Da li častite vaše radne kolege povodom vašeg rodjendana?

Častim kad god ima nekog povoda.
Juče sam kupio aku brusilicu.
Kod mene u firmi je to nekako uobičajeno da se častimo i kad se nekom omaci mačka.
jao fuj ovo su alkos fore... "uvek ima povod"... makar nov pauk u radionici ispleo mrežu... da se zalije...
ne pričamo mi o takvom "čašćavanju"
a uostalom svi na forumu znaju kako ti "častiš", samo na rečima - evo @Reefer može da dopuni...

Ali nema veze, ja sa tobom volim da pričam... :bljak:
:rotf:

Imamo mi tako te neke kolege i koleginice, sad u ovom poslednjem kolektivu gde sam se našao pa umeju tako neki da kupe samo 1 flašu litarske koce, čak ne ni onu od "kilo i po" kako to vi seljaci kažete tamo kod vas, nema veze što ni ta ne pokriva broj kolega "za po 1 plastičnu čašu", pa kupe dva smokija i jedan čips i to im kao posluženje.
A onda idu neumorno ceo dan da podsećaju kako im rodjendan i da oni uvek davaju za druge sem ako nisu na odmoru, bolovanju ili dekintirani pod kreditom pa eto ima spisak da se vidi ko je dao za njega/nju.

Šta veliš ti na ovakve?
Familija? :lol:

Poslednja izmena:
jao fuj ovo su alkos fore... "uvek ima povod"... makar nov pauk u radionici ispleo mrežu... da se zalije...
ne pričamo mi o takvom "čašćavanju"
a uostalom svi na forumu znaju kako ti "častiš", samo na rečima - evo @Reefer može da dopuni...

Ali nema veze, ja sa tobom volim da pričam... :bljak:
:rotf:

Imamo mi tako te neke kolege i koleginice, sad u ovom poslednjem kolektivu gde sam se našao pa umeju tako neki da kupe samo 1 flašu litarske koce, čak ne ni onu od "kilo i po" kako to vi seljaci kažete tamo kod vas, nema veze što ni ta ne pokriva broj kolega "za po 1 plastičnu čašu", pa kupe dva smokija i jedan čips i to im kao posluženje.
A onda idu neumorno ceo dan da podsećaju kako im rodjendan i da oni uvek davaju za druge sem ako nisu na odmoru, bolovanju ili dekintirani pod kreditom pa eto ima spisak da se vidi ko je dao za njega/nju.

Šta veliš ti na ovakve?
Familija? :lol:
Ja takve funjare odijebaus.
Ko me jednom izda, ruku mu ne pružam
Kod nas se zna, litraška i napred.
Eventualno 0,75 ako je neko kuratije piće u pitanju.
Obično se kupuje Takovo vodka ili viljamovka.
Slavljenik donese prvu, pa ako zafali napari se za još.

Ako vam radne kolege čestitaju i uruče kartu sa vaučerom a vi dodjete golih ruku , po meni je nekako katastrofa

Primijetila sam da mladi ljudi nemaju više taj osjecaj dok starija generacija itekako ima

Ovi mladji čak prvi sjedaju za astal i časte se

Posmatram i nevjerujem

Da li nosite kolač, mafine ili voćke u firmu i pocastite kolege ili ste drveni ko kolac ?

Pogledajte prilog 1671964
na zapadu je u zadnje vreme moderno da slavljenik taj dan ne dodje na poso..........o vuci siti i ovce na broju.

zavisi od kolektiva

svačega ima u svim smerovima, negde i da povratiš

medjutim, skupljali ne skupljali ko mi je drag dobija pristojan poklon direkt od mene - i tačka

tortu obavezno nosim, ručno pravljena iz poslastičarnice od majstora a ne kupovne industrijske
rodjendan mi pada na božićni post pa se scenario odvija uvek na isti način
pošto je jel, zima, onda je torta sa orasima - ona bela

e sad kreće folklor
obavestiš kolege da ima posluženje i osveženje
"jao ja ću samo sok postim"
"jao srećan rodjus, alergična sam na orah ne smem"
"postim"
"postim ovoga mi krsta nemo se ljutiš"

krke - torte nema
a pošto "svi pste" znači da nisu jeli pa nema skupljanja za poklon...ž
kažem ima svega

a ima i kad Stojko dobije set viskića sa čašama po izboru....
Kupis posnu tortu onda,u cemu je problem?
Sad ih bar ima kakvih hoces.

U septembru nam je postavljena i direktorka za HR(human resources).
Njenim dolaskom počela je fora da se na početku svakog meseca organizuje mala zakuska sastavljena od sendviča, kolača i sokova u čast zaposlenih kojima je prethodnog meseca bio rođendan. Postavi se švedski sto i svako može da se posluži.
Mene prošle godine zaobišlo. :lol:
Krenuli sa rođenim u septembru a meni rođendan u avgustu.
Uvela je i fore sa kolektivnim čestitkama koje šalju na viber povodom godišnjice rada, rođendana.
jbg moraju da vataju na sve fore...
ima dosta ljudi koji padaju na to...

Back