Da li ćete se vakcinisati protiv korona virusa?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
fakat da nema jos uvek naznaka da ce vakcine protiv famozne Korone biti uskoro, dotle na forumu slede prepucavanja ko hoce ili nece primiti vakcinu...Moje razmisljanje ide u pravcu da cu je primiti ukoliko je bude..ne uskracujem pravo drugima da je ne prime ukoliko ne zele nego samo savetujem da promisle dobro jer ce u tom slucaju biti potencijalni sirioce zaraze..kod nas recimo uSRM ne jenjava broj zarazenih jer je svako profesor iznad profesora pa su verski poglavari doneli odluke o pobedi nad koronom a nisu n i zavrsili Teologiju a kamoli medicinu..Meni ostaje da u svakoj prilici nosim masku i drzim socijalni razmak od 2m...bojim se da ce tako da traje veoma dugo a vec je najavljen drugi krug..

ali ako si ti vakcinisan, mi ne mozemo da te ugrozimo....mozemo da ugrozimo samo one iste, kao sto smo mi sami.

poenta cele price o vakcinama je da nista ne pomazu vec da mogu ozbiljno da ti uniste zivot
Pa uglavnom je takos s svakom vakcinom...nije vakcina stopostotni dobitak...ono upalibar kod 70 posto gradjanstva sto je uglavnom uslov za pustanje u prodaju...usput neko nastrada a industrija tvrdi zanemarljiv broj prema onima kod kojih vakcina upali...ne znamo zasad kakav je slucaj s Kovidom 19 jer ga jos nema u prometu..

sta god, ali to ne osporava cinjenicu da bi ti zdrave ljude primorala da se vakcinisu i to uz oduzimanje gradjanskih prava, ako odbiju, makar te vakcine bile izrazito stetne po njih, samo da bi ti ostala ziva, jer mozda ti spadas u onu grupu koja vakcinu i ne bi smela da primi. a sto bih ja za tebe gradila kolektivni imnunitet? meni dovoljna moj sopstveni imunitet.
Da ponovimo gradivo :
Postoje OBAVEZNE i samo PREPORUČENE vakcine.
Vakcina za Covid 19 NE POSTOJI, sve dok neka od oko 150 vakcina koliko se trenutno u svetu ispituje ne bude odobrena.
Koliko znam, ta vakcina , (kada je bude, a ko zna kada će i ta odobrena stići do nas.) će biti samo - preporučena.
Ovo pišem već treći ili četvrti put.
O čemu ti lupetaš pominjući mene u vezi pomenute vakcine, to samo ti znaš. 😎

Poslednja izmena:
А потеже се питање одговорности када се оспоравају мере и размере ове шараде.
Па када неки од нас изразе сумњу и дозволе себи и да се спрдају, што да не, буду прозвани као неодговорни и безобзирни иако сви знају да немамо везе са медицином и да је то лични, лаички став.
А када се неко лажно представља а то овде није усамљен случај, износи (као) стручно мишљење и дели савете, они са повезом на очима обмануто климају главом подржавајући истинску неодговорност :lol:

pa i moja mama je bila tezak hronicni bolesnik, pa puskom nisu mogli da je nateraju da primi vakcinu protiv gripa. i znas sta...nikada nije imala grip, osim one godine kada je vakcinu primila. tek posle toga nisu mogli da joj kazu da mora, rekla da ce nekog da bije, ako pokusaju da je vakcinisu i da ce da se pozove na neuracunljivost, jer su je nasekirali sa vakcinacijom i da joj je skocio secer. :zcepanje:

Da ponovimo gradivo :
Postoje OBAVEZNE i samo PREPORUČENE vakcine.
Vakcina za Covid 19 NE POSTOJI, sve dok neka od oko 150 vakcina koliko se trenutno u svetu ispituje ne bude odobrena.
Koliko znam, ta vakcina će biti samo - preporučena.
Ovo pišem već treći ili četvrti put.
O čemu ti lupetaš pominjući mene u vezi pomenute vakcine, to samo ti znaš. 😎

znamo svi da vakcina ne postoji i ja se nadam da nece nikada postojati da se takvi kao ti ne bi pozivali na oduzimanje gradjanskih prva onima koji ne zele da se vakcinisu. a ti se bodi sa cim god oces.

u srbiji te niko ne primorava na lecenje, mozes da odbijes lecenje, ako smatras da ce doneti vise problema, nego koristi. a ovamo bi da uvode obaveznu vakcinu.

recimo, posto ja imam diskus herniju, meni se 2017 godine poceo sam od sebe da se pomera prst do palca na desnoj nozi, usled dugotrajnog pritiska na nerv, ja sam vec isla kod neurohirurag i covek me je za to poslao kod neurologa, ja sma odbila neurologa i otisla da mi kiroprakticar pomera disk od nerva. uz sve rizike koje donosi kiropraktika, plus kod tog istog kiroprakticara sma imala turu terapija od 5 komada po tretmanu, plus akupunkturu, ali ne istocnu, nego zapadnu, a cilj bodenjaa (sterilnom) iglom je da se opusti misic u lumbalnom delu. moj izbor je bio da mi neurolog za to stanje ne da saku lekova, koji bi stetili mom organizmu, vec da izaberem prirodniji nacin lecenja, a rezultat je bio oporavak nerva.

a sta bi bilo da sam ja pristala slepo na lekove koje prepisuje neurolog...vrv bi mi propala jetra, zeludac, a ne bih se resila osnovnog problema.

Pa uglavnom je takos s svakom vakcinom...nije vakcina stopostotni dobitak...ono upalibar kod 70 posto gradjanstva sto je uglavnom uslov za pustanje u prodaju...usput neko nastrada a industrija tvrdi zanemarljiv broj prema onima kod kojih vakcina upali...ne znamo zasad kakav je slucaj s Kovidom 19 jer ga jos nema u prometu..
vakcinisani ljudi su bolesljiviji od nevakcinisanih
ako su sve vakcine do sad bile lose bice i ta nema razloga da ne bude
i da si ti taj kome se to desilo ne bi tako razmisljao, posto izgleda spadas u grupu koja ne moze da uci sa tudjih gresaka nego mora da se opece da bi shvatila

@Mister
Nosis masku i rukavice, drzis rastojanje i ribas ruke da se zastitis od virusa a onda odes kod dr da ti isti taj virus iglom uspricaju u organizam. Mislis da su ga naucnici osvestali pa pristajes a rugas se tim vernicima u Boga. Nauka nije religija i u njoj ne postoji jednoumlje kako ti shvatas nauku. Skorojevici koji su veru u Boga zamenili verom u nauku samo mogu ovako maloumno da proganjaju one koji ne misle kao oni. Ti cak i ne znas da vakcinisani obolevaju i pored vakcine i da su zarazni a upiru prstom na zdrave ljude da ih ugrozavaju.

ili sa bromazepamom. dali mi zbog diska bromazepam, kao da mi opusti misice. ja popila 3-4 puta i posle toga pocnem da osecam opstu malaksalost i slabost, posebno u nogama. ja se uplasila da nije disk nekako dosao do kicmene mozdine i klikne mi - procitam kontraindikacije za bromazepam. kad ono moze biti opsta slabost. ja prestala da pijem i posle par dana se vratila u normalu, osim sto mi je trnula desna noga, ali slabosti nije bilo. jos mi lekari rekli - nemoguce. e pa moguce je. ko sto je moguce da od eritromicina dobijem blagi kolicni napad.

ova gloopaca se jos cereka...za nju je samo :mrgreen:

brasno-danubius-meko-t-400-1kg-1006006-large.jpg

upravo zbog tih koji nastradaju svako ima pravo za sebe da izabere dal ce se vakcinisati, ako uopste nadju vakcinu protiv covida. ako ti smatras da ces imati benefite od vakcinacije i da je za tebe virus opasniji, vakcinisi se. ako ja smatram, a smatram, da covid 19 nece imati poguban uticaj na mene, kao sto moze imati vakcina, moje je pravo da se ne vakcinisem, bez posledica po svoja gradjanska prava. to je sva mudrost i na to se sve svodi.

@Mister
Nosis masku i rukavice, drzis rastojanje i ribas ruke da se zastitis od virusa a onda odes kod dr da ti isti taj virus iglom uspricaju u organizam. Mislis da su ga naucnici osvestali pa pristajes a rugas se tim vernicima u Boga. Nauka nije religija i u njoj ne postoji jednoumlje kako ti shvatas nauku. Skorojevici koji su veru u Boga zamenili verom u nauku samo mogu ovako maloumno da proganjaju one koji ne misle kao oni. Ti cak i ne znas da vakcinisani obolevaju i pored vakcine i da su zarazni a upiru prstom na zdrave ljude da ih ugrozavaju.
nemam problema s verskim vodjama i teologijom kao nauka..medjutim nije verski poglavar onaj koji ce odluciti kad je dobijena bitka s Kovidom nego je ipak nauka ta koja ce reci pobedili smo Kovid ili nismo..dotle nek se verski vodje drze svojih ingerencija..

80% nevakcinisanih koji dodju u kontakt sa virusom gripa ili covida nema ni simptome a postane imuno. Da bi epidemija gripa prosla od 60 do 80% ljudi mora doci u kontakt sa virusom gripa a ovim tempom tamnicenja zdravih ljudi karantina, policijskih casova, rukavica i maski epidemija nece proci za 60 godina. Cekaju vakcinu pa kad vas sve nabodu onda mozete da se razboljevate koliko hocete nece vas brojati kao sto ne broje ni autisticnu decu i umrle od ostalih bolesti....ali to je za mnoge visa matematika.

nemam problema s verskim vodjama i teologijom kao nauka..medjutim nije verski poglavar onaj koji ce odluciti kad je dobijena bitka s Kovidom nego je ipak nauka ta koja ce reci pobedili smo Kovid ili nismo..dotle nek se verski vodje drze svojih ingerencija..

Vakcinisi se ko ti brani. Da mene ne vijaju sa vakcinama ne bi me bilo briga ni ko hoce ni ko nece da se vakcinise.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back