Da li biste dali svoj život za partnera

Zrtvujem se zarad one koje volim bas ali za zivot da dam ono kad mogu da razmislim ono da imam vreme, onda bih ta morala da mi bude 100000000℅ verna i da vidim i pitam je da se ispovedi sve sta s kim i gde je flertovala radila i zasto...
Izvini što ću ovo reći (tako mislim), ali čim neko počne da nabraja zasluge u svojoj ljubavi onda je meni tu sve upitno. Tipa, ja sam se za nju žrtvovao, aona tako. Ili ako mi je verna onda hoću inače neću. Sve te ljubavi su uslovne. To kada čovek daje svoj život, onda to radi kada voli. takodje ne mislim da ljubav može nastati kada nekog ne ceniš niti poštuješ, ali to je jedan osećaj i svakako taj osećaj ne broji zasluge ko je koliko kome dao itd... I ako se da taj život to je impulsivno, a ne da u tom momentu smišjaš da li ti je bila verna... Srce oseća. Ako imaš rezerve prema toj osobi onda i nećeš učiniti to.

dati život,,,
neće moći
svi koji su pokušali pojasniti zašto je vrijedno dati život za brak,naciju,religiju,državu,ideologiju,, su oni koji dižu spomenike , oni su o mom oku civilizaciski korak unazad

život je za DOBRO dao recimo tesla, to je zaslužno i spomenika i pohvale ,,, više posvetio nego dao , al može se sigurno reći dao , jer je svijesno štetio sebi , ovde bi se dalo još toga reći o temi tesla i život , al za sad toliko

druga je tema nekome spašavati život stavljajući sebe u riziko , to rade svakodnevno i profesionalni i nerijetko oni koje zadesi slučaj , tad odlučuje ljudski instikt koji se gradio milionima godina i samo je sekundarno vezan za život koji mi danas živimo ,,,,,primjera radi ,, veliki zlikovci su činili dobra djela

a o suicidu je suvišno ijedno slovo , pa i ovo

Pretpostavimo da baš volite partnera, ne samo zaljubljenost neka površna, nego da otkidate koliko volite tu osobu, da li bi ste dali svoj život za njegov/njen? Primer, da se isprečite ispred nje i primite metak ili da nju gurnete, a da vas udari auto. Tako nešto što se može desiti (malo sutra ali recimo).

Pitanje je mnogo zahebano.
Isprečio bi se i ispred metka i ispred auta rizikujući život. To su refleksne radnje gde se ne misli i ne planira već se instinktivno reaguje.
Niti bi ja prihvatio nečiji život da nastavim svoj, niti bi dao svoj da neko nastavi živeti.
Život nije sličica fudbalera i nemaš pravo da ga menjaš.
Život si dobio od svojih roditelja da ga živiš i uživaš a ne da se razbacuješ s njim.

Za dete je druga priča. Tu nema dileme, dao bi.

4f0c809dbf9be0853ca0ef6357fd000e.jpg
85ba33fb3260e4c9853be1ff2631b9db.jpg

Pretpostavimo da baš volite partnera, ne samo zaljubljenost neka površna, nego da otkidate koliko volite tu osobu, da li bi ste dali svoj život za njegov/njen? Primer, da se isprečite ispred nje i primite metak ili da nju gurnete, a da vas udari auto. Tako nešto što se može desiti (malo sutra ali recimo).
Ma da, bolece me ****😍

Kako rece kolega to je sve stvar momenta... Obicno u takvim situacijama ili proradi instinkt samoodrzanja ili zastite. U prvom slucaju bezis u drugom stitis nekoga. Nekoga koga volim bih zastitio uvek,to znam, zato sto nisam neko ko ce da svakih dva meseca voli drugu osobu,tezak sam na osecanjima.
Odgovor je da,bih.
Vise ne? A do sada si koliko puta dao zivot braneci izabranicu srca tvoga?

Kako rece kolega to je sve stvar momenta... Obicno u takvim situacijama ili proradi instinkt samoodrzanja ili zastite. U prvom slucaju bezis u drugom stitis nekoga. Nekoga koga volim bih zastitio uvek,to znam, zato sto nisam neko ko ce da svakih dva meseca voli drugu osobu,tezak sam na osecanjima.
Odgovor je da,bih.

Ja mislim da je biološki nama "ugrađeno" da štitimo sopstvenu decu jer su oni nastavak naše loze.

Odgovor je da,bih.

Не али нио сам спреман на то.
Сада када ссм научио да ми често нисмо изабраници срца нсше изабранице и да би многе прешле преко тебе мртвог( пример своје бивше жене) при том није много прошло времена од када ме је волела нсјвише на свету!
Кад схватиш да су емоције , реч волим те само реч а за тебе нешто друго зашто бих жртвовао живот за тако неког?

Хипотетички ако бих препознао исту емовију и пожртвовање са друге стране онда ДА!

Али то је мало вероватно јер смо већина нас романтичарске генерације који живе клишее наших родитеља чији свет више не постоји.

Аналогни играчи у дигиталној ери.

Izvini što ću ovo reći (tako mislim), ali čim neko počne da nabraja zasluge u svojoj ljubavi onda je meni tu sve upitno. Tipa, ja sam se za nju žrtvovao, aona tako. Ili ako mi je verna onda hoću inače neću. Sve te ljubavi su uslovne. To kada čovek daje svoj život, onda to radi kada voli. takodje ne mislim da ljubav može nastati kada nekog ne ceniš niti poštuješ, ali to je jedan osećaj i svakako taj osećaj ne broji zasluge ko je koliko kome dao itd... I ako se da taj život to je impulsivno, a ne da u tom momentu smišjaš da li ti je bila verna... Srce oseća. Ako imaš rezerve prema toj osobi onda i nećeš učiniti to.
Izvini da li bi dala svoj zivot za nekog ko pocinje da se udaljava od tebe zbog druge koju zna mesec ipo dana?

Ja ne bih u momentu da dao bih kad nema vremena za razmisljanje...

Izvini da li bi dala svoj zivot za nekog ko pocinje da se udaljava od tebe zbog druge koju zna mesec ipo dana?

Ja ne bih u momentu da dao bih kad nema vremena za razmisljanje...
Uh, ukoliko neko ne želi da bude sa mnom, ne da ne bih dala život, nego ni svoje vreme )
Mislim da se ljudi dosta frljaju sa velikim rečima... ovo je za mene tema ad acta kao tema... kažem za mene.

Back