- Poruka
- 65.894
Poenta je da je Biblija knjiga lokalne fikcije, i ne treba je uzimati za ozbiljno kad su čipovi u pitanju, jer njeni pisci nisu znali mnogo ni o lososima, a kamoli o čipovima.Pa? Koja je poenta tvog "dubokoumnog" pisanija?![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poenta je da je Biblija knjiga lokalne fikcije, i ne treba je uzimati za ozbiljno kad su čipovi u pitanju, jer njeni pisci nisu znali mnogo ni o lososima, a kamoli o čipovima.Pa? Koja je poenta tvog "dubokoumnog" pisanija?![]()

Poenta je da je Biblija knjiga lokalne fikcije, i ne treba je uzimati za ozbiljno kad su čipovi u pitanju, jer njeni pisci nisu znali mnogo ni o lososima, a kamoli o čipovima.![]()

Nije frka uopšte. Nije me strah što će neko da me gleda sluša ili na bilo koji način analizira.
Ono što mene lično plaši je da se u tim implantima mogu nalaziti, a koliko sam upućen i nalaze se, informacije koje će sprečavati slobodno kretanje i ustvari normalan život uopšte.
Nešto slično kao u onom filmu sa Timberlejkom kad svi na podlaktici imaju tajmere.
Nije strah iracionalan nego poprilično racionalan i slikovito opisan radnjom filma kja je nastala iz strahova koje imaju ljudi koji razmišljaju o temi brojlerskog uzgoja ljudi.
Ima još boljih vizura opisanih u Velsovim, Orvelovim i Hakslijevim delima.
Holivud je samo pretočio u slike nešto što je oduvek u mislima ljudi koji razmišljaju .
Tako da mašiš bata Sizo i gol i stadion.
Dobro, film je naučna fantastika...
Ima doduše dosta ljudi koji su skloni tome da kreiraju sasvim iracionalne strahove, bazirane upravo na elementima fikcije.
Ja sam za to da ako nekada dođe do tog čipovanja da postoji mogućnost izbora da li ćeš čip ili narukvicu ili neku karticu i slično. meni lično ne bi bio problem da me čipuju i slažem se sa svim postovima Sizifa ali koja je mogućnost zloupotrebe?
I stvarno ne bih voleo svet kao u ovom filmu, mada mi realno već u takvom svetu živimo više manje.

Postojale su u Žil Vernovo vreme i podmornice, pogonjene manuelno ili kompresovanim vazduhom. Ljudi su znali za njih. Parne su se pojavile desetak godina posle objavljivanja knjige.Ali fikcija je samo jedan od mogućih oblika stvarnosti. Npr. Žil Vernovih Dve hiljade milja pod morem, u vreme kada se nisu ni postojale naznake da će podmornice ugledati svetlost dana.
Problem je što je za neke manje upućene svaki čip isti, i onaj koji sadrži samo običan numerički ID, pa ti omogući da se identifikuješ pokretom ruke neposredno pored senzora, i onaj koji u sebi sadrži megabajte smeštajnog prostora za sve poverljive podatke, kao kao i aktivni čip koji emituje EM signal koji se može hvatati iz daljine, ili primati signale i izračunavati lokaciju... a to je sve strašno različito. Jasno sam rekao da bih prihvatio RFID čip koji bi mi olakšao život da ne mislim o ključevima.Meni je više žalosno, al dobro........imagirazni
Postojale su u Žil Vernovo vreme i podmornice, pogonjene manuelno ili kompresovanim vazduhom. Ljudi su znali za njih. Parne su se pojavile desetak godina posle objavljivanja knjige.
Mada, nesumnjivo je da je Žil Vern bio izuzetan futurista, i da je dobro predvideo mnoge izuzetne stvari.
Problem je što je za neke manje upućene svaki čip isti, i onaj koji sadrži samo običan numerički ID, pa ti omogući da se identifikuješ pokretom ruke neposredno pored senzora, i onaj koji u sebi sadrži megabajte smeštajnog prostora za sve poverljive podatke, kao kao i aktivni čip koji emituje EM signal koji se može hvatati iz daljine, ili primati signale i izračunavati lokaciju... a to je sve strašno različito. Jasno sam rekao da bih prihvatio RFID čip koji bi mi olakšao život da ne mislim o ključevima.
Naravno, ako vas to ne interesuje sa tehničke strane kako radi, onda je očigledno da vam je više stalo do teorija zavere, i ja vam ne mogu pomoći.

Jedva čekam, ali ako bude onaj čip koji se meni dopada.Je li Sizife,a os se cipovat kada dodje vreme,![]()

Ih, ko da će neko da nas pita.

Komentar je da ne postoje nikakvi FEMA kampovi, stoga video je bullshit.Nema komentara na ovaj video, naravno...
Komentar je da ne postoje nikakvi FEMA kampovi, stoga video je bullshit.
Fema vec postji 35 godina i bavi se reakcijama u kriznim situacijama i obnovom posle katastrofa.Zapravo, postoje FEMA kampovi, stoga komentar je bullshit
u tvojim deluzjama.ako bi ikad pogledaoPočeli su da hvataju sopstvene građane ko pse lutalice i čipuju ih ko kerove.
Ako to tebi i tvojoj sorti ne pali lampicu u glavi ne mogu ja tu mnogo da učinim.
u tvojim deluzjama.ako bi ikad pogledao
ne mozes nista da ucinis jer si u problemu i verujes svakoj gluposti na koju naidjes.
Upravo to, govorim za kampove... a koga interesuje info, nači će sam. U Americi masa teoretičara prdi o tome, ali niko, o čuda, ne ume da kaže gde su ti kampovi.Fema vec postji 35 godina i bavi se reakcijama u kriznim situacijama i obnovom posle katastrofa.
nista od glupoisti koje vas pune teroeticari zavera sa zapada nije tacno.
Upravo to, govorim za kampove... a koga interesuje info, nači će sam. U Americi masa teoretičara prdi o tome, ali niko, o čuda, ne ume da kaže gde su ti kampovi.