Da li biste voleli da ponovo imate 20 godina?

Da li biste voleli da ponovo imate 20 godina?

• Da

glasova: 10 35,7%
  • Ne

glasova: 18 64,3%

• Ukupno glasova
    28
"Prvo dijete sam rodila s 40, drugo s 45, snimala sam u "Bondu" s 50 i nikada ne bih voljela ponovno imati 20 godina. U mladosti imate "baute de diable" (đavolju ljepotu), kako kažu Francuzi, ljepotu koju ne shvaćate, koju niste spoznali. Ali, kad je tebi 50, unutar tebe se rađa ljepota druge vrste, ljepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za vanjsku ljepotu."
Monica Belluci, preuzeto sa FB Čitaj knjigu
Ovo je prelijepo rekla.

E kada najljepša žena svijeta priča o "đavoljoj ljepoti"...
Zaista opminjujuće i otrežnjujuće.

Kada je ona, najljepša po mnogima, uspijela skontati da postoji i druga ljepota, mi svi ostali nemamo izgovora 🤣

To onda nije to.
Praktički si vampir, nakaza, spiritualna anomalija.
Da imaš te godine i svoju današnju zrelost i znanje, ne bi imala energiju osobe od 20 godina.
Ono što bi ti falilo je ta crta kaosa i gluposti koja te krasi u dvadesetim godinama.
Ovce i novce, jare i pare, ne ide.
Kad bi mladost znala, kad bi starost mogla.
Ako voliš Star Trek, pogledaj TNG epizodu koja se zove Tapestry.
Nisam mislila na goofy energiju već na nivo energije koji ti omogući da do 3h završavaš obaveze pa se ujutru probudiš kao da si spavao cjelu noć. Štota bih ja dodatno voljela da strpam u svoj dan.
Sa godinama treba više odmora, sporiji smo, upadamo u kolotečinu, dani nam se stapaju pa se čini da vrijeme leti.
Dakle, nemam ništa protiv svojih godina i sve mi je potaman, ali kada bi me neko pitao ne bih odbila da mi je stanje organizma kao da mi je 20 :)

Nisam mislila na goofy energiju već na nivo energije koji ti omogući da do 3h završavaš obaveze pa se ujutru probudiš kao da si spavao cjelu noć. Štota bih ja dodatno voljela da strpam u svoj dan.
Sa godinama treba više odmora, sporiji smo, upadamo u kolotečinu, dani nam se stapaju pa se čini da vrijeme leti.
Dakle, nemam ništa protiv svojih godina i sve mi je potaman, ali kada bi me neko pitao ne bih odbila da mi je stanje organizma kao da mi je 20 :)
Ali s 20 ti ne pada na pamet da završavaš obaveze u roku od 3 sata, zbog toga što imaš pametnijeg posla - dangubljenje, glupiranje, opijanje, drogiranje...

Prioriteti su nam bili odlaziti na žurke poslovi su bili nužno zlo

"Prvo dijete sam rodila s 40, drugo s 45, snimala sam u "Bondu" s 50 i nikada ne bih voljela ponovno imati 20 godina. U mladosti imate "baute de diable" (đavolju ljepotu), kako kažu Francuzi, ljepotu koju ne shvaćate, koju niste spoznali. Ali, kad je tebi 50, unutar tebe se rađa ljepota druge vrste, ljepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za vanjsku ljepotu."
Monica Belluci, preuzeto sa FB Čitaj knjigu

Pogledajte prilog 1437211
Sve su moje godine moje. Ni jednu nisam ukrao, dobio, sve sam ih posteno zaradio😉

pa mislim da to jesu bili godine gde se ima najvishe energije
energy GIF

Kako to misliš "namučila"?
Volela sam muškarce koji mi nisu odgovarali za brak. Bolje reći nisam za klasičan brak, kad se uklapaš u porodicu, kada se i tvoji roditelji po malo mešaju, kad praviš sarmu i ajvar, kad muž ima najbolje drugove i drugarice i kuma za koje bi ruku dao... Morala sam da nadjem nekog u koga ću gledati kao u Boga i on u mene kao u Boginju milion svetlosnih godina daleko od roditelja i prijatelja.

Да, волела бих да поново проживим своје двадесете.
То ми је био најлепши период у животу, ништа не бих мењала...само да опет проживим и дођем до ове тачке.
Јер ни сада ништа не бих мењала.

Back