Da li dobri momci (misle da) zasluzuju zene?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Obicno se kaze ono cuveno dobre momke nece niko, nisu zanimljivi i sl.
Citam tako o jednoj pojavi u kojoj dobri momci misle da zasluzuju da ih zene vole jer su dobri, nisu nasilni, fini su, kulturni, lepo vaspitani, ne varaju, sta vec.

To bi bilo kao "dobar sam momak, posten, normalan, zene bi trebalo da me vole". U neku ruku misle da zasluzuju ljubav samo zato sto su dobri, tj. mozda misle da vise vrede zbog svoje dobrote, stoga zasluzuju vise ljubavi, paznje.
E sad moje pitanje je koliko je ova pojava prisutna i istinita?
Da li su takva ocekivanja opravdana ili ne?
Da li tu nastaje frustracija kada smo dobri i mislim da zasluzujemo ljubavi i paznje, tj. da vredimo vise, a tu ljubav i paznju ne dobijamo?

Da li je dovoljno samo biti dobar momak, ili mora imati tu i jos nesto?

Poslednja izmena:
Diskutabilno je šta mislimo da jesmo i šta zaista jesmo.Onako kako vidimo sebe ne znači da nas obavezno vide i drugi.
Iza naizgled neizmerne dobrote može da se krije mali egoista koji je zapravo proračunat.

Svakako da dobri ljudi zaslužuju iste takve dobre žene pored sebe, ali na izbore nas samih a i drugih utiče mnogo toga, nije dovoljno biti samo dobar, ili samo lep, ili samo pametan.
To je jedno nedokučivo klupko koje nas pokreće ka nekim ljudima a odbija nas od drugih.

Postoje i dobri ljudi koji žele pogrešne stvari, žene ili prijatelje i takve i biraju.
Zašto prave takve izbore može nam reći dublja analiza njihove ličnosti, skrivenih strahova ili nekih kompleksa.
Dobar sam ali upravo želim žene sa kojima ću imati probleme.

Zašto? Jer imam unutrašnju potrebu da razrešim neke koflikte unutar sebe.
Dobri, a svesni sebe upravo nadju sebi jednake po dobroti.

Nije dovoljna samo dobrota.

Zene vole novac, uticaj, moc.. na prvom mestu.

A ako je dobar - u smislu, nije nasilnik - ali nema licnost, strast, ideje koje ga pokrecu ... ako je kao "mrtvo puvalo" - zene mu nece biti prijemcive.

- - - - - - - - - -

Mislim da je isto ovako i sa devojkama.

Ocekujem da vidim bujicu komentara na racun ovog boldovanog :D
Inace slazem se, nije dovoljna samo dobrota (ili samo jedan kvalitet). Dzaba ako je neko dobar a nema samopouzdanja i ne moze sam da se izbori za sebe u zivotu.
Jeste on dobar, dusica jedna sto bi rekli, ali je i smotanko, stoga kao takav vecini manje privlacan.

Ocekujem da vidim bujicu komentara na racun ovog boldovanog :D
Inace slazem se, nije dovoljna samo dobrota (ili samo jedan kvalitet). Dzaba ako je neko dobar a nema samopouzdanja i ne moze sam da se izbori za sebe u zivotu.
Jeste on dobar, dusica jedna sto bi rekli, ali je i smotanko, stoga kao takav vecini manje privlacan.

Da,da... sad ce da me napadnu sve ove babadevojke sa LjiS-a :lol:

Mislim da sam cesto slusala i od muskaraca da ih smaraju devojke koje su bezivotne, nisu zanimljive itd...

S druge strane, ima muskaraca kojima je prioritet da devojka ima svoju karijeru, neki svoj razradjen biznis i miraz. I nema sanse da ce da se ozene ako to ne nadju. :)))

Mora se imati mnogo više... Uostalom, svi za sebe misle da su dobri... Retko ko je iskren prema sebi...

A ima i mnogo ljudi koji su dobri jer nemaju ni pameti da budu loši... Ja znam jednu koja nema mozga da smisli nešto loše... To ti je kao ono "lako ti je biti poštena kad te niko neće", to je to...

I sad nekako sve više verujem da ljudi na kraju i dobiju ono što su zaslužili, što zaista njima treba da pripada, ne ono što mi sami sebi ubacimo u glavu "world is mine", nego ono za šta zaista jesi sposoban, kompetentan, itd, itd. I onaj šanker treba biti šanker, i ona na šalteru treba biti to, jer kakva god da je situacija u zemlji, ti ako si sposoban, pametan, šta sve ne, ti ćeš napraviti pare, napraviti ime i karijeru... Nego se mnogi ovde u Srbiji kuraže kako su oni zaslužili da budu Rokfeler i Rotšild a znaju i sami da više od toga što imaju ne mogu, pa onda krive zemlju, kao da žive negde drugo bili bi Rokfeler, imali vrhunske ribe, dobre, ovakve, onakve, ma da...

Da,da... sad ce da me napadnu sve ove babadevojke sa LjiS-a :lol:

Mislim da sam cesto slusala i od muskaraca da ih smaraju devojke koje su bezivotne, nisu zanimljive itd...

S druge strane, ima muskaraca kojima je prioritet da devojka ima svoju karijeru, neki svoj razradjen biznis i miraz. I nema sanse da ce da se ozene ako to ne nadju. :)))

Ima istine u tome, moze ona da bude i dobra i fina devojka, ali da bude smor i totalno neprivlacna (psihicki prvenstveno) i nikakva kolicina dobrote nece to promeniti.
Ne znaci da muskarci ne vole dobre devojke, ili devojke dobre muskarce, ali mora da imaju jos nesto da privuku drugu stranu.

Nije dovoljna samo dobrota.

Zene vole novac, uticaj, moc.. na prvom mestu.

A ako je dobar - u smislu, nije nasilnik - ali nema licnost, strast, ideje koje ga pokrecu ... ako je kao "mrtvo puvalo" - zene mu nece biti prijemcive.

- - - - - - - - - -

Mislim da je isto ovako i sa devojkama.

Da sam ovo ja napisao bilo bi drvlje i kamenje.

Istina je da mnogi smatraju da samo zato sto postoje zasluzuju najbolje a drugima to isto ne zele da pruze.U oba smera na oba pola se odnosi.I cim cujem nekoga da mi prica jaoo jadna ja ili jadan ja dobrica a svi zli odmah mi je jasno o cemu se tu radi.

Samo sto isto zvuci kada se kaze "ja zasluzujem..." i "ja ne zasluzujem..." Ja sam nekoliko puta naveo da kod odredjene grupe devojaka nikada i ne pokusavam nista jer ja nisam njihova ciljna grupa.Drugacije receno - ne zasluzujem ih.Ispalo je da glumim neku skromnost,da omalovazavam sebe,da smatram da su zene nekakvi bauci i slicno.

Obicno se kaze ono cuveno dobre momke nece niko, nisu zanimljivi i sl.
Citam tako o jednoj pojavi u kojoj dobri momci misle da zasluzuju da ih zene vole jer su dobri, nisu nasilni, fini su, kulturni, lepo vaspitani, ne varaju, sta vec.

To bi bilo kao "dobar sam momak, posten, normalan, zene bi trebalo da me vole". U neku ruku misle da zasluzuju ljubav samo zato sto su dobri, tj. mozda misle da vise vrede zbog svoje dobrote, stoga zasluzuju vise ljubavi, paznje.
E sad moje pitanje je koliko je ova pojava prisutna i istinita?
Da li su takva ocekivanja opravdana ili ne?
Da li tu nastaje frustracija kada smo dobri i mislim da zasluzujemo ljubavi i paznje, tj. da vredimo vise, a tu ljubav i paznju ne dobijamo?

Da li je dovoljno samo biti dobar momak, ili mora imati tu i jos nesto?

Za sebe uglavnom mislim da sam dobar momak, neki su mi to ponovili i vise puta pa je moguce i da su me ubedili u to. Iskreno to za sebe misli vecina, neki su u pravu a neki grese.
To da li je neko dobar ili los zavisi i od osobe koja posmatra i donosi takav sud.

Ne ocekujem da me devojke vole zbog toga, samo da me ne mrze i mozda postuju sto cu uzvratiti.
Desi se da me malo uhvati depresija i da sam tuzan, tada razmisljam kako da se popravim.

To sta sam mozda dobar moze da mi bude samo plus kada nadjem devojku ali treba je zadrzati i osvojiti drugim stvarima.
Moze i sva dobrota ovoga sveta da cuci u meni ali ako sam supalj na drugim poljima bicu vecito sam.
Treba i njoj pokazati tu dobrotu, uciniti nesto lepo za nju, razgovarati, raditi nesto zajedno i iskreno uzivati u tome sa njom.

Biti dobar svakako nije dovoljan kvalitet pogotovo ne danas . Ne smatram da se necija dobrota, postenje niti nesto posebno cene niti se uzimaju za manu. Osnovni problem u musko zenskim odnosima je sto su kriterijumi polova drugaciji i razlicite se vrednosti cene. Ono sto je kod zena primarno kod muskaraca je sekundarno i obrnuto.
Licno znam dosta kvalitetnih momaka koji vec duze nemaju devojke i nije rec o tome da su oni dobri, vec da pre svega solidno izgledaju, ugledni su ljudi u smislu obrazovanja, kulture, bave se uglednim poslovima ali nisu bogati a zeleli bi neku lepu devojku jer smatraju da je zasluzuju medjutim ne kapiraju da zene pogotovo lepe drugacije vrednuju muskarce i da su im izgled, obrazovanje, postenje , zvanje sporedni jer kako danas jedan ugledan hirurg, profesor, advokat, lekar, pravnik koji radi za manje od 1 000 eura mesecno moze stati u isti nivo nekog kvazi biznismena sa 5 razreda osnovne koji zaradjuje pet puta vise, o narko dilerima i da ne pricamo gde njihovi obicni vojnici, sljakeri imaju izmedju 5-20 hiljada eura mesecno.
Covek sa 5 razreda osnovne, ne ume dve tri recenice da sastavi a ima duplo mladju devojku koja prelepo izgleda dok je on grob.
Muskarci se pre svega gledaju kroz prizmu para, toliko ih zene vrednuju tako da vecina mora da shvati da srazmerno svojim materijalnim mogucnostima upravo takvu devojku mogu i naci.
Zene uvek kalkulisu da li mogu naci bogatijeg pa je cest slucaj da devojka koja je siromasna, bez nekog obrazovanja, cesto i samo sa zanatom ne zeli da bude sa momkom koji joj se svidja, koji cak nije ni siromasan, solventan je ali nije bogat i to je sasvim dovoljno da ona se premislja. Znam jedan slucaj devojke koja je stalno ostavljala momka pa se vracala, na kraju se i udala za njega ali je uvek kalkulisala da moze bogatijeg naci medjutim nije mogla a na drugoj strani taj momak za kojeg se udala je i obrazovaniji i ugledniji od nje u svakom pogledu, ima i stan i kola ali ova samo zato sto je lepuskasta je smatrala da mozda moze naci nekog biznismena.

Back