Да ли ће и напредњацима истицати уговори о раду као просветарима?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
90.249
Дакле, велики број просветних радника је у августу остао без посла због истека времена на који је уговор о раду закључен.

Формално, уговор је на одређено време, по истеку истог, радни однос престаје.

Свима је јасно да је у питању освета лоших ђака против људи који се боре за слободу.

Е, ако су напредњаци отпуштали просветне раднике у августу, пред почетак школске године (претпостављам да су уговори на одређено закључивани за школску годину, дакле до 31.8.2025.),

а напредњаци који раде у јавном сектору су, такође, на одређено време, како би могли да буду уцењивани за продужетак уговора,

да ли можемо да се сложимо да по промени власти, по истом аршину, кад напредњацима из јавног сектора истекну уговори о раду, да им се исти не продуже?

Осим ако последњег дана пред пад власти, напредњаци масовно из уговора о раду на одређено, не пребаце уговоре на неодређено време.

danas mi kaze zena njenoj skolskoj drugarici, inace SNSovki istekao ugovor o delu. Radila je na zameni uciteljice koja je bila na trudnickom.

Desava se svima.
Релативизујеш из незнања или из пакости?

Ја мислим из пакости.

Уговор о раду на одређено време може да буде до повратка запосленог на рад (трудничко и сл.) или може да буде на одређено време календарски (месец дана, шест месеци, до одређеног датума и сл. просветарима је, сигурно, био до 31.августа).

Тај твој случај и ово масовно непродужавање уговора просветним радницима су две потпуно различите категорије, јер у случају просветних радника они нису замењивали труднице које су баш 1. септембра се вратиле са породиљског.

Управо су им, просветарима, давали уговоре о раду на одређено време да би могли да их уцењују.

Неки од њих се нису дали, борили су се за слободу, и са "врха" је стигла директива да се свима њима не продуже уговори о раду.

А ко ће децу без наставног особља да чува и учи, то за "државу" није битно.

Релативизујеш из незнања или из пакости?

Ја мислим из пакости.

Уговор о раду на одређено време може да буде до повратка запосленог на рад (трудничко и сл.) или може да буде на одређено време календарски (месец дана, шест месеци, до одређеног датума и сл. просветарима је, сигурно, био до 31.августа).

Тај твој случај и ово масовно непродужавање уговора просветним радницима су две потпуно различите категорије, јер у случају просветних радника они нису замењивали труднице које су баш 1. септембра се вратиле са породиљског.

Управо су им, просветарима, давали уговоре о раду на одређено време да би могли да их уцењују.

Неки од њих се нису дали, борили су се за слободу, и са "врха" је стигла директива да се свима њима не продуже уговори о раду.

А ко ће децу без наставног особља да чува и учи, то за "државу" није битно.

pa druze nijedan poslodavac ne zeli radnika koji ne zeli da radi i strajkuje i trudi se da ga zameni boljim

to je kapitalizam znas

Tito i samoupravljanje umrlo davno

Vi samoupravljaci bi to trebali da naucite

pa druze nijedan poslodavac ne zeli radnika koji ne zeli da radi i strajkuje i trudi se da ga zameni boljim

to je kapitalizam znas

Tito i samoupravljanje umrlo davno

Vi samoupravljaci bi to trebali da naucite
Tako ni mi, studenti, necemo produziti vase naprednjacke ugovore o radu posle postenih izbora.

Ni jedan poslodavac ne zeli Cacije.

Tako ni mi, studenti, necemo produziti vase naprednjacke ugovore o radu posle postenih izbora.
Nema potrebe da se čeka istek ugovora, može da se vidi da li su zapošljavani ljudi bez odgovarajućih kvalifikacija za to radno mesto. Pa ako jesu, zaposleni leti napolje, a onaj koji ga je zaposlio da odgovara za kršenja propisa.

Back