Da li cu rasti jos?

Sve zavisi od genetike,to ne mozes da znas i da ti neko prognozira ovde.
Ko god ti kaze hoces ili neces,lupa.
Postoji nacin da se sazna visina.
Na "Institutu za majku i dete" cini mi se da se moze uraditi analiza,uzmu ti uzorak kostanog tkiva valjada(nisam siguran pa necu da lupam) i jos necega i kazu ti visinu do koje ces porasti,naravno 2-3 cm gore dole.Mislim da je to malo skuplje.

Pozz svima ako bi neko mogao da mi da odgovor na moje pitanje iako se bojim da ga znam.

Ovako visok sam 171 cm ,imam 16 godina krenuo sam 1. srednju. Tata mi je visok 168cm, Mama 170cm ,a sestra 176cm.

E sad da li ima sanse da porastem do 180cm xd. Planiram da snimam kosti da vidim imali sanse,ali ovako sta vi mislite :D

Hvala unapred.

Pozz svima ako bi neko mogao da mi da odgovor na moje pitanje iako se bojim da ga znam.

Ovako visok sam 171 cm ,imam 16 godina krenuo sam 1. srednju. Tata mi je visok 168cm, Mama 170cm ,a sestra 176cm.

E sad da li ima sanse da porastem do 180cm xd. Planiram da snimam kosti da vidim imali sanse,ali ovako sta vi mislite :D

Hvala unapred.

Postoje realne sanse da porastes do recimo 175,176,vise od toga je malo verovatno.
Snimanje ti ne bih preporucio,jer si jos uvek mlad i razvijas,te je sigurno da se tzv.epifizne hrskavice na dugim kostima nisu zatvorile.

Uzivaj u najboljim godinama,i ne brini,jer svakako nisi nizak,ocekuje te prosecna visina,tako da nemas razloga da brines. :-)

P.S. Ubuduce ovakva pitanja postavljaj pedijatru,jer od njega svakako mozes ocekivati,a odgovori na forumu mogu i ne moraju biti tacni.

Hvala unapred.

Danas postoje prilicno precizne metode prognoze rasta, pod uslovom normalnog nacina zivota (u slucajevima kada se javi neka bolest i sl. to je znatno komplikovanije), najcesce rentgenskim snimkom leve sake se vidi stepen osifikacije kostiju i na osnovu odredjenih algoritama se proceni konacna visina sa greskom od oko + - 3cm. Ako zatreba jos neka info slobodno pitaj. Pozzz

Back