Da li Deda Mraz postoji?

Па то није ништа ново, сви знамо да га је дизајнирала Кока Кола.
Видиш, последњих пар година се ствара опет један нови потрошачки обичај који није наш : Валентиново!
Деда Мраза сам наследила, он је постојао увелико кад сам ја рођена, а Дан заљубљених је мени нешто страно, и не славим га и не обележавам, али немам ништа против ако га неко други слави.

Bas sam pricala sa sinom koji ima 12 godina i pitala ga o ovoj temi.
Seca se da je jako verovao u njega i da se jako razocarao kada je saznao da ne postoji. Saznao je iz nekog crtanog filma ?! I onda je poceo da se raspituje o tome. Nismo ga lagali mada je imao 4 godine.
Mislim da im treba reci istinu kada sami pocnu da sumnjaju u to.
I zao mi je sto duze nije verovao u deda mraza, i zao mi je sto i ja duze nisam verovala u njega jer su samnom roditelji uvek razgovarali ozbiljno "Kao sa odraslom". Kada pokusam da se setim dokle sam verovala, ni ne mogu, oduvek sam znala, uvek su me samarali istinom, nisu mi dozvoljavali da mastam.
U stvari nisu zeleli da se ukljuce u moje mastarije a to mi je tako trebalo, i treba svakom detetu. Pruzite im to zadovoljstvo ako ga vec niste pokvarili.
Ceo zivot ce ih samarati surova istina a to se zove odrastanje i zivot, pa ako su deca, neka budu deca mozda i vi pocnete opet da verujete i uzivate u Deda mrazu.

Back