje misli u pisanoj formi...

O mnogim temama o kojima se piše na forumu u stvarnosti ne samo da ne razgovaram, već o njima ni ne razmišljam. I onda pročitam temu (nekad samo uvodni post, nekad celu temu) i padne mi na pamet da i ja napišem svoje mišljenje o tome koje do tad možda nisam ni imala, tj. koje se tek tada stvorilo u mom umu, jer je u pitanju tema kojom se inače ne bavim u realnosti. I bude mi zabavno. :)

Ne mislim da forum izvlači ono najgore iz mene, ali sam primetila da me nerviraju ogorčeni i cinični politički botovi-trolovi koji imaju sklonost upropašćavanja tema širom foruma, čak i onih koje veze sa politikom nemaju. Zbog njih često prekinem sa čitanjem teme ili čak i napustim forum na neko vreme. Znam zašto sve to rade, samo što kod mene izazivaju kontraefekat. A sa botovima-trolovima se ne razgovara, kao što se ni sa teroristima ne pregovara. :lol:

Zločesti hrane svoj ego, a realno možda u stvarnom životu i nema toliko zločestih, ali oni koji su zločesti su po internetu puno jači i onda se međusobno lajkaju, podržavaju, stvaraju taj dojam kao da su većina, jer vole biti glasniji, to im diže samopouzdanje, kad nemaju drugih kvaliteta i postignuća u životu, onda im je to nagrada kad druge vrijeđaju po internetu i ,,život" im dobiva smisao.

Back