Da li cenite lik i delo pokojnog mitropolita Amfilohija?

Da li cenite lik i delo pokojnog mitropolita?

• Ukupno glasova
    5
Autorska tema

Sve cesci napadi i osude na Amfilohija, koji je bio poznat kao osoba koja se suprostavljala Milu Djukanovicu i Vucicu.

Ne retko je obojicu nazivao izdajnicima.

Cinjenica je da je pokrenuo litije koje su dovele do pada diktatorskog rezima posle 30 god.

Da li postujete presvetlu dusu pokojnog Mitropolita?
A AV i MDj su i poslovni partneri.
U BG na vodi, npr...

Autorska tema

Sve cesci napadi i osude na Amfilohija, koji je bio poznat kao osoba koja se suprostavljala Milu Djukanovicu i Vucicu.

Ne retko je obojicu nazivao izdajnicima.

Cinjenica je da je pokrenuo litije koje su dovele do pada diktatorskog rezima posle 30 god.

Da li postujete presvetlu dusu pokojnog Mitropolita?

Де си капетане, јел си преживео онај нервни слом од пре неку ноћ, након што су ми избрисани постови, јел си успео мирно да заспиш? Видим да ти је требало мало времена да се опоравиш и да наставиш да отвараш ретардиране теме. Имао си јутрос промашај, видео сам да си хтео нешто слично да покренеш, само онако екстремно и надр.кано, како ни Комшија не ради.

Баш сам тада кренуо да те питам, ко то напада упокојеног Амфилохија и блати његов лик и дело?

А на ово питање да ли се поштује пресветла душа покојног митрополита Амфилохија, наравно. За све што је чинио за живота, закључно са литијама, остаће упамћен као велики. Има у његовом политичком деловању (јер се и црква на свој начин бави политиком) и неких спорних ствари, као када је 2006. године био прилично уздржан приликом референдума о независности ЦГ. Мило му је увек био захвалан на томе. Да ли је то био далековид потез о томе ће се можда расправљати наредним деценијама, али многи су то протумачили као неку помоћ Ђукановићу, штавише, можда и кључним потезом читаве приче која се завршила црногорским отцепљењем.

Али на крају није толико битно ни шта историчари и политичари пишу о неком, већ шта народ мисли. А српски народ у Црној Гори га је видео као великог вођу, заштитника и свеца. Због свега што је учинио за српски народ нека му је вечна слава и хвала.

Блаженопочивши Митрополит Амфилохије Радовић је урадио такву Божију мисију која је у равни са мисијом Св.Василија Острошког ! Готово сам уверен да ће га Господ пројавити као новог српског Светитеља у годинама које долазе.

Де си капетане, јел си преживео онај нервни слом од пре неку ноћ, након што су ми избрисани постови, јел си успео мирно да заспиш? Видим да ти је требало мало времена да се опоравиш и да наставиш да отвараш ретардиране теме. Имао си јутрос промашај, видео сам да си хтео нешто слично да покренеш, само онако екстремно и надр.кано, како ни Комшија не ради.

Баш сам тада кренуо да те питам, ко то напада упокојеног Амфилохија и блати његов лик и дело?

А на ово питање да ли се поштује пресветла душа покојног митрополита Амфилохија, наравно. За све што је чинио за живота, закључно са литијама, остаће упамћен као велики. Има у његовом политичком деловању (јер се и црква на свој начин бави политиком) и неких спорних ствари, као када је 2006. године био прилично уздржан приликом референдума о независности ЦГ. Мило му је увек био захвалан на томе. Да ли је то био далековид потез о томе ће се можда расправљати наредним деценијама, али многи су то протумачили као неку помоћ Ђукановићу, штавише, можда и кључним потезом читаве приче која се завршила црногорским отцепљењем.

Али на крају није толико битно ни шта историчари и политичари пишу о неком, већ шта народ мисли. А српски народ у Црној Гори га је видео као великог вођу, заштитника и свеца. Због свега што је учинио за српски народ нека му је вечна слава и хвала.
Bote, tvoje kolege su juce i kasno u noc ponizavali njegovu svetlost, ekektrika hiks ili kako vec da je naziv nsordnjackog skota bota kao i njegosa...
Vidim da i dacic ima slicne prezire odjednom prema njegosu...

Aj da vidimo botine sta kazu i ostali...

TO STO SI KURV. ANJSKI POKUSAO DA OPLJUJES MITROPOLITA I OKRIVIS DA JE DOPRINEO OTCEPLJENJU PASIVNOSCU OKO REFERENDUMA, dok mu se kao zahvaljujes, NECE PROCI ljigavce bezmozdani...

Covek je uvjek radio na smirenju tenzija, a to su bili vreli dani usijans atmosfera, djukanovic bi jedva docekso da su izbili sukobi...

AMFILOHIJE NIJE ZELEO DA POTPIRUJE SUKOBE IKADA I SVSKO NORMALAN TI NE BI CINIO S OBZIROM NA DOGADJANJS PRE OKO RASPADA U SFRJ...

da je litije pokrenuo pre otcepljenja crne gore ne bi mu se sta imalo zameriti

to sto mu je nesto crkvene imovine bilo vaznije od * kolevke srpstva*

baca tamnu senku na njegova delovanja

ma kako ga vernici uzdizali, ali oni vole da vide ono cega nema

Управо. Било је тушта и тма разлога за народну побуну али их, ето, није било. Није било битно као имовина, е ту су већ устали.
Штета преварених Срба, да поновим.

Bote, tvoje kolege su juce i kasno u noc ponizavali njegovu svetlost, ekektrika hiks ili kako vec da je naziv nsordnjackog skota bota kao i njegosa...
Vidim da i dacic ima slicne prezire odjednom prema njegosu...

Aj da vidimo botine sta kazu i ostali...

TO STO SI KURV. ANJSKI POKUSAO DA OPLJUJES MITROPOLITA I OKRIVIS DA JE DOPRINEO OTCEPLJENJU PASIVNOSCU OKO REFERENDUMA, dok mu se kao zahvaljujes, NECE PROCI ljigavce bezmozdani...

Covek je uvjek radio na smirenju tenzija, a to su bili vreli dani usijans atmosfera, djukanovic bi jedva docekso da su izbili sukobi...

AMFILOHIJE NIJE ZELEO DA POTPIRUJE SUKOBE IKADA I SVSKO NORMALAN TI NE BI CINIO S OBZIROM NA DOGADJANJS PRE OKO RASPADA U SFRJ...

Извини да сам знао да ћеш поново да подивљаш не бих те овако прозвао. Хвала Амфилохију на свему што је учинио и што није учинио. Чак није битно шта ја мислим о њему, већ народ, а народ је доле рекао своје.

Надам се да имаш исту врсту заштите и према благопочившем патријарху Иринеју, који је овде најстрашније пљуван само зато што малтене он лично не анатемише Алека и не прогласи га за издајника и не поведе протесте против њега. Па твоји ретардирани другари најављивали да се малтене исписују из Српске православне цркве и да мењају веру ако патријарх не окрене леђа великом вођи. Иначе увреде најдиректније које је добијао превазилазе све што је икада лоше речено о покојном Амфилохију.

Ајде сада, умиј се, позови стражаре да закључају врата кавеза, да се мало смириш.

Извини да сам знао да ћеш поново да подивљаш не бих те овако прозвао. Хвала Амфилохију на свему што је учинио и што није учинио. Чак није битно шта ја мислим о њему, већ народ, а народ је доле рекао своје.

Надам се да имаш исту врсту заштите и према благопочившем патријарху Иринију, који је овде најстрашније пљуван само зато што малтене он лично не анатемише Алека и не прогласи га за издајника. Па твоји ретардирани другари најављивали да се малтене исписују из Српске православне цркве ако патријарх не окрене леђа великом вођи. Иначе увреде најдиректније које је добијао превазилазе све што је икада лоше речено о покојном Амфилохију.

Ајде сада, умиј се, позови стражаре да закључају врата кавеза, да се мало смириш.
Dzaba mu se zahvaljujes KAD SI GA IZMEDJU REDOVA NA KURV. ANJSKI NACIN OPTUZIO DA JE MALTENE POMOGAO MILU U REFERENDUMU!

Dzaba mu se zahvaljujes KAD SI GA IZMEDJU REDOVA NA KURV. ANJSKI NACIN OPTUZIO DA JE MALTENE POMOGAO MILU U REFERENDUMU!

Нисам га курвањски прозвао. Има мрљу на свом политичком ангажману да није Митрополију црногорско-приморску укључио у кампању, иако је то институција која има поверење много већег дела народа од оних који се изјашњавају Србима. И истина је да му је Мило био захвалан на томе и истицао је да је Црква тада имала умирујућу улогу на читаву ситуацију. Иако је од тог тренутка сваким даном све више Мило кидисао на цркву, иако је Амфилохије након тога увидео да Мило ипак није неко ко ће поштовати СПЦ, односно Митрополију, јер такав политички бандит неће да трпи да у свом феуду има некога или нешто са киме би делио власт.

И грешке које су направљене 2006. делимично су исправљене литијама 2020. године, али тек након што је СПЦ доле директно нападнута.

Али ти ми ниси ни одговорио, да ли имаш сличну страст према патријарху Иринеју, кога су твоји ретардирани другари проглашавали за самог ђавола.

Poslednja izmena:
Amfilohije nije pokrenuo litije, vec narod. A njemu je ostalo ili da se stavi na celo litija ili da ostane bez vernika.

Na celu litija je gledao da ih stisava, ali nije uspeo. Cak je i poceo pregovore sa Markovicem.

Kad nista nije uspelo, podmetnuo je Srbima Krivokapica i pretio im sa Ostroga da ne smeju uci u vladu.

Sve ovo sto se desava u CG vise je njegovo maslo nego Djukanovicevo.

Njegovim odlaskom Srbima definitvno svanjiva u CG bez obzira na sve teskoce narod se definitivno probudio.

Evo ga VUCICEVAC OD GUZICE DO PETE!

SRAM TE BILO BLAVORU, DZUKELO BESTIDNA DA PLJUJES AMFILOHIJA!

Ево апелујем да они који не мисле као ти да се не оглашавају на овој теми, иако је овај форум ваљда отворен за различита мишљења, не зато што ћеш неког прозвати ботом или вређати, већ зато што ћеш дефинитивно шлогирати.

Шта ће бити ако кажем да су црногорској независности кумовали и руски бизнисмени који су били у дилу са Милом, са или без благослова Кремља, па ти ћеш човече завршити на респиратору. А то никако не желимо. Дај објави још милион претећих и увредљивих постова, узми нешто за смирење и одспавај.

Ево апелујем да они који не мисле као ти да се не оглашавају на овој теми, иако је овај форум ваљда отворен за различита мишљења, не зато што ћеш неког прозвати ботом или вређати, већ зато што ћеш дефинитивно шлогирати.

Шта ће бити ако кажем да су црногорској независности кумовали и руски бизнисмени који су били у дилу са Милом, са или без благослова Кремља, па ти ћеш човече завршити на респиратору. А то никако не желимо. Дај објави још милион претећих и увредљивих постова, узми нешто за смирење и одспавај.

ne boj se nece se on slogirati on se zapravo cereka jer bez ikakvog razloga ide i vredja sve zivo, tako da ce uskoro u banovinu.

Шта ће бити ако кажем да су црногорској независности кумовали и руски бизнисмени са или без благослова Кремља, па ти ћеш човече завршити на респиратору. А то никако не желимо. Дај објави још милион претећих и увредљивих постова, узми нешто за смирење и одспавај.
Reko si da niko ne pljuje amfilohija pa kur. vanjski ga optuzio za referendum, a sad branis onog ko otvoreno pljuje po amfilohiju izgovarajuci lazi

Poslednja izmena od moderatora:
Amfilohije nije pokrenuo litije, vec narod. A njemu je ostalo ili da se stavi na celo litija ili da ostane bez vernika.

Na celu litija je gledao da ih stisava, ali nije uspeo. Cak je i poceo pregovore sa Markovicem.

Kad nista nije uspelo, podmetnuo je Srbima Krivokapica i pretio im sa Ostroga da ne smeju uci u vladu.

Sve ovo sto se desava u CG vise je njegovo maslo nego Djukanovicevo.

Njegovim odlaskom Srbima definitvno svanjiva u CG bez
obzira na sve teskoce narod se definitivno probudio.
Za ovakve uvrede, posten narod se se. re na svaku tvoju rjec...

Za ovo si zasluzio ban ali ja ne kmecim ko ti

Reko si da niko ne pljuje amfilohija pa kur. vanjski ga optuzio za referendum, a sad branis onog ko otvoreno pljuje po amfilohiju izgovarajuci lazi

Jer si iz iste fekalije

Као што рекох, нисам кур-вањски оптужио, већ сам отворено рекао оно како је било и како многи други имају поглед на тај период. Али ако желиш да причаш о нечијем лику и делу рационално, онда сагледај све што је чинио или није чинио у том историјском тренутку. Ако хоћеш догматски нешто да гледаш, онда спремај ломаче да спаљујеш оне који нису сагласни са начином на који размишљаш.

Срам било уср.ане ботове што су се усудили да се питају зашто се Митрополија црногорско-приморска под Амфилохијем 2006. године није више ангажовала у кампањи за останак заједничке државе. Како су се ти крезуби сендвичари усудили да питају нешто тако очигледно, одакле право. Отприлике то су твоји "аргументи" у расправи.

• Haha
Reactions: Hix

Back