Da li farmaceutska industrija stvara viruse ?

ahaha :( mnogo si simpstican... NOT
ja se nisam salila, samo poredim dva deteta od istih roditelja jedno vakcinisano, a drugo ne

ali nema ni veze. ljudska zavist je neverovatna stvar ne znam ni sta sam mislila da postignem
treba da lazem ovde da bi se uklopila u vas prosek

eto sta ne valja sa Srbima i prvi razlog zasto vam je lose i uostalom zasto sam otisla odatle

Ja uopste ne znam sto se ljutis, ali ako neko napise da beba od dve i po godine govori dva svetska jezika, pa to u najmanju ruku vredja ljudsku inteligenciju. Sticajem okolnosti ja imam bebu od dve godine i pet meseci, i mnogo je lep, ali da govori i maternji jezik a kamoli strani to je van svakog smisla, i to nema veze sa inteligencijom, prosto to je prirodni zakon. Pozzzz!

Ja uopste ne znam sto se ljutis, ali ako neko napise da beba od dve i po godine govori dva svetska jezika, pa to u najmanju ruku vredja ljudsku inteligenciju. Sticajem okolnosti ja imam bebu od dve godine i pet meseci, i mnogo je lep, ali da govori i maternji jezik a kamoli strani to je van svakog smisla, i to nema veze sa inteligencijom, prosto to je prirodni zakon. Pozzzz!
moj sin zaista govori srpski i engleski jezik a ti mozes da ne verujes ako hoces
stavise imao je oko mesec dana kada je prvi put u plakanju moglo da se raspozna MAMA i dugo je to bola jedina rec koju je govorio da smo razumeli osim nekih francuskih reci koje smo mislili da slicajno govori jer mada zivimo u Kanadi niko od nas nikad nije pricao francuski... o i pricao je manje nego druge bebe a onda je odjednom poceo da se sluzi sa oba jezika. takodje je fantasticno snazan i cita mi misli

i moj stariji sin je veoma pametan, ali nije tako naucno fantastican, ali je zato neobicno lep (na mamu) i izuzetno popularan, njega svi znaju, vec je lokalni i skolski celebrity sa 6 i po godina.

Poslednja izmena:
Zahvaljujuci toj "farmakomafiji" danas ne umirete od upale pluca, kuge ili velikih boginja, zivotni vek vam je 70-80 godina i ne morate da bacate kockicu da li cete da rodite zivot dete ili ne.

4 miliona ljudi u svetu umire od upale pluca godisnje, jer nemaju penicilin ili nemaju novca za njega.
od kuge se takodje umire, jer farmakomafiju boli uvo za zemlje treceg sveta.
u 20 veku je od boginja umrlo oko 500 miliona ljudi.
o cemu pricamo? ko nema gomile novca za lekove taj umire. jel to eticki? humano? sto na primer neko moze i rak da izleci, a neko umre od gripa. samo zato sto nije rodjen na pravom kontinentu. mada ni to nije garancija.

To sto oni nemaju penicilin nije krivica farmaceuta, nego neka potpuna druga stvar. To sto si napisala (ili o), je potpuna zamena teza.

a cija je krivica? mozes li mi objasniti ko je kriv za preskupe lekove? ja? ti? i nije to zamena teza nego realnost. igraju se zivotima miliona. stvaraju viruse, vakcine se drze za odabrane, lekovi se prodaju po ogromnim cenama...

Farmaceutska industrija je industrija kao i svaka druga. Auto industrija, IT, modna industrija. Proizvode, kao svaku robu, kupuje onaj ko ima novca za tu robu. Potpuno je iluzorno ocekivati da je nesto jeftinije samo zato sto to nekom treba. Po toj logici bi se novi BMW u Africi prodavao za $100.

Stvaranje virusa u smislu neke kontrole je potpuna iluzija, kao i drzanje vakcina za odabrane. Mislim, zar se ne bune svi protiv tih vakcina....

Na kraju krajeva, jedan Steve Jobs je umro od raka, a daleko od toga da je bio sirotinja.

Farmaceutska industrija je industrija kao i svaka druga. Auto industrija, IT, modna industrija. Proizvode, kao svaku robu, kupuje onaj ko ima novca za tu robu. Potpuno je iluzorno ocekivati da je nesto jeftinije samo zato sto to nekom treba. Po toj logici bi se novi BMW u Africi prodavao za $100.

Stvaranje virusa u smislu neke kontrole je potpuna iluzija, kao i drzanje vakcina za odabrane. Mislim, zar se ne bune svi protiv tih vakcina....

Na kraju krajeva, jedan Steve Jobs je umro od raka, a daleko od toga da je bio sirotinja.

pa nije isto. farmaceutska industrija je u stanju da stvori virus, ciljano ubija, a onda prodaje lekove za to sto su napravili. ne mesajmo babe i zabe.
i nije iluzija, ako se pogleda smrtnost spanske groznice to je ciljano. a ako pogledamo medzika dzonsona obolelog od aids-a onda se dolazi do zakljucka da je i za odabrane napravljena vakcina, lek.
na kraju, stiv dzobs je umro. od cega? video si lekarski izvestaj pa znas da je rak?

Pre bih rekao da neke druge industrije stvaraju viruse, a ne farmaceutska :) To nije ni malo u domenu farmaceutike :)

Pogledao sam smrtnost spanske groznice i ne vidim sta je tacno ciljano?

A ako pogledamo Medzika, pa pogledam jos ljudi koji imaju sidu, a i dalje su zivi (samo se o njima ne prica jer nisu NBA zvezde), dolazimo do zakljucka da je u pitanju nesto drugo, to je sam nacin na koji se bolest razvija i napreduje (to jest uopste ne napreduje).

I ne, Stevu nisu ubili :)

Pre bih rekao da neke druge industrije stvaraju viruse, a ne farmaceutska :) To nije ni malo u domenu farmaceutike :)

Pogledao sam smrtnost spanske groznice i ne vidim sta je tacno ciljano?

A ako pogledamo Medzika, pa pogledam jos ljudi koji imaju sidu, a i dalje su zivi (samo se o njima ne prica jer nisu NBA zvezde), dolazimo do zakljucka da je u pitanju nesto drugo, to je sam nacin na koji se bolest razvija i napreduje (to jest uopste ne napreduje).

I ne, Stevu nisu ubili :)

pa eto objasni ko to stvara viruse ako to nije farmakomafija. i u cijem je to domenu? ja ne kazem da oni to rade sami, ali realno imaju pomoc vlada drzava u kojima im je sediste.

Kanadski naučnici su uspeli da potpuno izleče rak, ali je ova vest prošla sasvimo neprimećeno u velikim medijima. Oni su šokirani da niko nije zainteresovan za pokretanje proizvodnje
Kanadski naučnici su otkrili jeftin i potpuno funkcionalan lek protiv raka. Ali nema ko da ga napravi zato što farmaceutske kompanije jednostavno nisu zainteresovanje za njega.

Ovaj lek ne može da se patentira što znači da na njemu ne mogu da se prigrabe milijarde, jeftin je i lako se pravi, kažu istraživači sa Univerziteta Alberte u Edmontonu.

dalje...
Velike farmaceutske kompanije pokušavaju da opstruišu dolazak kubanske vakcine protiv raka pluća, piše Pres.Izvori tog lista iz lekarskih krugova, kao primer za tu tezu, navode da se u medijima pojavljuju tekstovi kojm sei pokušavaosporiti ta vakcina.

Među farmaceutskim kompanijama koje žele da "sruše“ kubansku vakcinu, dodaje se u "Presu", naročito se ističe jedna koja samo na citostaticima zarađuje milione dinara, a u svemu tome niko ne vodi računa o pacijentima.

Kao pokušaj osporavanja kubanske vakcine protiv raka pluća "cimavaks EFG“, "Pres" navodi pokušaj da se proturi priča da je za registraciju leka u Srbiji neophodno da je on pre toga registrovan u EU, što nigde u propisima ne postoji.

Time se omalovažava činjenica da je cimavaks 25 godina istraživan u Kubi, gde je i odobren, dok je u EU u toku treća faza ispitivanja.

Prema propisima u Srbiji, objašnjava portparol Agencije za lekove Aleksandar Tucović, da bi lek bio registrovan u Srbiji potrebno je da on ima registraciju u zemlji porekla ili u EU.

pa dalje...
edan od najvećih entiteta kontrole jeste kompleks farmaceutske industrije. Afere u vezi sa korupcijom, prevarama, ali i otvoreni bezobrazluk moćnika doveli su do toga da dobar deo sveta odlično zna kako nas, zašto i čime truju. Poznato je da su lažne tvrdnje da određeni tretmani leče određene bolesti, a Internet izvori tvrde da mnogi farmaceutski giganti počinju da „klecaju“ – upravo zbog širenja istine.
O potencijalnoj štetnosti vakcina sve više se piše i govori, a šuška se da je dobar deo savremenih bolesti zapravo nastao u laboratorijama – da bi se prodalo što više otrova koji „leče“ te bolesti. Na taj način dobijen je siguran „potrošač“ proizvoda farmakomafije – jer nesrećnik doživotno uzima terapiju koju mi je prepisao – upravo tvorac njegove bolesti. Ali – malo ko je danas naivan – dostupna su brojna istraživanja koja pokazuju da su proizvodi prirodne medicine efektivniji od lekova koje je čovek stvorio. Homeopatija je legalizovana u mnogim zemljama, kao i drugi vidovi takozvane alternativne medicine. S druge strane – očajni lobi farmakomafije sve jače napada upravo tu, drugačiju medicinu, ne bi li bezobrazlukom savladao sada već opasnog protivnika.

primera je zilion. medjutim, ako nesto neces da vidis, to je druga stvar. ;)

Wikipedija je apsolutno validan izvor, ako se koristi na pravi nacin. Svaki clanak ima listu izvora na osnovu kojih je sastavljen, tako da se svako moze uveriti u validnost podataka. Podaci koji nisu provereni ili proverljivi su naznaceni kao takvi.

Dnevne novine veze sa mozgom nemaju. Te tekstove pisu ljudi koji to citaju po raznim stranim portalima, ne trudeci se pritom da uopste provere o cemu pisu. Kada se na to doda los prevod i nepoznavanje materije od strane samog autora, nastaje papazjanija koju ni pas s maslom ne bi pojeo.

Eto, bas pre neki dan na B92 je bila vest kako je kometa ISON usla u Zemljinu atmosferu....

Wikipedija je apsolutno validan izvor, ako se koristi na pravi nacin. Svaki clanak ima listu izvora na osnovu kojih je sastavljen, tako da se svako moze uveriti u validnost podataka. Podaci koji nisu provereni ili proverljivi su naznaceni kao takvi.

Dnevne novine veze sa mozgom nemaju. Te tekstove pisu ljudi koji to citaju po raznim stranim portalima, ne trudeci se pritom da uopste provere o cemu pisu. Kada se na to doda los prevod i nepoznavanje materije od strane samog autora, nastaje papazjanija koju ni pas s maslom ne bi pojeo.

Eto, bas pre neki dan na B92 je bila vest kako je kometa ISON usla u Zemljinu atmosferu....

wikipedia je sajt koji uredjuju citaoci. to je kao kad bi dnevne novine pisao ko stigne sa izvorima koji su diskutabilni.

Od tri recenice procitala si samo prvu.
Dakle, da ponovim:

"Svaki clanak ima listu izvora na osnovu kojih je sastavljen, tako da se svako moze uveriti u validnost podataka. Podaci koji nisu provereni ili proverljivi su naznaceni kao takvi."

I da dodam: ti izvori nisu izvori sa pijace ili kafane, to su validni izvori iz oblasti o kojoj se pise.

Od tri recenice procitala si samo prvu.
Dakle, da ponovim:

"Svaki clanak ima listu izvora na osnovu kojih je sastavljen, tako da se svako moze uveriti u validnost podataka. Podaci koji nisu provereni ili proverljivi su naznaceni kao takvi."

I da dodam: ti izvori nisu izvori sa pijace ili kafane, to su validni izvori iz oblasti o kojoj se pise.

recimo da postoje dva renomirana naucnika koja ce napisati dva dela o istoj oblasti, ali ce se njihovi stavovi u potpunosti razlikovati. jedno od tih dela bude na vikipediji, drugo ne, sta cemo onda?

Back