Da li biste dali svoj život za partnera

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
4f0c809dbf9be0853ca0ef6357fd000e.jpg
85ba33fb3260e4c9853be1ff2631b9db.jpg

Pretpostavimo da baš volite partnera, ne samo zaljubljenost neka površna, nego da otkidate koliko volite tu osobu, da li bi ste dali svoj život za njegov/njen? Primer, da se isprečite ispred nje i primite metak ili da nju gurnete, a da vas udari auto. Tako nešto što se može desiti (malo sutra ali recimo).

Ako pitaš u principu - da. Ljubav i istinski moral su nešto što prevazilazi individuu, tj sebični impuls.

U praksi, ne znam, morala bih da osetim da treba to da uradim, da sam sa razlogom u poziciji da to uradim, a ne da samo emuliram neko primitivno podnošenje žrtve bogovima, neku trampu život za život koja na kraju rezultira još većom katastrofom i remećenjem prirodnog poretka života i smrti (mislim na situacije kad ljudi iz očaja nude svoj život za tuđi, iako time ne postižu baš ništa).

Te velike stvari poput života, smrti, osvete, ipak preferiram da prepustim da život uredi.

Ako pitaš u principu - da. Ljubav i istinski moral su nešto što prevazilazi individuu, tj sebični impuls.

U praksi, ne znam, morala bih da osetim da treba to da uradim, da sam sa razlogom u poziciji da to uradim, a ne da samo emuliram neko primitivno podnošenje žrtve bogovima, neku trampu život za život koja na kraju rezultira još većom katastrofom i remećenjem prirodnog poretka života i smrti (mislim na situacije kad ljudi iz očaja nude svoj život za tuđi, iako time ne postižu baš ništa).

Te velike stvari poput života, smrti, osvete, ipak preferiram da prepustim da život uredi.
Kompleksno je pitanje života i smrti u svakom pogledu. Često tako razmišljam o onoj frazi Grindelwalda koja se ne koristi prvi put "For the greater good". Kako ja mogu biti siguran da je nešto veće dobro ako ne znam koje žrtve je potrebno napraviti?
Mislim da da u tim nekim situacijama brzim i slicno, mozda i u drugim sporijim ako mislim da vredi...Ali uvek postoji ono ali sta ako mi je ta neka neverna a ja ginem i posle ja mrtav i ona sa nekim drugim nastavi da se mrka a ja grejem zemlju...
Slažem se. :D

Razumem te. Slicno se meni desilo. Samo sto je potrajalo nedelju dana nakon raskida.
Ovde je stvar nerazjasnjena ne znam sta da mislim, da lu je istina ili ne ali ne verujem u musko zenska prijateljstva...Trpam ljubomoru u sebe ne prebacujem samo kazem ono neces valjda da me zamenis ili slicno...Videcu sad je kuliram da samo ona pise ali bice tesko...

Nznm, htela sam par puta da se bijem zbog nje - jednom sa bajkerom kome je pokazala srednji prst pa dosao bio da se obracuna, drugi put sa trotinetdzijom, njega je opsovala.
E sad, vrvt ih zbuni kad se uskurobecam na njih, ta taktika je do sad palila - kao, mrsava je, al mozda zna da se bije.
To je sasvim normalno..vi Ovnovi ste muškobanjasti i bijete muža...
U tvom slučaju verovatno klepaš curu povremeno..

Back