Da li će EU preživeti ovu zimu ili će opet svi da pomru od hladnoće?

Sećate se pre dve godine : Sad kad im brat Putko Zavrne slavinu cela Evropa će pomre od ladnoću bre!

Kako stvari stoje , dve zime kasnije, jedini ko je kritičan trenutno u Evropi je Srbija!

Al ne brinite imamo velikog Maga i Gospodara Univerzuma presvetlog Vučića koji će po ko zna koji put da nas spasi apokalipse!
u EU su svi pomrli od zime jos 2023ce ali to nece da priznaju

Već se pripremamo. Evo ja sjedim u kući u jakni, i ne skidam ruke sa laptopa. Jeb.ga, grije ruke. :mrgreen:

Nego, za ozbiljno. Ako će Bugarska stvarno blokirati protok Ruskog plina koja je uopće alternativa za Srbiju? Isti taj plinovod, ali tuđi plin, ili šta točno?

Iako, mislim da je ovo sve predstava. Rusi ucjenjuju Vučića da neće dati plin ako Srbija ide u nacionalizaciju NIS-a. EU je ovdje odigrala super potez. Sad je nebitno hoće li Rusi dati plin ili ne, kada ga nemaju kako dostaviti. Nije teško zbrojiti 2 i 2 te vidjeti da bi Vučko vrlo skoro mogao uzeti NIS Rusima.

Sećate se pre dve godine : Sad kad im brat Putko zavrne slavinu cela Evropa će pomre od ladnoću bre!

Kako stvari stoje , dve zime kasnije, jedini ko je kritičan u Evropi je Srbija!

Na našu sreću imamo velikog Maga i Gospodara Univerzuma presvetlog Vučića koji će po ko zna koji put da nas spasi apokalipse!
nije da se zivelo bas bezbrizno, par ljudi (sirotinja) i jeste crkla i dosta njih su uskracivali sebi grejanje

1000015563.jpg

Sećate se pre dve godine : Sad kad im brat Putko zavrne slavinu cela Evropa će pomre od ladnoću bre!

Kako stvari stoje , dve zime kasnije, jedini ko je kritičan u Evropi je Srbija!

Na našu sreću imamo velikog Maga i Gospodara Univerzuma presvetlog Vučića koji će po ko zna koji put da nas spasi apokalipse!
da li je plenum doneo neke odluke po ovom pitanju ili samo mlataraju otomanskim zastavama?

Već se pripremamo. Evo ja sjedim u kući u jakni, i ne skidam ruke sa laptopa. Jeb.ga, grije ruke. :mrgreen:

Nego, za ozbiljno. Ako će Bugarska stvarno blokirati protok Ruskog plina koja je uopće alternativa za Srbiju? Isti taj plinovod, ali tuđi plin, ili šta točno?

Iako, mislim da je ovo sve predstava. Rusi ucjenjuju Vučića da neće dati plin ako Srbija ide u nacionalizaciju NIS-a. EU je ovdje odigrala super potez. Sad je nebitno hoće li Rusi dati plin ili ne, kada ga nemaju kako dostaviti. Nije teško zbrojiti 2 i 2 te vidjeti da bi Vučko vrlo skoro mogao uzeti NIS Rusima.

S tim što otimanje NIS-a nije odgovor na pitanje šta sa gasom.

ЕУ је имала среће да пар зима за редом није било оштро хладно, па су могли да се снађу са другим изворима.

Али, та срећа не може трајати довека.
Ovo apsolutno nije istina. Pa ne možeš ti znati kakva će ti biti zima. EU sa svim svojim manama vodi dosta stabilnu politiku bez velikih oscilacija. Tako rade i sa plinom. Plina bi bilo i biti će makar ova zima bila najhladnija u povijesti. Nafte isto tako.

Stvar je u tome da je EU dovoljno bogata da može sigurno izdržati desetljeće ovakvih poremećaja. Tek nakon toga bi se dogodile velike krize. Pitanje je koliko može izdržati Rusija. Vidimo već sada kako se nose s tim. Stvari su malo kompliciranije od onih koje si Tixi može složiti u glavi. Jer koliko god EU plaćala skuplji plin isto tako Rusija ne prodaje plin ili ga prodaje po puno puno nižim cijenama od one koja je bila za EU.

Mađarski ministar zahvalio je Hrvatskoj što su njezini vojnici sudjelovali na najvećoj mađarskoj vojnoj vježbi od 1990. Adaptive Hussars 2025., čime je Hrvatska pokazala da je važan partner svojeg sjevernog susjeda i članice NATO-a od 1999. godine.

„Naši se odnosi temelje na međusobnom poštovanju", rekao je ministar, izrazivši nadu da će Hrvatska i dalje sudjelovati u vojnim vježbama svojim snagama.

ЕУ је имала среће да пар зима за редом није било оштро хладно, па су могли да се снађу са другим изворима.

Али, та срећа не може трајати довека.

Evo, vec 10+ godina sam u EU, i svaka zima manje/vise ista.
Gas je 2025. cirka 70% skuplji nego 2021.
I to je to.

Ali ono sto je interesantno i relevantno je da prosecno nemacko domacinstvo skoro duplo manje trosi na grejanje od prosecnog srpskog domacinstva:

1000042484.jpg

Alternativa je Vučićevim glasačima da prde u cijevi

Evo, vec 10+ godina sam u EU, i svaka zima manje/vise ista.
Gas je 2025. cirka 70% skuplji nego 2021.
I to je to.

Ali ono sto je interesantno i relevantno je da prosecno nemacko domacinstvo skoro duplo manje trosi na grejanje od prosecnog srpskog domacinstva:

Преко десет година си у Њемачкој и још ниси сконтао да сте пропали?

Па јеси ли слеп? Имаш ли каквог контакта са Србијом, да те пробуде? :per:

Back