Da li Ebay pomaže kineskoj privredi?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.135
Ebay ima stroge rokove oko reklamacija za neprimljenu robu, prigovore itd. Zakasniš sekundu, popushio si pare, a neki kinez postao bogatiji! :zcepanje:
Eto, npr. ja nisam dobio robu, pokrenuo akciju povratka para, prodavač me zavlačio, prvo će da pogleda gde je zapelo, onda obećao i povrat para! A u međuvremenu Ebay zatvorio slučaj zbog 21-og dana neaktivnosti(????), iako je prodavač odgovorio 29-og juna??? WTF?

Samo neka tako nastave, brže će ih pokopati Kinezi! Što bogatija Kina, to će više da ulaže u naoružanje! :bravo:

closed.png

comm.png

O tome se i radi! Pa za robu koju kupiš imaš garancije i po PET godina, a za povrat nešto sitnih para 30 dana? Znaš li ti koliko ljudi radi mnogih razloga popushi taj rok! Milijarde dolara su otišle/ostale u Kini! Živela kineska privreda (vojska)! :zcepanje:
U mom slucaju sve je stiglo u drzavu. Tako da nije u ptanju Kina. Nisu oni odgovorni ako nasa drzava .. ne znam sta rade? Kradu postu?!

O tome se i radi! Pa za robu koju kupiš imaš garancije i po PET godina, a za povrat nešto sitnih para 30 dana? Znaš li ti koliko ljudi radi mnogih razloga popushi taj rok! Milijarde dolara su otišle/ostale u Kini! Živela kineska privreda (vojska)! :zcepanje:

Ako placas PayPal-om imas rok 180 dana, a ja uvek placam ( ako je moguce) bas PayPal-om.
Ja izbegavam da bilo sta kupujem iz Kine jer ako recimo PayPal i uvazi tvoju reklamaciju, moras
o svom trosku robu od 5 ili neka bude i 50 dolara da posaljes natrag u Kinu, a to kosta 30-40 dolara.

Ebay ima stroge rokove oko reklamacija za neprimljenu robu, prigovore itd. Zakasniš sekundu, popushio si pare, a neki kinez postao bogatiji! :zcepanje:
Eto, npr. ja nisam dobio robu, pokrenuo akciju povratka para, prodavač me zavlačio, prvo će da pogleda gde je zapelo, onda obećao i povrat para! A u međuvremenu Ebay zatvorio slučaj zbog 21-og dana neaktivnosti(????), iako je prodavač odgovorio 29-og juna??? WTF?

Samo neka tako nastave, brže će ih pokopati Kinezi! Što bogatija Kina, to će više da ulaže u naoružanje! :bravo:

Pogledajte prilog 726457

Pogledajte prilog 726458
Jok, samo tebe cekaju. :hahaha:

Ja narucio neke naocare preko aliexpressa i stigle su u drzavu pre mesec dana. Sada na track sajtu pise da cekaju odobrenje carine. Evo vec mesec dana.

Jel jos neko ima slicno iskustvo?
Zasnjih par mjeseci sve sto sam narucio na ebay nije stiglo izgleda je pandemija poremetila dostavu
koristim ebay preko 10 god i sve sto sam ranije narucivao uredno je stizalo inace sam iz Republike Srpske

Zasnjih par mjeseci sve sto sam narucio na ebay nije stiglo izgleda je pandemija poremetila dostavu
koristim ebay preko 10 god i sve sto sam ranije narucivao uredno je stizalo inace sam iz Republike Srpske
Ove godine mi njih ŠEST vratilo novce i PRE roka za dolazak robe! Juče sam dobio sondu koju sam naručio pre 4 i po meseca! Već je bio i Ebay zaključio slučaj!

.
Pera sa Cetinja..

Back