Da li biste vozili Ursulina kola?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
238.501
Dobro, ne baš njena lična, nego onakva kakva nam predlaže:

Ursula von der Leyen: "Europljani, ovakve ćete automobile voziti u bližoj budućnosti"​

Predsjednica Europske unije Ursula von der Leyen izjavila je u svom posljednjem govoru o stanju Unije da je autoindustrija ‘stup našeg gospodarstva i industrije‘ te da će koalicija država raditi na vraćanju jeftinih, lokalno proizvedenih automobila na tržište.

"Milijuni Europljana žele kupiti pristupačne europske automobile. Stoga trebamo ulagati u mala, pristupačna vozila. Ne samo za europsko tržište, nego da odgovorimo na rastuću globalnu potražnju." rekla je Von der Leyen.

Povratak u budućnost

Maleni, pristupačni automobili doslovno su izbačeni iz ponude zbog strogih sigurnosnih propisa, složenih tehnologija i rastućih troškova razvoja. No, sudeći po najnovijim informacijama iz Bruxellesa, takvi modeli, za većinu proizvođača potpuno neisplativi, ponovo postaju prioritet.

Prema Autocaru, šefovi brojnih renomiranih marki poput Renaulta i grupacije Stellantis, kao uzor za novi segment vozila u Europi navode japanske Kei automobile koji bi bili podložni drugačijim sigurnosnim standardima. U Japanu su Kei automobili jeftiniji za proizvodnju i pristupačniji za kupnju, a vlasnici također imaju niže troškove održavanja. Ne iznenađuje podatak da su prošle godine zauzeli gotovo 40 posto ukupnog tržišta.

Međutim, postoje ograničenja da bi automobil zadovoljio uvjete Kei klase, uključujući veličinu (manje od 3400 mm dužine, 1480 mm širine i 2000 mm visine) i zapreminu motora (660 ccm ili manje).

https://www.jutarnji.hr/autoklub/ak...bile-po-uzoru-na-japanske-kei-modele-15623243

To su znači ovakva kola:

1758122916939.png
1758122895802.png

1758122953490.png

Ne znam za vas, ali ja ovo ne bih. Zahvaljujem Bogu što su sad kola šira pa se ne moram laktati sa saputnikom kao nekad u ''Kecu''. Ursula je napadno žgoljava pa bi se tu snašla, a šta ćemo mi ostali?

Сунце му калајисано, па то је мање од Југа (осим висине)...

То нека остане за Јапан.

Ми остали можемо да возимо нормалне аутомобиле (не треба претеривати ни на америчку страну).

Back