Da li bijete svog psa?

• Začetnik teme Začetnik teme yota
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam to. Mada u ta dva paragrafa nema ništa o saučesništvu, ali dobro.
Ja da mogu nešto da im uradim ja bih, ali prvo što su ta dva lika jedni od zajebanijih u gradu i ne vredi da im pričam, mogu samo batine da popijem, drugo što nemam dokaza, samo sam ih jednom-dvaput video da biju pse, a ostalo su priče. Naravno, ne muče ni oni pse 24/7, ali opet...

Nije mi samo jasno kako im ti psi ne pobegnu kad ih ovi puste s' povodca...retovi.

Ja sam tu zaista rigorozna. Svakako da se ne upustam u borbe prsa u prsa sa tim skotovima, ali iz mesta odem u komunalnu policju.

pogledaj 4minuta i 19 sekundi,pas se boji prolaznice...ne stima ni malo...

- - - - - - - - - -

posebno mi je off sto psi ne masu repovima,usi su im opustene pogrbljeni su i pogledaj ovog iza,ne skida pogled sa stopala vlasnika

Možda im je ovo prva ovakva šetnja u javnosti, među prolaznicima. Komšijin NO se uplašio i postideo mene i moje Mrvice i pobegao iza komšije jednom kad smo se sreli. Takvi psi žive i uživaju da ispoštuju svog alfu, ali moguće je i da ovaj klinac previše uživa u ulozi alfe. Tvoji psi su druga priča, i sama si svesna da si ih razmazila, kao i ja moju. Postoje dva osnovna principa rada sa psima-pozitivan podsticaj i nametanje autoriteta, glavno je naći balans. To je jedino što mi se kod metode CM ne sviđa, previše potencira na autoritetu, a neki vlasnici jednostavno nisu sposobni za to. Ami James recimo, nije u stanju da nametne autoritet svojim psima, i zato mu je dreser sa kojim su radili objasnio principe pozitivnog podsticaja. (Ami James je, ko ne zna, poznati tatu-umetnik i veliki ljubitelj životinja, čak je uradio dosta postera za PETA-u.)

Back