Da li čuvate ambalažu?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.857
Da li čuvate kutije, tegle, flaše i sl. ako vam se svide i mislite da možete da ih iskoristite za nešto?

reusing-packaging-materials.jpg

Ovisi koje ambalaze, original kutije od elektronskih uredjaja cuvam, u njima uvijek bude i racun, cisto da ne moram lomiti glavu ako se dogodi da se nesto pokvari u garancijskom roku, ne moram kao ludjak prevrtati sve ladice u kuci u potrazi za racunom.

niko ne skuplja luimene kutije od keksa?
ništa ne čuvam nemam toliko veliki prostor za čuvanje ambalaža a i kad izvadiš proizvod iz kutije šta bi s njom pametnije mogao da uradiš nego da je se rešiš.

limene kutije od danskog puter keksa su već nešto drugo. mada sam podelaila svima okolo i zadržala sam nekoliko kutija baš juče naleteh na njih ispod jednog ormara bleje i skupljaju prašinu
ali neka ih za svaki slučaj možda se puter keks vrati nekim čudom :lol:

ništa ne čuvam nemam toliko veliki prostor za čuvanje ambalaža a i kad izvadiš proizvod iz kutije šta bi s njom pametnije mogao da uradiš nego da je se rešiš.
limene kutije od danskog puter keksa su već nešto drugo. mada sam podelaila svima okolo i zadržala sam nekoliko kutija baš juče naleteh na njih ispod jednog ormara bleje i skupljaju prašinu
ali neka ih za svaki slučaj možda se puter keks vrati nekim čudom :lol:
Jel su povod za to kutije kao kutije ili to što su od "danskog puter keksa"? :lol:

Inače sećate se svi da su se do 80ih naplaćivale kese u radnjama.
Kad je moja pokojna baba umrla, pa došlo vreme da se iznesu sve stvari iz njene sobe ,moji roditelji su bili u šoku kada su shvatili da je ono od čega su godinama mislili da je dupli jogi dušek zapravo jogi dušek i kese.
Baba je štekala kese pod dušek u toj meri da je napravila još jedan od njih.😵‍💫
Tako da čuvanje kojekakvih ambalaža me prvo asocira na to

Kesa od mleka se ne baca:baba:
Da bre sećaš se onog pkb mleka u beloj kesi sa zelenkastim slovima.
Komša marija ih je prala pa ih okači na konopac da se suše i to onako sve "pod konac" ko vojnike ih naređa jbt :lol:
E kad sad malo bolje razmislim, pitam se koji moj ih je uopšte prala i čuvala. U ono vreme nije bilo zamrzivača u tolikoj meri

Pa deci se spremaju kiflice za uzinu
One PKB-ove kifle pakovane po dve u providnu kesu sa plavim i crvenim slovima su najbolje kifle. Kifla sa puterom i čajnom i kifla sa puterom i džemom za užinu.:aha:
Pa ih keva svaku posebno umota u salvete i vrati u originalnu kesu. A onda kad se sve to ugnjeći u torbi, na odmoru jedeš sendvič od kifle sa puterom,čajnom i papirom tj puterom,džemom i papirom.
Slatkoća :zaljubljena:

Staklenke sam navikla još od detinjstava oprati i ostaviti.Nešto za zimnicu, nešto za proizvode koji su u pvc ambalaži da se prespu...razna namena.
No, jednog dana prestalo je da se sprema zimnica, a meni je ostala navika da posle upotrebe perem tegle i flaše.Na sreću, uvek imam kome da ih dam, pa ne uzimaju prostor.Tako je i sa limenkama.Razdeli se.
Uhvatim povremeno sebe kako počnem da perem neku staklenku, zapitam se što li to radim, i lepo je bacim u smeće.Mislim da je prešlo u okp. :confused: pa se obradujem kad i ne pokušam da nešto takvo operem.

Back