Da li ce u Srbiji ikad biti bolje?

Većina prijatelja moje dece su u IT sektoru i niko ne zarađuje manje od hiljadu eura mesečno.Uz to svi kopaju
kriptovalute i polako postaju japiji.
Ono šta ne valja u svemu tom je ignorisanje države koja je troma i neprofitabilna finansijska institucija.
Umorni đin na staklenim nogama...
A nije beznačajno pitanje:šta će biti s državom?
Integrisanje Srbije u EU ne može značajno promeniti ekonomsko stanje ove regije EU koja ima prezaduženu firmu
(državu) s velikim brojem zaposlenih koji slabo privređuju i u kojoj svako pokušava da je potkrada ili iskoristi finansijski.
Otud se traži od Srbije da rasproda sve javne firme i da nema privrednog subjekta već da se svede na finansijski servis firmama i građanima!
Pominje se Češka republika!
Država Češka nema privrednih subjekata! I diciplina skoro japanska!
A i lopova i secikesa ni stoti deo u odnosu na državni aparat Srbije.
Kakogod,najveći problem u Srbiji je sirotinjski mentalitet (skoro pa Ciganski!) ,a što se može lako ilustrovati baš slikom tih nastajućih "japija"
koji se "izdrkavaju" s "dobrim automobilima" luksuznim stanovima ,markiranom odećom i slićnim budalaštinama,umesto da zagrizu u posao još ozbiljnije i šampionski!
Nedostaje strašno pobednički-šampionski mentalitet!
ne znam kako vi, ali ja prvo necu da se pravim vazna i govorim cifre, ali mi ovde koliko god da zaradjujemo, a zaradjujemo bas uvek moramo da se sabiramo i oduzimamo
I nikad nam jos nije preteklo
Ne smem ni da pricam, ne razumem kako uspevamo sve da potrosimo
Mozda nam se povecavaju ambicije, nekretnine i tako to
Ali gledam ih, garant imaju manje para od nas, a voze neka silna kola, camce i trejlere, kamione...
te banke nam samo uvaljuju kreditne linije, svakakve kartice... vise i ne znamo koliko ih imamo
I nekome se apetiti omaknu kontroli

Problem broj jedan u Srbiji je lenjost, otpadanje i cekanje.
Problem broj dva je zamlacivanje (pogledajte se u ogledalo).
Vi ste problem.

ne znam kako vi, ali ja prvo necu da se pravim vazna i govorim cifre, ali mi ovde koliko god da zaradjujemo, a zaradjujemo bas uvek moramo da se sabiramo i oduzimamo
I nikad nam jos nije preteklo
Ne smem ni da pricam, ne razumem kako uspevamo sve da potrosimo
Mozda nam se povecavaju ambicije, nekretnine i tako to
Ali gledam ih, garant imaju manje para od nas, a voze neka silna kola, camce i trejlere, kamione...
te banke nam samo uvaljuju kreditne linije, svakakve kartice... vise i ne znamo koliko ih imamo
I nekome se apetiti omaknu kontroli

Problem broj jedan u Srbiji je lenjost, otpadanje i cekanje.
Problem broj dva je zamlacivanje (pogledajte se u ogledalo).
Vi ste problem.

Kad god hoćeš nešto da promeniš uvek kreni od sebe i okoline na koju imaš uticaj (porodica, prijatelji kolege sa posla ). To je nešto što svako od nas može da učini ako želi promene.

Kad god hoćeš nešto da promeniš uvek kreni od sebe i okoline na koju imaš uticaj (porodica, prijatelji kolege sa posla ). To je nešto što svako od nas može da učini ako želi promene.

Da, ne mozes ocekivati razlicite rezultate ako nista ne promenis u svom ponasanju.

Iz sopstvenog iskustva mogu da kazem da je meni pomoglo u povecanju produktivnosti prioretizacija. Kada sam napravila listu stvari koje moram da uradim ostalo je strasno malo vremena za stvari koje ne moram te sam ih potpuno eliminisala iz glave i prostora, imam mnogo cistiju sliku svojih planova i mogucnosti. Svako to mora uraditi za sebe. Ima stvari koje bih rado delegirala u buducnosti.

Da, ne mozes ocekivati razlicite rezultate ako nista ne promenis u svom ponasanju.

Iz sopstvenog iskustva mogu da kazem da je meni pomoglo u povecanju produktivnosti prioretizacija. Kada sam napravila listu stvari koje moram da uradim ostalo je strasno malo vremena za stvari koje ne moram te sam ih potpuno eliminisala iz glave i prostora, imam mnogo cistiju sliku svojih planova i mogucnosti. Svako to mora uraditi za sebe. Ima stvari koje bih rado delegirala u buducnosti.

U poslu i životu koristim planer i od kako ga koristim sve stignem da uradim još i ostane slobodnog vremena za forum. Nisam verovao dok nism probao stvarno je dobra stvar u samoorganizaciji.

U Srbiji nece biti bolje sve dok se svest svakog pojedinca ne promeni, i ne pocne svaki pojedinac da se ponasa moralno i gradjanski odgovorno.
Jer u tome je razlika izmedju razvijenih i nerazvijenih zemalja: u stepenu razvoja gradjanske svesti.

Medjutim, u Srbiji je sada jaca nego ikad moda, u kojoj je gradjanska svest nepozeljna. Vucicevi botovi ljude sa visoko razvijenom gradjanskom svescu nazivaju "gradjanistima", i to u pogrdnom smislu, kako bi sirili "krezubu svest" polupismene sirotinje (koje je u vecini). I zato dobijaju izbore: ne zato sto osvajaju birace, vec zato sto uzgajaju birace: birace sa zatucanom krezubom svescu.
U toj krezuboj svesti, ludi vide samo onih par crvenih sto im daju za izbore, konzervu i sendvic, a izmedju izbora, zadovoljavaju se sto ih vlast hrani mrznjom prema komunjarama, zutima, Sorosu, nekoj tamo nebitnoj sminkerki-twiterasici, i slicnim likovima.

Dokle god ta zatucana-krezuba svest bude u vecini, u Srbiji nece biti bolje. Niti moralno, niti ekonomski, niti ikako.

To je uzrok - sve ostalo su posledice.

U poslu i životu koristim planer i od kako ga koristim sve stignem da uradim još i ostane slobodnog vremena za forum. Nisam verovao dok nism probao stvarno je dobra stvar u samoorganizaciji.

To je super ako mozes, aali ja zaboravim na moj planer. Ono sto kod mene radi su lepljivi papiri podsetnici koje lepim na mesta koja su mi cesto u vidokrugu, u svoj planer pisem debilne stvari poput "ne veceraj" ili jos ludje "ne jedi slatko".

Прехрамбени прозводи у Србији су врхунског квалитета.

Пилећа прса од 800 грама и свежа, нећаш наћи ни у једној шведској трговини.

Једемо Црвенка и кексе и у Штоколму. !

Kupi biološko što jedeš taj otpad od 40kruna.. Plati 130 - 150

Bez radne snage u Srbiji,nema ni neke proizvodnje.Drugi problem je da i ako nađete radnu snagu ta radna snaga
želi i da preduzme ne samo poso već i novčanik a to je teško da bi neko nekom dao da mu novčanikom upravlja.
To obaveštenje iz prve ruke,pa tumačite kako volite.

Ja imam drugačije iskustvo doduše iz trgovine ne iz proizvodnje. Malo je teže naći kvalitetnog radnika ali ih ima. Treba vremena da nauče posao ali se to na kraju isplati: Radio sam u porodičnoj firmi koja je osnovana 1991g. Ljudi sa kojima sam radio su tu zaposleni i preko 20g, oni koji se nisu uklopili u kolektiv su sami otišli. Veći je problem naći menadžera koji će da vodi posao, jer koliko god da ga platiš on uvek misli da vredi više i računa koliko si ti zaradio. To je problem mentaliteta.

Ja imam drugačije iskustvo doduše iz trgovine ne iz proizvodnje. Malo je teže naći kvalitetnog radnika ali ih ima. Treba vremena da nauče posao ali se to na kraju isplati: Radio sam u porodičnoj firmi koja je osnovana 1991g. Ljudi sa kojima sam radio su tu zaposleni i preko 20g, oni koji se nisu uklopili u kolektiv su sami otišli. Veći je problem naći menadžera koji će da vodi posao, jer koliko god da ga platiš on uvek misli da vredi više i računa koliko si ti zaradio. To je problem mentaliteta.

Ja Vam kažem samo iz svog iskustva i iz svoje situacije a to izgleda nije isto.Meni je rečeno u poreskoj upravi
(hteo sam da prijavim radnika) da je to izvodljivo ali treba da živim u Srbiji ili da nekog ovlastim da je tamo i da
je na raspolaganju državi.Ukoliko državnim organima zatrebam moraće umesto mene kod njih moj zastupnik.
Raspitajte se i recite čovek živi u inostranstvu i ako uzme radnika mora li dati nekom ovlašćenje kako bi ga
neko zastupao.Baš me interesuje jel ste Vi bolje sreće.

Kupi biološko što jedeš taj otpad od 40kruna.. Plati 130 - 150

Да, постоји Habbys , које стварно подсећа на то домаће 3-3.5кг по пилету, то је изузетак
али 800 грама једна прса нећеш наћи у већем делу ЕУ.

Једноставно пиле је пиле , расло на кукурузу, а Србија високо котира у производњи кукуруза.

Ma frankova prva ruka je ciganija....
To nema veze sa vezom sa Srbijom...
To sto on zamislja ne bi cak ni u Svajcarskoj moglo...
Ovo je vec realnija stvar, ali tako je svuda po svetu, lojalnost se izgradjuje i nedrkanjem zaposlenih...
Toga nema u Srbiji.
Zasto?
Zato sto je menadzer ili vlasnik totalno nekorektan ali misli da je korektan jer ima neku pricu u glavi da su drugi jos gori Kinezi od njega...

Ovo sto je realan problem je taj seljacki tracarski mentalitet ciji deo si opisao sa gviri koliko je tvoja zarada.
Medjutim ima ljudi koji drugacije razmisljaju ali trziste rada ne dozvoljava takve radnike...
Iz jednostavnog razloga mentaliteta i kupca i poslodavca...
A svi se kriju iza etikete kvalitetan i strucan radnik...a strucnog ne zele, jer kosta vise nego priuceni nestrucan radnik i on im je miliji jer je ucenjen, tj veca sansa da trpi na duze staze.

Da bih pojasnio mozda efikasno stvar, kao nacelnik racunskog centra Elektrotehnickog fakulteta u Beogradu se bira cistacica, a ne dipl ing ili phd. Zasto? Pa zato sto cistacica nece naci bolji posao od upravnika racunskog centra, ne zbog nestrucnosti svoje nego i sto ima 15 godina do penzije, pa nece ni da mrda...
A koga god drugog da zaposle, on ce razvijajuci svoje vestine potraziti bolji posao za sebe.
To je mentalitet trzista radne snage sa oba kraja u Srbiji.
A onda se radnici tome prilagode i posle imate nemogucnost stvaranja logicnijeg ili bolje radne atmosfere.

Ikea kad je draftovala od 15000 prijava skoro, svako ko je izjavio da ocekuje platu preko 30.000 dinara je automatski eliminisan..A da ne govorim da Ikea nema blage veze sa Svedskom Ikeom, kao i sve po Srbiji.
Angazuje se domaci menadzer sa pohvalama koje je stekao tako sto je dobio prvo direktorsko mesto preko partije i naucio partijski i u medjuvremenu to uoblicio u neki kapitalizam Srpski..

Ali ne razumem zasto mislite da pojedinac oblikuje drustvenu klimu i okvir poslovanja, kad to radi drzava.
To vase promeni lokalno vazi samo ako nije u sukobu sa drzavnim i ako drzava dozvoli to menjanje, a u Srbiji iako zakonom ne zabranjuje, itekako zabranjuje u praksi..
Jer ce drugi koji vec imaju stele u inspekcijama i oni koji na nelegalan nacin dolaze do poslova i objekata izvrsiti pritisak na vas...
Najveca naiva je ocekivati u Srbiji da platis poreze i dazbine i da te niko ne dira....ma hajte, to jedva prolazi ako imas pogon u pickovcima i ako si malen, ono krpis do 20 radnika, a ustvari se gleda koliko kesha.

Да, постоји Habbys , које стварно подсећа на то домаће 3-3.5кг по пилету, то је изузетак

Једноставно пиле је пиле , расло на кукурузу, а Србија високо котира у производњи кукуруза.

Ovo je neka tema o sanjarima, jel da?

Prvo svako pile koje kupis u Srbiji je zestoko tretirano antibioticima u tovu...
Ali nek bude da je 50% tretirano a 50% kao nije...
Ono sto kupci primecuju kad kupe pile u Srbiji je da imaju bolove u zglobovima kao da dobiju privremeno giht.
Vecina u unutrasnjosti izbegava da kupuje u IDEA, Matijevic i ostalim VP mesarama pilice jer jeste skuplje kad ti solo poljoprivrednik kojeg nema za dupe sta da ujede donese pile, ali je pile na koncentratu hranjeno, nije ni to na zitu...

A ostalo je piletina koja je vrlo cesto sumnjivog kvaliteta, a cesto se javljaju ture kad pocnu pilici da crkavaju zbog zaraze, da cela tura ode iako nije dovoljno utovljena...
Tov pilica je masovan u Srbiji i trebalo bi po toj racunici da bude kvalitetan, ali kao i kod pasulja , domaci pasulj je 3,5e a pasulj u prodavnicama je 130din po kg iliti 1e.

Jos gora stvar je sa svinjskim proizvodima , tu tek mozes da dobijes svasta, jer tov je koliko toliko ok, ali stize mnogo iz argentine, sa kosova, iz bugarske, rumunije, pa nije retko da je najlakse usmrtiti svog psa tako sto mu das zivu dzigericu iz kasapnice nekog marketa...

Sto se tice velicine...
Prosek tezine prsa u Srbiji je oko 700g, ali se nadju i ona od 450g i ona od 1,2kg, dok je maksimum koji sam ja nasao 1,9 i 2,1kg...da ne poverujes, vise kao curece nego kao pilece...
A ono sto je cesto za prodajne lance u Srbiji je zamrzavanje odmrzavanje...tj cesto se kao sveza piletina prodaje zamrznuto pa odmrznuto pile...

Nije pile pile ... biološka pilad se hrane prirodno kreću se slobodno vani nema pencilina i hormona za rast a proizvodnja traje 3meseca.. Obično pile 14dana ubacuju sve moguće hemijske preparate.. tvoj izbor.. Tačno dobiješ ono što platiš..

Ja Vam kažem samo iz svog iskustva i iz svoje situacije a to izgleda nije isto.Meni je rečeno u poreskoj upravi
(hteo sam da prijavim radnika) da je to izvodljivo ali treba da živim u Srbiji ili da nekog ovlastim da je tamo i da
je na raspolaganju državi.Ukoliko državnim organima zatrebam moraće umesto mene kod njih moj zastupnik.
Raspitajte se i recite čovek živi u inostranstvu i ako uzme radnika mora li dati nekom ovlašćenje kako bi ga
neko zastupao.Baš me interesuje jel ste Vi bolje sreće.

Naravno da moraš imati svog čoveka ovde, ali to se onda drugačije radi traži se partner sa kojim ćeš ući u zajednički biznis. Ima ovde ljudi koji su spremni na ulože svoj novac u siguran posao i pošteni su. Godine krize nisu baš sve iskvarile. Može li kod vas da se otvori preduzeće a da odgovorno lice na živi u Švajcarskoj.

Nije pile pile ... biološka pilad se hrane prirodno kreću se slobodno vani nema pencilina i hormona za rast a proizvodnja traje 3meseca.. Obično pile 14dana ubacuju sve moguće hemijske preparate.. tvoj izbor.. Tačno dobiješ ono što platiš..

Ali takvo pile ne može da ima prsa od 800g. Takva prsa mogu imati samo tovni pilići koji su 100% na koncentratu i turnus traje 6 nedelja. Živina iz slobodnog uzgoja je sitnija jer se ne kljuka hemijom, samim tim je i skuplja jer treba mnogo veći prostor i duže vreme da se odrani a kvaliteti se ne mogu porediti.

Naravno da moraš imati svog čoveka ovde, ali to se onda drugačije radi traži se partner sa kojim ćeš ući u zajednički biznis. Ima ovde ljudi koji su spremni na ulože svoj novac u siguran posao i pošteni su. Godine krize nisu baš sve iskvarile. Može li kod vas da se otvori preduzeće a da odgovorno lice na živi u Švajcarskoj.

To već nisam u toku kako ide.Znam recimo od ikee da živi u Lozani mislim težak oko 80 milijardi inače skroman čovek
putuje vozom ali sada nisam u toku šta se radi.Ja recimo nisam neki milijarder a što se tiče mojih želja meni ne treba bilo
kakav partner da ulaže u neke moje poslove ja volim da ulažem ja ili bolje rečeno nameštenik radi ono što mu ja kažem
dršavi plaćam ono što joj dugujem a i radniku platu +socijalno i šta već treba a to nije izvodljivo na taj način zato ako mi
nešto treba za sada "crnjak" a kada država se malo razbudi menjamo strategiju ili ako je moguće prilagodiću se a
moguće manem se ćorava posla pa kome treba poso neka traži.Drugačije mi nije poznato.

Ma frankova prva ruka je ciganija....
To nema veze sa vezom sa Srbijom...
To sto on zamislja ne bi cak ni u Svajcarskoj moglo...
Ovo je vec realnija stvar, ali tako je svuda po svetu, lojalnost se izgradjuje i nedrkanjem zaposlenih...
Toga nema u Srbiji.
Zasto?
Zato sto je menadzer ili vlasnik totalno nekorektan ali misli da je korektan jer ima neku pricu u glavi da su drugi jos gori Kinezi od njega...

Ovo sto je realan problem je taj seljacki tracarski mentalitet ciji deo si opisao sa gviri koliko je tvoja zarada.
Medjutim ima ljudi koji drugacije razmisljaju ali trziste rada ne dozvoljava takve radnike...
Iz jednostavnog razloga mentaliteta i kupca i poslodavca...
A svi se kriju iza etikete kvalitetan i strucan radnik...a strucnog ne zele, jer kosta vise nego priuceni nestrucan radnik i on im je miliji jer je ucenjen, tj veca sansa da trpi na duze staze.

Da bih pojasnio mozda efikasno stvar, kao nacelnik racunskog centra Elektrotehnickog fakulteta u Beogradu se bira cistacica, a ne dipl ing ili phd. Zasto? Pa zato sto cistacica nece naci bolji posao od upravnika racunskog centra, ne zbog nestrucnosti svoje nego i sto ima 15 godina do penzije, pa nece ni da mrda...
A koga god drugog da zaposle, on ce razvijajuci svoje vestine potraziti bolji posao za sebe.
To je mentalitet trzista radne snage sa oba kraja u Srbiji.
A onda se radnici tome prilagode i posle imate nemogucnost stvaranja logicnijeg ili bolje radne atmosfere.

Ikea kad je draftovala od 15000 prijava skoro, svako ko je izjavio da ocekuje platu preko 30.000 dinara je automatski eliminisan..A da ne govorim da Ikea nema blage veze sa Svedskom Ikeom, kao i sve po Srbiji.
Angazuje se domaci menadzer sa pohvalama koje je stekao tako sto je dobio prvo direktorsko mesto preko partije i naucio partijski i u medjuvremenu to uoblicio u neki kapitalizam Srpski..

Ali ne razumem zasto mislite da pojedinac oblikuje drustvenu klimu i okvir poslovanja, kad to radi drzava.
To vase promeni lokalno vazi samo ako nije u sukobu sa drzavnim i ako drzava dozvoli to menjanje, a u Srbiji iako zakonom ne zabranjuje, itekako zabranjuje u praksi..
Jer ce drugi koji vec imaju stele u inspekcijama i oni koji na nelegalan nacin dolaze do poslova i objekata izvrsiti pritisak na vas...
Najveca naiva je ocekivati u Srbiji da platis poreze i dazbine i da te niko ne dira....ma hajte, to jedva prolazi ako imas pogon u pickovcima i ako si malen, ono krpis do 20 radnika, a ustvari se gleda koliko kesha.

Nije svuda tako ja sam radio u porodičnoj trgovinskoj firmi, koja posluje od 1991g i trenutno ima 100 zaposlenih. Sve svoje obaveze plaća na vreme, nema problem ni sa jednom inspekcijom radnici su svi prijavljeni na pun iznos plate najniža plata je 35 000 din (spremačica) radno vreme je 8 sati Subota je svaka druga radna Nedelja i praznik se ne rade plata od kad postoji firma nije kasnila ni jedan dan. Vlasnici se nisu obogatili ali sasvim pristojno žive.

Ali takvo pile ne može da ima prsa od 800g. Takva prsa mogu imati samo tovni pilići koji su 100% na koncentratu i turnus traje 6 nedelja. Živina iz slobodnog uzgoja je sitnija jer se ne kljuka hemijom, samim tim je i skuplja jer treba mnogo veći prostor i duže vreme da se odrani a kvaliteti se ne mogu porediti.

Naravno.. To i govorima..Problem u Srbiji je sa kontrolom i poverenjem koje imamo u zapadnim zemljama.. Znaci ako ja platim pile 15-20evra hoću i da dobijem tačno to..

- - - - - - - - - -

Na državi je da oslobodi prostor gde će oni pravi proizvođači moći da brane svoj renome..

Naravno.. To i govorima..Problem u Srbiji je sa kontrolom i poverenjem koje imamo u zapadnim zemljama.. Znaci ako ja platim pile 15-20evra hoću i da dobijem tačno to..

- - - - - - - - - -

Na državi je da oslobodi prostor gde će oni pravi proizvođači moći da brane svoj renome..

Naš problem je što nas kao narod brukaju pojedinci i prave imidž Srba u svetu kao lopova i prevaranata, a to nije tako i to vređa poštene ljude.

- - - - - - - - - -

Ako hoćeš da mi platiš pile 25 eura možeš da biraš boju rasu i uzrast, kao i čime želiš da ga hranim i da ga gledaš online kako raste.

Hraniću ih i ananasom ako treba za te pare.

Ako hoćeš da mi platiš pile 25 eura možeš da biraš boju rasu i uzrast, kao i čime želiš da ga hranim i da ga gledaš online kako raste.

Hraniću ih i ananasom ako treba za te pare.

Odmah si digao 5€ eto vidisz:lol:Govorimo o maloprodajnim cenama u trgovinama ,,,Proividjacu ide verovatno 5-10..Ova smrznuta se uvozi iz Tajlanda za 1evro kg koliko znam ,

Poslednja izmena:

Back